ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΝΦΙΑ: Αντίστροφη μέτρηση για 6.500.000 ιδιοκτήτες ακινήτων - Οι δόσεις και οι ασφαλισμένες κατοικίες

MakThes Team09 Μαρτίου 2024

Στις 22 Φεβρουαρίου εξέπνευσε η προθεσμία που είχαν οι ιδιοκτήτες ακινήτων να εισέλθουν στην πλατφόρμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) προκειμένου να ελέγξουν και να προχωρήσουν σε τυχόν τροποποιήσεις ή διορθώσεις στα στοιχεία των ακινήτων που είναι ασφαλισμένα έναντι φυσικών καταστροφών, γεγονός που σήμανε την αντίστροφη μέτρηση για την έκδοση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ.

Τι αλλάζει στον ΕΝΦΙΑ για 6.500.000 ιδιοκτήτες


Από σήμερα Σάββατο 9 Μαρτίου τρέχει η προετοιμασία της έκδοσης εκκαθαριστικών, στο πλαίσιο της οποίας η ειδική πλατφόρμα είναι «κλειδωμένη» και αλλαγές στο Ε9 (του 2024) δεν επιτρέπονται προσωρινά.

Η αποστολή νέων εκκαθαριστικών τοποθετείται στα τέλη Μαρτίου και όπως έχει προαναγγελθεί η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ θα γίνει για πρώτη φορά μέχρι και σε 11 δόσεις, αντί για 10 που ίσχυε.

Η πρώτη δόση θα καταβληθεί τον προσεχή Απρίλιο και η 11η δόση, η τελευταία δηλαδή, τον Φεβρουάριος του 2025.

Έχει προαναγγελθεί η μείωση του φόρου έως 10% για ακίνητα με 12μηνη ασφάλιση, κάτι που αφορά 1.086.000 ασφαλισμένες κατοικίες, οι οποίες καλύπτονται για Σεισμό, Πυρκαγιά και Πλημμύρα και οι ιδιοκτήτες τους πρόλαβαν την σχετική προθεσμία που εξέπνευσε.

Ρεπορτάζ για τον ΕΝΦΙΑ παρουσίασε η πρωινή εκπομπή του Mega

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.