ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο γάμος που χάλασε λίγο πριν κατατεθεί το ψηφοδέλτιο και ο δήμος με υποψήφιο συνδυασμό που εξελίσσεται σε… θρίλερ

Φανή Σοβιτσλή02 Σεπτεμβρίου 2023



Ευτράπελα και περίεργα δεν συμβαίνουν μόνο στην κάλπη, κατά την ψηφοφορία, αλλά και πριν από τις εκλογές, συγκεκριμένα στη διαδικασία κατάρτιση και υποβολής των υποψήφιων συνδυασμών. Ειδικά αυτή τη φορά που ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, οι υποψήφιοι ήρθαν αντιμέτωποι με το σύνθετο και πολύπλοκο ηλεκτρονικό σύστημα, στο οποίο χθες, καταπληκτική ημερομηνία, υποβλήθηκαν όλοι οι υποψήφιοι συνδυασμοί για δήμους και περιφέρειες.

Στο δήμο Παύλου Μελά, η περίπτωση της Αναστασίας Παπαδοπούλου, κόρης του αείμνηστου δημάρχου Διαμαντή Παπαδόπουλου, θα καταγράφονταν, ίσως, ως η μοναδική στις εκλογές του Οκτώβρη, ανάκληση υποψηφιότητας μία μόλις μέρα μετά την υποβολή του συνδυασμού στον οποίο θα μετείχε.

Η κ. Παπαδοπούλου είχε δώσει τα χέρια με τον υποψήφιο δήμαρχο Παύλου Μελά Δημήτρη Ασλανίδη, επικεφαλής του συνδυασμού «Αλλαγή», προκειμένου να ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο και μέχρι πρότινος ήταν πρόθυμη να είναι υποψήφια με τον κ. Ασλανίδη. Και ενώ ο συνδυασμός «Αλλαγή» υποβλήθηκε χθες στην ηλεκτρονική πύλη του ΥΠΕΣ με τα 182 ονόματα που στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο, σε αυτό δεν ήταν το όνομα της Αναστασίας Παπαδοπούλου.

Παρόλα αυτά, η τελευταία, με χθεσινή ανάρτηση της στη σελίδα της στο Facebook, προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στο επιτελείο του υποψηφίου δημάρχου κ. Ασλανίδη, καθώς γνωστοποίησε ότι ανακαλεί την υποψηφιότητά της ως δημοτική σύμβουλος για τον δήμο Παύλου Μελά με την παράταξη «Αλλαγή στον δήμο Παύλου Μελά» του Δημήτρη Ασλανίδη.

Μια υποψηφιότητα όμως μη γενόμενη, καθώς όπως ανέφερε στο makthes.gr ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Ασλανίδης η Α. Παπαδοπούλου δεν είναι υποψήφια, γεγονός που είχε αποφασίσει εδώ και περίπου δύο εβδομάδες. «Είχε πράγματι ανακοινωθεί η υποψηφιότητά της, πριν από αρκετό καιρό, αλλά η κ. Παπαδοπούλου, με την οποία μας συνδέει φιλία, αποφάσισε για τους δικούς της λόγους να μη συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο μας, το οποίο καταθέσαμε εγκαίρως με το μέγιστο αριθμό υποψηφίων και στο οποίο δεν υπάρχει η υποψηφιότητα της» δήλωσε ο ίδιος.

Ύποπτες αλχημίες που είναι ανυπόφορες

Η πρώην υποψήφια πάντως στην ανάρτησή της που σήκωσε πολλή… σκόνη, εξηγεί τους λόγους που απέσυρε στην ουσία την υποψηφιότητά της, οι οποίοι, όπως λέει, αφορούν σε πρόσωπα που εντάχθηκαν στο ψηφοδέλτιο της «Αλλαγής» και τα οποία πολέμησαν και κατασυκοφάντησαν τον πατέρα της.

