ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκτός ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ευκλείδης Τσακαλώτος και Πέτη Πέρκα - «Να παραδώσουν τις έδρες τους στο κόμμα»

MakThes Team13 Νοεμβρίου 2023

Επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα με την οποία τον ενημερώνει ότι «η βουλευτής κα Πέτη (Θεοπίστη) Πέρκα και ο βουλευτής κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατόπιν των δηλώσεων αποχώρησής τους από το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ τίθενται εκτός της ΚΟ», απέστειλε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Σωκράτης Φάμελλος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Στέφανος Κασσελάκης κάλεσε του δύο ανεξάρτητους, πλέον βουλευτές, στην τοποθέτησή την Κυριακή από το βήμα της Κ.Ε. να παραδώσουν τις έδρες τους, αλλά εκείνοι αρνήθηκαν.

Όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, οι εν λόγω βουλευτές οφείλουν να παραδώσουν άμεσα τις έδρες τους στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όπως προβλέπει ο Κώδικας Δεοντολογίας των υποψήφιων βουλευτών.

Συγκεκριμένα η παράδοση των εδρών προβλέπεται στην περίπτωση α) της παρ.2 του Κώδικα που αναφέρει ότι όλοι/ες οι βουλευτές που εκλέγονται με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία δεσμεύονται πολιτικά και ηθικά ότι η έδρα που καταλαμβάνουν ανήκει στο κόμμα.


Τσακαλώτος: Θα υπηρετήσω την Αριστερά εκτός ΣΥΡΙΖΑ - Η επιστολή του στον Τασούλα

Για την αποχώρησή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ενημέρωσε επισήμως τον πρόεδρος της Βουλής, Κώστα Τασούλα, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Όπως επισημαίνει ο πρώην υπουργός «είναι καλύτερο να υπηρετεί κάνεις το δικό του καθήκον (dharma), έστω κι ατελώς, παρά το καθήκον κάποιου άλλου, έστω και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Η επιστολή Τσακαλώτου

«Αγαπητέ Πρόεδρε,

Θα ήθελα να σας ενημερώσω για την απόφασή μου να αποχωρήσω από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Όπως διαβάζουμε στο Bhagavad-Gita είναι καλύτερο να υπηρετεί κάνεις το δικό του καθήκον (dharma), έστω κι ατελώς, παρά το καθήκον κάποιου άλλου, έστω και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Δυστυχώς είμαι υποχρεωμένος να υπηρετήσω την υπόθεση της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς εκτός του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Με εκτίμηση,

Ευκλείδης Τσακαλώτος».


This page might use cookies if your analytics vendor requires them.