ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗ

Ελληνοτουρκικά: «Εισήλθαμε σε νέα περίοδο» δηλώνει ο Τούρκος υπουργός Άμυνας - Πιθανή επίσκεψη Δένδια

MakThes Team12 Αυγούστου 2023

Σε δηλώσεις για τα αμερικανικά F-16, τις εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αλλά και στη Λιβύη, προχώρησε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Γιασάν Γκιουλέρ.

Μοιραζόμενος την τελευταία κατάσταση σχετικά με τα F-16 που ζητήθηκαν από τις ΗΠΑ, ο Γκιουλέρ μίλησε για τις πρόσφατες προσπάθειες που πραγματοποιούνται στην εγχώρια και εθνική αμυντική βιομηχανία.

Για τα ελληνοτουρκικά, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας επεσήμανε: «Εισήλθαμε σε μια θετική περίοδο με την Ελλάδα μετά τις συναντήσεις του Προέδρου μας. Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για τη συνέχισή της. Το δείχνουν και οι ίδιοι. Συγκεκριμένα η βοήθεια της Ελλάδας προς εμάς κατά τη διάρκεια του σεισμού, στη συνέχεια εκείνο το θλιβερό σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ελλάδα και ό,τι κάναμε. Στη συνέχεια στείλαμε 2 αεροπλάνα για την πυρκαγιά στη Ρόδο. Αυτά βελτιώνουν τη θετική ατμόσφαιρα».

«Στο πλαίσιο των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να έρθουν πιο κοντά οι δύο κοινωνίες, οι δύο ένοπλες δυνάμεις χωρίς να αγγιχθούν τα γνωστά προβλήματα), και οι δύο πλευρές είναι θετικές στην έναρξη κάποιων δραστηριοτήτων, όπως αθλητικές δραστηριότητες μεταξύ των Στρατιωτικών Σχολών. Μπορούμε να αρχίσουμε να το υλοποιούμε αυτό το 2024», σημείωσε και πρόσθεσε:

«Ο Έλληνας ΥΕΘΑ έχει εκφράσει την επιθυμία του να επισκεφθεί τη σεισμική ζώνη. Μπορούμε να επισκεφθούμε τη σεισμική ζώνη μαζί του μετά τον Αύγουστο. Η συνάντησή μας με τον κ. Δένδια στο Βίλνιους ήταν πολύ εγκάρδια, πολύ χαλαρή, σε πολύ καλή ατμόσφαιρα», τόνισε μεταξύ άλλων. 


This page might use cookies if your analytics vendor requires them.