«Φυσικός και πολιτικός μου πατέρα ήταν ο Διαμαντής Παπαδόπουλος, (Δήμαρχο Σταυρούπολης 2002-2006 και Παύλου Μελά 2011-2014), με τον οποίο γαλουχήθηκα σε ένα τρόπο σκέψης μακριά από ατομικά συμφέροντα, με ήθος και αξιοπρέπεια. Στη διαδρομή του «υπήρχαν και αντίπαλοι που με ανήθικο τρόπο έχοντας μένος και δόλο, έβλαψαν ηθικά την πολιτική ταυτότητά του, αλλά και της οικογένειάς μου διασκορπίζοντας συκοφαντίες και ψεύδη με σκοπό την πολιτική του εξόντωση και την προσωπική τους ανέλιξη» αναφέρει.

Αναφερόμενη μάλιστα στη σύνθεση των ψηφοδελτίων της κάθε παράταξης, σημειώνει ότι «βλέπουμε ύποπτες αλχημείες που μπορούν να είναι ανεκτές αλλά και άλλες που μπορεί να είναι ανυπόφορες». Μια τέτοια ανυπόφορη αλχημεία, τονίζει η κ. Παπαδοπούλου «συναντάμε στην σύνθεση του ψηφοδελτίου του συνδυασμού που είχα επιλέξει να συμπορευτώ. Με την παράταξη της «αλλαγής» θέτει υποψηφιότητα άνθρωπος ο οποίος συμμετείχε στη παρούσα διοίκηση σε θέση αξιώματος επί σειρά ετών. Ο συγκεκριμένος ήταν ο ένας και μοναδικός για τις προσβολές του οποίου ο πατέρας μου κατέφυγε στα δικαστήρια προς δικαίωση.

Τη θέση μου σε σχέση με το συγκεκριμένο πρόσωπο την είχα ξεκαθαρίσει στον επικεφαλής από την αρχή της συζήτησής μας σχετικά με την συμμετοχή μου στις εκλογές. Για λόγους ηθικής αλλά και ιστορικού παρελθόντος, δεν μπορώ να συμπορευτώ πολιτικά με έναν άνθρωπο που καταδικάσθηκε για εξύβριση και για συκοφαντική δυσφήμιση κατά του πατέρα μου και Δημάρχου Παύλου Μελά Διαμαντή Παπαδόπουλου και άρα κατά του θεσμού του τόπου».

Στο και πέντε υπέβαλε τη υποψηφιότητά της

Την ίδια ώρα, στο γειτονικό δήμο Αλεξάνδρειας, σε θρίλερ εξελίχθηκε η κατάθεση του συνδυασμού «Μαζί ΑλλάΖουμε» με επικεφαλής την υποψήφια δήμαρχο Θεοδώρα Κουρκουτά.

Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι ο συνδυασμός κατατέθηκε στην ηλεκτρονική πύλη του ΥΠΕΣ εκπρόθεσμα, το βράδυ της 31 Αυγούστου, που ήταν η καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης των υποψηφίων, για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Το επιτελείο της δεν έδωσε σαφείς απαντήσεις, για το αν τελικά κατατέθηκε ο συνδυασμός, και σύμφωνα με τον ιστότοπο anepikairos.gr «από το στρατόπεδο της υποψήφιας δημάρχου, σε επικοινωνία που είχαμε, ανέφεραν ότι θα βγει ανακοίνωση, αποφεύγοντας να αναφέρουν οτιδήποτε παραπάνω».

Σύμφωνα με το ίδιο μέσο, συνεργάτες της υποψήφιας δημάρχου ανέφεραν στη συνέχεια ότι εν τέλει ο συνδυασμός θα κατέλθει κανονικά στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου κανονικά, καθώς, όπως είπαν, δημιουργήθηκε ένα μικρό πρόβλημα με την ποσόστωση, το οποίο όμως ξεπεράστηκε.

Πάντως στην περίπτωση που

Στο δήμο Αλεξάνδρειας πάντως, στην περίπτωση που για κάποιους λόγους το πρόβλημα δεν ξεπεραστεί και δεν γίνει ανακήρυξη του συνδυασμού της κ. Κουρκουτά από το Πρωτοδικείο, οι εκλογές θα διεξαχθούν εν τέλει ανάμεσα στον νυν δήμαρχο Παναγιώτη Γκυρίνη που είναι εκ νέου υποψήφιος, στον υποψήφιο Θέμη Σιδηρόπουλου με την «Ανατροπή, αλλά και στον Ηλία Ιακωβίδη απ’ό Λαϊκής Συσπείρωσης (ΚΚΕ).

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.