ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Εμμανουέλα Κατζουράκη: Από την τραγωδία των Τεμπών στους Ολυμπιακούς Αγώνες (βίντεο)

MakThes Team18 Αυγούστου 2023

Τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού εξασφάλισε η Εμμανουέλα Κατζουράκη. Πρόκειται για αθλήτρια της σκοποβολής, η οποία το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου βρισκόταν στην εμπορική αμαξοστοιχία που συγκρούστηκε στα Τέμπη, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 57 άνθρωποι.

Φοιτήτρια στη φαρμακευτική σχολή της Θεσσαλονίκης, η Κρητικιά αθλήτρια είχε επιβιβαστεί στο τρένο, προκειμένου να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη.

Σχεδόν έξι μήνες μετά, η 23χρονη σκοποβόλος έκανε το όνειρό της πραγματικότητα εξασφαλίζοντας την πρόκριση στους Αγώνες του 2024 σημειώνοντας πανελλήνιο ρεκόρ στον προκριματικό του σκιτ και εντέλει εξασφαλίζοντας το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Μπακού.

Στον πρώτο γύρο του τελικού καμία από τις έξι φιναλίστ δεν αστόχησε, ενώ στον δεύτερο από μία αστοχία είχαν η Ελληνίδα αθλήτρια και η Χιλιανή Κροβέτο. Σε εκείνο το σημείο η Κατζουράκη βρισκόταν στην πέμπτη θέση, αλλά ήταν αλάνθαστη στο τέταρτο σετ.

Από εκεί συνέχισαν πέντε αθλήτριες και με το 4/4 στην κρίσιμη τετράδα βολών η Κατζουράκη μπήκε στο Top-4 διεκδικώντας μετάλλιο, κάτι που πέτυχε χάρη στην αστοχία της Αμερικανίδας Σίμοντον.

Για την ιστορία, η Μπαρτέκοβα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, επικρατώντας σε τελικό θρίλερ της Αμερικανίδας Βίτζι. Οι δύο αθλήτριες είχαν 54/60 βολές στη μάχη τους για την πρωτιά, η οποία κρίθηκε σε αγώνα διαβάθμισης (shoot-off), όπου η Μπαρτέκοβα επικράτησε της Βίτζι με 11-10.


This page might use cookies if your analytics vendor requires them.