ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΔΙΕΘΝΗ

Εκλογές 2023: Στις κάλπες οι Έλληνες ομογενείς - Ουρές στα τρία εκλογικά κέντρα των Βρυξελλών (φωτ.)

Λίνα Πέτκου20 Μαΐου 2023

Μαζική είναι η συμμετοχή των ψηφοφόρων στις εκλογές των Ελλήνων στο Βέλγιο, με τους πολίτες όλων των ηλικιών να πηγαίνουν για να ψηφίσουν στα τρία εκλογικά κέντρα των Βρυξελλών και το ένα της Αμβέρσας.

Kυρίως οι νέοι άνθρωποι, κάτω των 40 ετών, είναι αυτοί που έσπευσαν να ψηφίσουν, σε αυτήν την ιστορική μέρα για την ομογένεια, σχηματίζοντας μάλιστα ουρές. Oι περισσότεροι, όπως δηλώνουν στο makthes.gr, είναι ενθουσιασμένοι που συμμετέχουν στη σημερινή ιστορική ημέρα για την ομογένεια και αντιμετωπίζουν την εκλογική διαδικασία με εξαιρετικά θετικό τρόπο.

Πολλοί είναι και οι φοιτητές που έσπευσαν από τις γύρω πόλεις στις Βρυξέλλες για να ψηφίσουν.

Να υπενθυμίσουμε πως για πρώτη φορά Έλληνες του εξωτερικού συμμετέχουν ως ψηφοφόροι στις εθνικές εκλογές από τον τόπο διαμονής τους, αντί να μεταβούν στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του makthes.gr, η διαδικασία διεξάγεται κανονικά, χωρίς προβλήματα. Οι κάλπες άνοιξαν από τις 07:00 και θα κλείσουν στις 19:00. Συνολικά 1.650 άτομα έχουν εγγραφεί στους εκλογικούς καταλόγους στις Βρυξέλλες, ενώ ακόμα 69 στην Αμβέρσα.

Στην Αθήνα η καταμέτρηση των ψήφων

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι πάνω από 600 άτομα έχουν ψηφίσει ως αυτήν την ώρα. Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι θα παραλάβουν τις ψήφους σε διπλωματικό σάκο τον οποίο και θα μεταφέρουν στην Αθήνα, όπου και θα γίνει η καταμέτρηση των ψήφων.







This page might use cookies if your analytics vendor requires them.