ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κορδελιού-Ευόσμου

MakThes Team29 Μαΐου 2024

Όσοι έχουν απολυτήριο Δημοτικού ή έχουν φοιτήσει σε ορισμένες τάξεις Γυμνασίου, αλλά δεν έχουν ολοκληρώσει το Γυμνάσιο, μπορούν να απευθύνονται στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Κορδελιού-Ευόσμου για την εγγραφή τους (Τηλέφωνο: 2310 769575, 17:00-20:00 έως τέλος Ιουνίου και όλο τον Σεπτέμβριο).

Όσοι επιθυμούν την εγγραφή τους στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας και δεν έχουν ολοκληρώσει τη φοίτησή τους στο Δημοτικό, μπορούν να υποβάλουν αίτηση για τις εξετάσεις απόκτησης απολυτηρίου Δημοτικού. Οι κάτοικοι της Δυτικής Θεσσαλονίκης μπορούν να απευθυνθούν στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης, Κολοκοτρώνη 22, Σταυρούπολη, 56430, Τηλ 2310643045 (πρωινές ώρες). Μετά την απόκτηση του απολυτηρίου Δημοτικού, μπορούν να απευθύνονται στο ΣΔΕ Κορδελιού-Ευόσμου για την εγγραφή τους στο ΣΔΕ.

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) παρέχει ισότιμο απολυτήριο Γυμνασίου για ενήλικους πολίτες (από 18 ετών και άνω) που δεν έχουν ολοκληρώσει την εννιάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση. Η φοίτηση είναι δωρεάν, διαρκεί δύο (2) έτη αντί για τρία (3) και δίνεται απολυτήριο ισότιμο με το απολυτήριο του δημόσιου Γυμνασίου, χωρίς εξετάσεις, με κανόνες και πρόγραμμα σπουδών προσαρμοσμένο στις ανάγκες της ενήλικης ζωής.

Τα μαθήματα γίνονται από Δευτέρα έως Παρασκευή, 16:30 – 20:20.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.