ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

Επί ποδός ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης για την ομιλία Τσίπρα στο Λιμάνι λίγο πριν στηθούν οι κάλπες

Βαγγέλης Στολάκης21 Ιουνίου 2023

Στο φουλ δουλεύουν οι κομματικές μηχανές του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία λίγα εικοσιτετράωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες της Κυριακής 25 Ιουνίου με την Κουμουνδούρου σε αυτές τις εκλογές να επιδιώκει να κάνει «ανατροπή των συσχετισμών» όπως άλλωστε έχει δηλώσει πολλές φορές μετά το κακό για τον ΣΥΡΙΖΑ εκλογικό αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου ο αρχηγός Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ αναμένει να ρίξει την αυλαία της προεκλογικής περιόδου στη Θεσσαλονίκη και για το λόγο αυτό όλος ο κομματικός μηχανισμός της Α’ και Β’ Περιφέρειας όπως και άλλων περιοχών της Κεντρικής Μακεδονίας είναι στο... πόδι.

Η κινητοποίηση στην Εγνατίας, όπου στεγάζονται τα τοπικά κομματικά γραφεία όσο και κεντρικά στην Κουμουνδούρου για την τελευταία ομιλία Τσίπρα λίγο πριν «στηθούν» εκ νέου κάλπες είναι μεγάλη, καθώς το στοίχημα είναι η εκδήλωση της Θεσσαλονίκης να πλημμυρίσει από κόσμο.

Το μόνο που έχει γίνει πάντως γνωστό είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει στις 20:00 το βράδυ στην πρώτη προβλήτα του Λιμανιού Θεσσαλονίκης, χωρίς να έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες, εάν δηλαδή το σκηνικό θα είναι παρόμοιο με εκείνο της πρόσφατης ομιλίας του Νίκου Ανδουλάκη ή ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ θα επιλέξει να έχει ως φόντο του τον Θερμαϊκό Κόλπο και τον Λευκό Πύργο. Πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα, πως τις επόμενες ώρες θα έρθουν από την Αθήνα άνθρωποι του κόμματος που έχουν επιφορτιστεί με αυτή τη δουλειά. Επίσης, παραμένει άγνωστο ακόμα εάν ο Αλέξης Τσίπρας με αφορμή την παρουσία του στη Θεσσαλονίκη θα συνδυάσει κάποια άλλη δράση στην πόλη ή σε κάποια γειτονική περιοχή.

Πάντως, από την αρχή της τελευταία αυτής προεκλογικής εβδομάδας παρατηρείται έντονη κινητικότητα τοπικών στελεχών και υποψηφίων βουλευτών σε Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης, κινητικότητα η οποία θα ενταθεί αύριο και μεθαύριο και θα ενισχυθεί με εξορμήσεις ενημέρωσης για την ομιλία Τσίπρα. Καθημερινή, εξάλλου είναι η επικοινωνία των στενών συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα στην Αθήνα με τους υπεύθυνους των κομματικών οργανώσεων στη Θεσσαλονίκη.

Την ίδια ώρα, και οι υποψήφιοι βουλευτές ακόμα κι εκείνοι που βρίσκονται χαμηλά στη λίστα των εκλογών, όπως αναφέρουν τα κομματικά στελέχη επιδεικνύουν μια έντονη κινητικότητα.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι θεματικές συζητήσεις με υποψήφιους βουλευτές στα εκλογικά περίπτερα του κόμματος.

Το πρόγραμμα των επόμενων ημερών έχει ως εξής:

Εργασία:

Τετάρτη 21/6 20:00-21:00 Περίπτερο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Πλατεία Ρολογιού στη Νεάπολη

Συμμετέχουν: Νεκταρία-Ελευθερία Αγγελάκη, Γιάννης Αμανατίδης, Κορίνα Μανιάκα, Σοφία Φουντουκίδου

Υγεία:

Τετάρτη 21/6 20:00-21:00 Περίπτερο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Πλατεία Ευόσμου

Συμμετέχουν: Ανατολή Αγαθαγγελίδου, Γρηγόρης Γεροτζιάφας, Χρήστος Ρόκος

Πολιτικές για την Θεσσαλονίκη:

Πέμπτη 22/6 20:00-21:00 Κεντρικό Περίπτερο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον πεζόδρομο Αγίας Σοφίας

Συμμετέχουν: Κώστας Ζουράρις, Κατερίνα Νοτοπούλου, Άρης Στυλιανού, Έλλη Χρυσίδου.


This page might use cookies if your analytics vendor requires them.