ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Ανδρουλάκης- Δούκας στον δεύτερο γύρο- Τους συνεχάρη ο Παύλος Γερουλάνος που ήρθε τρίτος

MakThes Team06 Οκτωβρίου 2024

Καθαρή πρωτιά για τον Νίκο Ανδρουλάκη και θρίλερ για τη δεύτερη θέση στο ΠΑΣΟΚ με οριακό προβάδισμα Δούκα έναντι Γερουλάνου στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών.

 Στο 99,57% των εκλογικών τμημάτων, τα επίσημα αποτελέσματα δείχνουν καθαρή πρωτιά του Νίκου Ανδρουλάκη και στη δεύτερη θέση τον Χάρη Δούκα. 

 Σύμφωνα με αυτά, ζευγάρι του β' γύρου φαίνεται να είναι οι Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Δούκας, αν και ο κ. Ανδρουλάκης έπεσε για πρώτη φορά κάτω από 30% αυτή τη βραδιά.

Τους συνυποψηφίους του που "πέρασαν" στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, Νίκο Ανδρουλάκη και Χάρη Δούκα συνεχάρη ο υποψήφιος πρόεδρος Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος ευχαρίστησε τους πολίτες που στήριξαν την υποψηφιότητά του και ξεκαθάρισε ότι δεν θα δείξει κάποιον εκ των δυο υποψηφίων.

"Τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ μίλησαν και η απόφασή τους είναι σεβαστή. Να συγχαρώ τον κ. Ανδρουλάκη και τον κ. Δούκα που περνούν στον δεύτερο γύρο. Θέλω να ευχαριστήσω τους 300.000 που ήρθαν στην κάλπη. Πού ψήφισαν για να πάρουν αυτήν την απόφαση. Να ευχαριστήσω όσους με ψήφισαν και όλους τους εθελοντές. Σας ευχαριστώ όλους μέσα από την καρδιά μου. Αύριο ξεκινά μια νέα ημέρα, εδώ είμαστε για να συνεχίσουμε την αγώνα για το καλό της παράταξης. Δεν νομίζω ότι οι πολίτες που θα έρθουν να ψηφίσουν αύριο χρειάζεται να κατευθυνθούν προς την οποια κατεύθυνση. Η μάχη είναι ακόμη ανοιχτή. Οσοι με ψήφισαν είχαν άποψη δεν τους έσπρωξε κανείς δεν νομίζω ότι περιμένουν από μενα να τους πω τι να ψηφίσουν" είπε μεταξύ άλλων ο κ. Γερουλάνος.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα η σειρά κατάταξης και οι ψήφοι έχουν ως εξής στο 99,57% της επικράτειας. 

 Νίκος Ανδρουλάκης: 29,7% (88.869) 

Χάρης Δούκας: 21,41% (64.067) 

Παύλος Γερουλάνος: 21,15% (63.284) 

Άννα Διαμαντοπούλου: 19,55% (58.506) 

Μιχάλης Κατρίνης 5,9% (17.651) 

Νάντια Γιαννακοπούλου 2,3%

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.