ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Συνάντηση Κασσελάκη - Παππά στη Βουλή

MakThes Team19 Σεπτεμβρίου 2023

Συνάντηση μεταξύ του Στέφανου Κασσελάκη και του του Νίκου Παππά λαμβάνει χώρα αυτή την ώρα στη Βουλή, ενόψει του β' γύρου των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάδειξη νέου προέδρου.

Όπως όλα δείχνουν ο Νίκος Παππάς θα είναι «ρυθμιστής» του δεύτερου γύρου των εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ, με υποψήφιους πλέον τον Στέφανο Κασσελάκη και την Έφη Αχτσιόγλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, είναι ζήτημα λεπτών η ανακοίνωση της στήριξης του Νίκου Παππά στον Στέφανο Κασσελάκη.

Ακόμη και αν δεν υπάρξει γραμμή υποστήριξής του από τον Νίκο Παππά, θεωρείται απίθανο ένα μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων του να μην οδηγηθεί στη δική του κάλπη. Πολλά πρώην στελέχη των προεδρικών είναι πλέον σε στενή συνεργασία μαζί του. Είναι σαφές πως η διαφορά των σχεδόν εννέα μονάδων δίνει ένα ισχυρό προβάδισμα στον Στέφανο Κασσελάκη.

Οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις τις τελευταίες ώρες στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία είναι έντονες μετά την έκδοση των τελικών αποτελεσμάτων του πρώτου γύρου των εσωκομματικών εκλογών, βάσει των οποίων ο Στέφανος Κασσελάκης κατήλθε πρώτος με ποσοστό 44,91%, όπως ανακοινώθηκε χθες το απόγευμα με καταμετρημένες όλες τις ψήφους, έναντι 36,18% της Έφη Αχτσιόγλου που ακολουθεί. 


Από την πλευρά του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος απέσπασε το 8,93% των ψήφων, ο Νίκος Παππάς το 8,68% και ο Στέφανος Τζουμάκας το 1,3%.





This page might use cookies if your analytics vendor requires them.