ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Εκ νέου υποψήφιος στο Ωραιόκαστρο ο Παντελής Τσακίρης με... νέα παράταξη

Βαγγέλης Στολάκης14 Μαρτίου 2023

Στα «αποκαλυπτήρια» της παράταξης με την οποία θα διεκδικήσει τον δημαρχιακό θώκο Ωραιοκάστρου για ακόμα μια θητεία στις επόμενες δημοτικές εκλογές προχώρησε ο δήμαρχος της περιοχής Παντελής Τσακίρης. Η παράταξη «Πρωταγωνιστές Ξανά» που διοικεί το δήμο Ωραιοκάστρου μετονομάζεται σε «Ανθρώπων Έργα» γιατί, όπως εξήγησε ο ίδιος ο κ. Τσακίρης σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους κάναμε τον δήμο από κομπάρσο... πρωταγωνιστή και «αυτό είναι αποτέλεσμα δουλειάς ανθρώπων που δεν ανήκαν στην παράταξή μας και με τους οποίος συνεργαστήκαμε».

«Το 2023 ονομάσαμε τον συνδυασμό μας με γνώμονα αυτά που κάναμε: τα έργα μας. Έργα, λοιπόν. Αλλά όχι απλά έργα, αλλά έργα για τον Άνθρωπο, «Ανθρώπων Έργα». Αυτά που έγιναν από εμάς, δεν αφορούν μόνον εμάς. Αφορούν σε όλους τους συμπολίτες μας. Αφορούν σε κάθε δημότη του Δήμου Ωραιοκάστρου. Είναι η ποιότητα ζωής που θελήσαμε να κάνουμε καλύτερη και νομίζω ότι παρά τις εξαιρετικές αντιξοότητες που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε το πετύχαμε σε σημαντικό βαθμό. Χρέος μας τώρα να συνεχίσουμε και να ολοκληρώσουμε μαζί αυτήν την προσπάθεια, χτίζοντας πάνω στην πρώτη αυτή «μαγιά» έργων μια νέα παρακαταθήκη για τον δήμο Ωραιοκάστρου για την οποία κάθε πολίτης του θα αισθάνεται υπερήφανος» εξήγησε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου.

Ο κ. Τσακίρης εξήγησε πως από το 2019 μέχρι σήμερα η παράταξή του διευρύνθηκε και πλέον στους κόλπους της υπάρχουν άνθρωποι που τότε ήταν σε άλλο μετερίζι. Για το λόγο αυτό, εξήγησε, κρίθηκε αναγκαίο να υπάρξει νέο όνομα.

Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου είπε πως η επόμενη θητεία για τον δήμο είναι σημαντική για να ολοκληρωθούν έργα που ξεκίνησαν στην πρώτη. Κάνοντας αναφορά στα έργα αυτά σημείωσε πως βρίσκονται σε εξέλιξη περισσότερα από σαράντα, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίνει ο ίδιος και οι συνεργάτες του στην δημιουργία ενός μεγάλου ιστορικού πάρκου με πεζοπορικές διαδρομές, για την κατασκευή του οποίου ζητήθηκε και η συνδρομή των πανεπιστημίων της πόλης.

Ο Παντελής Τσακίρης μιλώντας για το μέχρι σήμερα έργο της διοίκησής του αναφέρθηκε σε παρεμβάσεις για τα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης, που σε άλλες περιοχές του νομού θεωρούνται δεδομένα, ενώ σε ορισμένες δημοτικές ενότητες της περιοχής του είναι ανύπαρκτα.

Έκανε ειδική αναφορά στην μείωση των δημοτικών τελών στις επιχειρήσεις αποτέλεσμα της χρηστής όπως είπε διαχείρισης, την αναδιάρθρωση του δήμου σε όλα τα επίπεδα, την αντικατάσταση όλων των λαμπτήρων φωτισμού, την εφαρμογή καλών πρακτικών για τις οποίες μάλιστα ο δήμος βραβεύτηκε.


«Τα έργα δεν τελειώνουν ποτέ» σημείωσε ο κ. Τσακίρης. Έκανε ειδική αναφορά στην δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου σε δημοτική έκταση στην περιοχή της Νεοχωρούδας (191 στρέμματα) που θα παράγει ενέργεια ίση για να καλυφθούν οι ανάγκες του δήμου, της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης, ενοριών, ιδρυμάτων αλλά και των ασθενέστερων οικονομικά οικογενειών. «Αναμένουμε να δοθεί το πράσινο φως από τον ΔΕΔΔΗΕ» εξήγησε. Επίσης, αναφέρθηκε στο υπό δημιουργία Open Mall στο Ωραιόκαστρο, που θα αλλάξει ριζικά την εικόνα της περιοχής.

Ο δήμαρχος της περιοχής αναφέρθηκε στο πρόβλημα με τα αδέσποτα ζώα, τα οποία εκτίμησε πως μπορεί να είναι τετραψήφιος αριθμός. «Ωστόσο, δεν μπορεί να υπάρξει αποτέλεσμα και λόγω της ασάφειας του νόμου αφού ορίζει ότι αφού στειρωθούν πρέπει να επιστρέψουν στο φυσικό τους περιβάλλον, δηλαδή στους δρόμους» εξήγησε ο κ. Τσακίρης.

Ο κ. Τσακίρης αναμένεται στις 5 Απριλίου να πραγματοποιήσει τον απολογισμό της διοίκησής του σε ειδική εκδήλωση, ενώ μέχρι τότε θα παρουσιάζονται υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού του. «Βασικό μου κριτήριο είναι η σοβαρότητα και η αντίληψη του υποψηφίου ότι θέλει και μπορεί να προσφέρει. Βάλαμε το δήμο στις ράγες ενός συγκεκριμένου σχέδιου. Πριν προτείνω σε κάποιον να είναι υποψήφιος το σκέφτομαι διπλά και τριπλά» εξήγησε ο κ. Τσακίρης που συμπλήρωσε ότι με τον νέο νόμο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης το δημοτικό συμβούλιου Ωραιοκάστρου θα αριθμεί από 33 μέλη μόλις 29.

«Η περίοδος που προηγήθηκε ήταν δύσκολο. Και εξαιτίας της απλής αναλογικής και εξαιτίας της πανδημίας που τα σταμάτησε όλα» είπε.

Ερωτώμενος για τις απευθείας αναθέσεις έργων, κάτι για το οποίο του ασκήθηκε κριτική σημείωσε ότι το επιτρέπει ο νομοθέτης.



This page might use cookies if your analytics vendor requires them.