ΕΟΦ: Προειδοποίηση για τη χρήση δυο σκευασμάτων

MakThes Team14 Δεκεμβρίου 2023

Ο ΕΟΦ προειδοποιεί για το προϊόν Advanced glucose support caps και το προϊόν DIAXIL τους καταναλωτές και συνιστά να να μην προβούν σε προμήθεια και χρήση τους.

Το Advanced glucose support οποίο κυκλοφορεί στις ΗΠΑ μέσω διαδικτύου σαν συμπλήρωμα διατροφής, περιέχει τις φαρμακευτικές δραστικές ουσίες glyburide και metformin, η παρουσία των οποίων το καθιστά μη εγκεκριμένο φάρμακο και μάλιστα με ψευδή παρουσίαση (ψευδεπίγραφο). Οι εν λόγω φαρμακευτικές δραστικές ουσίες glyburide και metformin χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση του διαβήτη τύπου 2, συνδέονται με σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες, γεγονός που καθιστά την ανεξέλεγκτη χρήση τους επικίνδυνη για την υγεία των χρηστών.

Εφιστάται η προσοχή των καταναλωτών, ώστε σε περίπτωση που έρθει στην κατοχή τους τα προϊόντα, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Το προϊόν DIAXIL δεν διαθέτει επίσης σχετική έγκριση του ΕΟΦ και ως εκ τούτου δεν έχει αξιολογηθεί ως προς την αποτελεσματικότητα και την ασφάλειά του.

Στις ιστοσελίδες που προβάλλεται, αποτρέπεται η προμήθεια αυτού από τα φαρμακεία παρά μόνο από συγκεκριμένη ιστοσελίδα.

Κατόπιν όλων των ανωτέρω, ο ΕΟΦ καλεί τους καταναλωτές να μην προβούν σε προμήθεια και χρήση τους, συγκεκριμένου προϊόντος και σε περίπτωση που έρθουν στην κατοχή τους τα προϊόντα, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον οργανισμό.


This page might use cookies if your analytics vendor requires them.