ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

«Είμαι θύμα σκευωρίας και όχι ο θύτης» - Τι λέει στο makthes.gr ο προπονητής τάε κβον ντο που κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση

Θεολόγος Ηλιού13 Ιουλίου 2024

«Εγώ είμαι το θύμα μιας σκευωρίας και όχι ο θύτης» δηλώνει στο makthes.gr ο προπονητής τάε κβον ντο από τη Θεσσαλονίκη, μετά την προφυλάκισή του λόγω των καταγγελιών σεξουαλικής κακοποίησης σε βάρος τριών αθλητριών του. Ο 48χρονος μιλώντας στο makthes.gr μέσα από τις φυλακή, παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για την υπόθεση και στηρίζει ότι όλα βασίστηκαν σε προφορικές καταθέσεις, ενώ οι καταγγέλλουσες και οι οικογένειές τους αρνήθηκαν να δώσουν στοιχεία και να υποβληθούν σε ιατροδικαστική εξέταση.

Ο κατηγορούμενος προπονητής είχε καταγγελθεί πέρυσι από τις αθλήτριές του, οι οποίες σήμερα είναι 16 και 17 ετών, μετά την απολογία του την περασμένη Τετάρτη στην ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, κρίθηκε προφυλακιστέος. Σύμφωνα με τις καταγγελίες των τριών ανηλίκων, οι καταγγελλόμενες πράξεις φαίνεται πως ήταν κατ’ εξακολούθηση και αφορούσαν το χρονικό διάστημα από τον Μάρτιο του 2022 έως τον Ιούνιο του 2023. Μετά τις καταγγελίες, ακολούθησε έρευνα από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης της ΕΛ.ΑΣ., στη συνέχεια της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος του 38χρονου προπονητή και την περασμένη εβδομάδα ασκήθηκε ποινική δίωξη από τον εισαγγελέα πρωτοδικών.

Ο ίδιος ο 38χρονος αρνείται όλες τις κατηγορίες και κάνει λόγο για πρωτοφανή σκευωρία αλλά και για προσπάθεια απόκρυψης στοιχείων. «Είναι πρωτοφανές στα παγκόσμια χρονικά τα φερόμενα ως θύματα τέτοιων πράξεων να προσπαθούν να συγκαλύψουν έντρομα τα αποδεικτικά στοιχεία, σβήνοντας το περιεχόμενο των κινητών τους τηλεφώνων, αποφεύγοντας την εξέταση από ιατροδικαστή και αρνούμενα να καταγραφεί η κατάθεση τους σε ηλεκτρονικό οπτικοακουστικό μέσο, σύμφωνα με τον νόμο και το άρθρο 227 παράγραφο 4 του ΝΚΠΟΙΝΔ» δηλώνει στο makthes.gr ο 38χρονος.

Μάλιστα, όπως λέει ο 38χρονος ζήτησε απεγνωσμένα να γίνει διενέργεια των στοιχείων από κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικές συσκευές. «Ως φερόμενος δράστης αποζήτησα απεγνωσμένος τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης επί του κινητού τηλεφώνου και των λοιπών ηλεκτρονικών υπολογιστών μου και των φερόμενων ως θυμάτων. Πρότεινα να εξεταστούν ως μάρτυρες το σύνολο του κοινού περίγυρου άπαντων. Είναι πασιφανές ποιοι φοβούνται την αλήθεια και ποιος αποζητά πάση θυσία την αποκάλυψη της αλήθειας» τονίζει ο προπονητής.

Τέλος, ο 38χρονος για την προφυλάκισή του σχολιάζει ότι «έχει βασιστεί μόνο σε προφορικές καταθέσεις».

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.