ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΔΙΕΘΝΗ

Εκρήξεις ακούστηκαν στο Κίεβο - Ρωσική επίθεση με drones (βίντεο)

MakThes Team10 Σεπτεμβρίου 2023

Τουλάχιστον πέντε εκρήξεις ακούστηκαν λίγο πριν από τις 2:00 σήμερα τα ξημερώματα, Κυριακή στο Κίεβο, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters επικαλούμενο μαρτυρίες από την ουκρανική πρωτεύουσα.

Σειρήνες για ρωσική αεροπορική επιδρομή ήχησαν νωρίτερα, ενώ η στρατιωτική διοίκηση στο Κίεβο ανακοίνωσε πως απέκρουσε επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV).

Ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο ανέφερε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Telegram πως συντρίμμια μη επανδρωμένων αεροσκαφών (σ.σ. drone) έπεσαν στις συνοικίες Σβιατοσίνσκι, Σεβτσενκίβσκι και Ποντίλσκ. 

Από την επίθεση εκδηλώθηκε πυρκαγιά κοντά σε πάρκο, ενώ δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα, σύμφωνα με τον δήμαρχο της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Η Ρωσία κατέρριψε 8 drones στη Μαύρη Θάλασσα

Παράλληλα, οι ρωσικές δυνάμεις κατέρριψαν οκτώ ουκρανικά drones πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, κοντά στην Κριμαία, και κατέστρεψαν τρία ταχύπλοα στη θαλάσσια περιοχή νωρίς σήμερα το πρωί, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Τα τρία αμερικανικής κατασκευής ταχύπλοα που μετέφεραν Ουκρανούς στρατιωτικούς καταστράφηκαν βορειοανατολικά από το Φιδονήσι, επεσήμανε το υπουργείο στο Telegram.

Το ρωσικό υπουργείο δεν διευκρίνισε αν υπήρξαν τραυματισμοί ή υλικές ζημιές από τα δύο περιστατικά.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.