ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές τον Σεπτέμβριο "βλέπει" ο Χάρης Καστανίδης

Βαγγέλης Στολάκης24 Ιουνίου 2022

Εξελίξεις και... εκρήξεις σε όλα τα κόμματα, και κυρίως στα τρία μεγάλα (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ) «βλέπει» ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ και πρώην υπουργός Χάρης Καστανίδης, όπως τουλάχιστον ο ίδιος δήλωσε σε συνάντηση που είχε σήμερα με δημοσιογράφους.

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ εκτίμησε ότι είναι δύσκολο να εξαντλήσει η κυβέρνηση την τετραετία, δηλαδή μέχρι την Άνοιξη 2023 και ανέφερε ότι είναι πιθανό οι κάλπες να «στηθούν» το Σεπτέμβριο.

Ο κ. Καστανίδης εκτίμησε ότι εάν ευδοκιμήσει το σενάριο περί πρόωρων εκλογών το Σεπτέμβριο η Νέα Δημοκρατία θα κινηθεί στη ζώνη του 30%, ωστόσο συμπλήρωσε πως είναι αδύνατο ο πρωθυπουργός να μην πάει σε δεύτερες εκλογές. Είπε πως το εκλογικό αποτέλεσμα είναι απροσδιόριστο και εκτίμησε πως θα υπάρξουν αρνητικές εξελίξεις για όλο το πολιτικό σκηνικό. Ωστόσο, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης ευρείας συνεργασίας με τις συζητήσεις να κρατούν όπως δήλωσε μέχρι και το βράδυ των δεύτερων εκλογών. Ο κ. Καστανίδης εξέφρασε δε, την άποψη πως οι εξελίξεις στο εσωτερικό των τριών μεγάλων κομμάτων θα είναι απρόβλεπτες.

Αναφορικά με την στάση που πρέπει να κρατήσει το κόμμα του και με το ενδεχόμενο συνεργασίας είτε με τη ΝΔ είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την επιφύλαξή του κατά πόσο μπορούν να γίνουν συζητήσεις είτε με την μία είτε με την άλλη πλευρά.

Σε ερώτηση ποια πιστεύει ότι θα είναι η «ζώνη του ΠΑΣΟΚ» εφόσον εκτιμά ότι η ΝΔ θα κινείται στη ζώνη του 30% απάντησε «το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ζώνες».

Σε προσωπικό επίπεδο, πάντως, τόνισε πως δεν έχει σημείο ιδεολογικής επαφής με τη ΝΔ, όμως έχει σημαντικές πολιτικές διαφορές και με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τόνισε πως «η ενίσχυση του ΠΑΣΟΚ είναι προϋπόθεση για καλύτερες αποφάσεις».

Ο κ. Καστανίδης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ακρίβεια και την πληθωριστική κρίση, όπως επίσης και στον πόλεμο στην Ουκρανία και τις επιπτώσεις του πολέμου παγκοσμίως, ενώ μίλησε και για τα ελληνοτουρκικά.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.