ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκτός ελέγχου καίει η δασική πυρκαγιά στη Ρόδο (βίντεο & φωτ.)

MakThes Team18 Ιουλίου 2023

Αναφορικά με την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα σήμερα, Τρίτη, στον Έμπωνα της Ρόδου ο εκπρόσωπος Τϋπου της πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης επισήμανε ότι είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν 66 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 18 οχήματα ενώ από αέρος επιχείρησαν μέχρι το τελευταίο φως 3 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Συνδρομή παρέχουν επίσης υδροφόρα και μηχανήματα έργου της τοπικής αυτοδιοίκησης και όπως τόνισε, μέχρι στιγμής δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Με δηλώσεις του στο Κόκκινο 105,5 ο χωρικός αντιπεριφεριαρχης Δωδεκανήσου Χρήστος Ευστρατίου διευκρίνισε πως προς το παρόν δεν κινδυνεύουν οικισμοί, καθώς η φωτιά καίει στη δασική περιοχή.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα rodosreport.gr, η φωτιά είναι εκτός ελέγχου στο μέτωπο προς τα Λάερμα παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες πυροσβεστών και εθελοντών για να την περιορίσουν, ενώ δυσκολίες παρουσιάζονται στον ανεφοδιασμό των οχημάτων καθώς ξεμένουν απο νερό ενώ αρκετές φορές οχήματα βρέθηκαν εγκλωβισμένα χωρίς νερό.

Στο σημείο, που βρίσκεται μακριά από την πόλη του νησιού, έχουν σπεύσει δασοπυροσβεστικές δυνάμεις με επανδρωμένα οχήματα από τα γύρω φυλάκια και τη Ρόδο. Επιχειρούν ταυτόχρονα και εθελοντικές οργανώσεις του νησιού με οχήματα. Επιπλέον, τραυματίστηκε με εγκαύματα στο μέτωπο εθελοντής δασοπυροσβέστης και πρώην πρόεδρος Απολλώνων Βασίλης Πιπέρης και είναι στο νοσοκομείο.

Οι δυνάμεις πυρόσβεσης θα μείνουν καθ' όλη την διάρκεια της νύκτας στην περιοχή και το πρωί αναμένεται να ενισχυθεί η προσπάθειά τους από τα πυροσβεστικά αεροπλάνα.

Σε δήλωσή του, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, τόνισε: «Η μάχη στην φωτιά στα Απόλλωνα της Ρόδου δίνεται συντεταγμένα και με όλες τις δυνάμεις που ο τόπος διαθέτει. Δυνάμεις, που σε όλες τις αντίστοιχες περιπτώσεις μας έβγαλαν ασπροπρόσωπους. Είμαστε δίπλα τους».


This page might use cookies if your analytics vendor requires them.