ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Έκλεισαν συμβολικά την οδό «Ελ. Ζωγράφου» εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος και διανομείς (φωτ.)

MakThes Team13 Οκτωβρίου 2022

Tης Ανατολής Μαυρίδου

Σε συμβολικό αποκλεισμό της οδού Ελένης Ζωγράφου προχώρησαν νωρίτερα μέλη του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος και της Επιτροπής Αγώνα Διανομέωνπροκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την πλακόστρωση της οδού Ελένης Ζωγράφου. Αρχικά συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο χώρο του νοσοκομείου και στη συνέχεια απέκλεισαν για λίγο τον δρόμο.

Το σωματείο έχει προβεί σε πολλές διαμαρτυρίες για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η οδός Ελένης Ζωγράφου μετά τη μετατροπή της σε πλακόστρωτο. Σε επιστολή του την οποία απέστειλε στις 14 Φεβρουαρίου 2022 προς τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα, τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Μάκη Κυριζίδης, το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, την 3η Υγειονομική Περιφέρεια και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, θέτει υπόψη τους τα προβλήματα τα οποία δημιουργήθηκαν με την αλλαγή του ασφαλτοτάπητα στην οδό Ελένης Ζωγράφου που εξυπηρετεί το νοσοκομείο. Στην επιστολή αναφέρεται ότι «πρώτον οι πέτρες οι οποίες τοποθετήθηκαν, αν και εικαστικά είναι ωραίες, ταυτόχρονα είναι και 'άγριες' με αποτέλεσμα τα οχήματα και τα ασθενοφόρα που επισκέπτονται το νοσοκομείο μας να 'χοροπηδάνε' και να δημιουργεί κραδασμούς στα οχήματα (αυτοκίνητα και ασθενοφόρα), με αποτέλεσμα να δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στους ασθενείς που μεταφέρουν. Επίσης με την τοποθέτηση πασσάλων στα πεζοδρόμια τα αυτοκίνητα σταθμεύουν κατά μήκος του δρόμου με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα στη διέλευση των οδηγών, των ασθενοφόρων και των λεωφορείων». Το σωματείο κλείνει την επιστολή του λέγοντας «παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες». Ωστόσο, η επιστολή αυτή έμεινε κατ’ ουσία αναπάντητη καθώς η κατάσταση στο δρόμο παραμένει ως είχε.

Εκτός από το σωματείο των εργαζομένων στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος διαμαρτυρίες προς το δήμο Θεσσαλονίκης έχουν υπάρξει και από τους εργαζόμενους στον ΟΑΣΘ, τους αυτοκινητιστές ΤΑΧΙ και τον Οργανισμό Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης. Στην επιστολή την οποία απέστειλε πριν από πολύ καιρό το σωματείο των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ αναφέρεται ότι «μετά την αντικατάσταση του οδοστρώματος στην οδό Ελένης Ζωγράφου, το ψηφιδωτό πλακάκι που τοποθετήθηκε προκαλεί έντονους κραδασμούς στα διερχόμενα λεωφορεία, με αποτέλεσμα την καταπόνηση των οχημάτων αλλά κυρίως του επιβατικού κοινού». Προστίθεται, επίσης, ότι «οι οδηγοί καθημερινά γίνονται αποδέκτες έντονων διαμαρτυριών του επιβατικού κοινού» και ζητείται «όπως εξεταστεί η δυνατότητα παρεμβάσεων για ομαλοποίηση του οδοστρώματος».

Επίσης, σε δική του επιστολή προς τον δήμο Θεσσαλονίκης και προς την Τροχαία, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕΘ Γιάννης Τόσκας ζητούσε την παρέμβασή τους ώστε να πάψει το φαινόμενο της παράνομης στάθμευσης «καθώς στην περιοχή οι κλίσεις εδάφους είναι έντονες και δυσχεραίνεται η διέλευση των αστικών λεωφορείων».

Στη σημερινή κινητοποίηση μαζί με τους εργαζομένους του νοσοκομείου βρέθηκαν και μέλη της επιτροπής διανομέων καθώς το πρόβλημα όπως είπαν αφορά και τους ίδιους. «Οι διανομείς, κυρίως αυτοί που εργάζονται στο κέντρο περνάνε από το σημείο τουλάχιστον 10 φορές που σημαίνει μια πολλή μεγάλη καταπόνηση των διανομέων και προφανώς για το μηχανάκι. Ακόμα πιο σημαντικό είναι ότι δημιουργούνται ατυχήματα , είναι ένας δρόμος πολύ επικίνδυνος. Οι πλίθοι με τα εξογκώματα δημιουργούν συχνά ατυχήματα και θεωρούμε πρέπει να αντικατασταθούν» λέει ο Νίκος Κτένας, μέλος της επιτροπής τονίζοντας πως βρίσκεται εκεί και σαν πολίτης, ασθενής, επισκέπτης του νοσοκομείου.

Ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων Άγιος Δημήτριος, Στέφανος Χατζηλιάδης αναφέρει «Δυστυχώς δεν έχει αλλάξει τίποτα. Από την πρώτη ώρα εμείς έχουμε διαμαρτυρηθεί στην αντιδημαρχία του δήμου Θεσσαλονίκης για την πέτρα που είχαμε δει ότι ξεφόρτωσαν μας είπανε εμείς είμαστε οι ειδικοί μηχανικοί και ξέρουμε τι ακριβώς κάνουμε.» και τονίζει τα προβλήματα που δημιουργούνται «Όταν στρώθηκε ο δρόμος και διαπιστώσαμε ότι είναι τόσο πολύ άγριος που όταν περνάνε ασθενοφόρα και οδηγοί που έρχονται στο νοσοκομείο με ασθενείς που έχουν προβλήματα υγείας, κατάγματα ή φλεγμονές δημιουργείται τόσο μεγάλος κραδασμός και είχαμε έντονες διαμαρτυρίες των ανθρώπων».

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου απευθύνθηκαν εκ νέου στην Αντιδημαρχία και τον αντιδήμαρχο και η απάντηση που έλαβαν ήταν πως ευθύνη για τον δρόμο φέρει η εφορεία αρχαιοτήτων. Σε έγγραφο της η εφορεία αρχαιοτήτων αναφέρει πως ευθύνη για την ποιότητα, το είδος και την κακοτεχνία που βλέπουμε φέρει η αντιδημαρχία.





Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου Άγιος Δημήτριος, Στέφανος Χατζηλιάδης τόνισε την σημαντικότητα του προβλήματος που δημιουργείται καθημερινά στην μεταφορά των ασθενών εξαιτίας του πλακόστρωτου δρόμου. "Οι εργαζόμενοι έχουν απευθυνθεί στην εφορεία αρχαιοτήτων για το πρόβλημα που υπάρχει και βεβαιώνουν πως υπεύθυνη για την κακοτεχνία είναι η αντιδημαρχία Θεσσαλονίκης".

Πρόβλημα δημιουργείται και στους διανομείς όπως λέει το μέλος της επιτροπής διανομέων, Νίκος Κτενάς, καθώς είναι δύσκολο να περάσουν εφόσον είναι τραχεία η επιφάνεια του δρόμου.


Το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου έχει προβεί σε πολλές διαμαρτυρίες για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η οδός Ελένης Ζωγράφου μετά τη μετατροπή της σε πλακόστρωτο. Σε επιστολή του την οποία απέστειλε στις 14 Φεβρουαρίου 2022 προς τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα, τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Μάκη Κυριζίδης, το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, την 3η Υγειονομική Περιφέρεια και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, θέτει υπόψη τους τα προβλήματα τα οποία δημιουργήθηκαν με την αλλαγή του ασφαλτοτάπητα στην οδό Ελένης Ζωγράφου που εξυπηρετεί το νοσοκομείο. Στην επιστολή αναφέρεται ότι «πρώτον οι πέτρες οι οποίες τοποθετήθηκαν, αν και εικαστικά είναι ωραίες, ταυτόχρονα είναι και 'άγριες' με αποτέλεσμα τα οχήματα και τα ασθενοφόρα που επισκέπτονται το νοσοκομείο μας να 'χοροπηδάνε' και να δημιουργεί κραδασμούς στα οχήματα (αυτοκίνητα και ασθενοφόρα), με αποτέλεσμα να δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στους ασθενείς που μεταφέρουν. Επίσης με την τοποθέτηση πασσάλων στα πεζοδρόμια τα αυτοκίνητα σταθμεύουν κατά μήκος του δρόμου με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα στη διέλευση των οδηγών, των ασθενοφόρων και των λεωφορείων». Το σωματείο κλείνει την επιστολή του λέγοντας «παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες». Ωστόσο, η επιστολή αυτή έμεινε κατ’ ουσία αναπάντητη καθώς η κατάσταση στο δρόμο παραμένει ως είχε.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.