ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΔΙΕΘΝΗ

«Εναλλακτική επιλογή» η επίθεση με πυρηνική βόμβα στη Γάζα λέει Ισραηλινός υπουργός

MakThes Team05 Νοεμβρίου 2023

Την «άποψη» ότι η επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας με πυρηνική βόμβα αποτελεί «εναλλακτική επιλογή» εξέφρασε σήμερα, Κυριακήλ, ένας ακροδεξιός υπουργός του Ισραήλ.

Ο υπουργός Ισραηλινής Κληρονομιάς Αμιτσάι Ελιγιάχου δήλωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ότι δεν είναι απολύτως ικανοποιημένος με το εύρος των ισραηλινών αντιποίνων στο παλαιστινιακό έδαφος μετά την πολύνεκρη επίθεση της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Στον δημοσιογράφο που τον ρώτησε στο πλαίσιο των δηλώσεών του αυτών εάν η λύση για τον ίδιο θα ήταν να γίνει επίθεση με «κάποιου είδους πυρηνική βόμβα σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας, να την ισοπεδώσει και να σκοτώσει όλο τον κόσμο», ο υπουργός απάντησε: «είναι μία εναλλακτική επιλογή».

Το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου αντέδρασε, εκδίδοντας ανακοίνωση με την οποία έκανε λόγο για δηλώσεις που δεν έχουν «καμία σχέση με την πραγματικότητα» και προσθέτοντας ότι ο ισραηλινός στρατός προσπαθεί να μην θέτει σε κίνδυνο αμάχους στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Νετανιάχου ανέστειλε επίσης τη συμμετοχή του υπουργού στις κυβερνητικές συνεδριάσεις «μέχρι νεοτέρας».

Μετά την κατακραυγή που ξέσπασε, ο υπουργός υποστήριξε με ανάρτησή του στα social media ότι η δήλωσή του «για ατομικά όπλα έχει μεταφορική σημασία».

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.