ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσημη πρώτη για την «γαλάζια» κοινοβουλευτική ομάδα - Στις 12:00 η συνεδρίαση

MakThes Team28 Σεπτεμβρίου 2023

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα προεδρεύσει στις 12:00 σε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, μετά από 100 δύσκολες ημέρες που μετράει η κυβέρνηση από την επανεκλογή της.


Στη σημερινή συνεδρίαση της γαλάζιας Κοινοβουλευτικής Ομάδας ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί και σε όσα συμβαίνουν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης το οποίο μετά από 15 χρόνια έχει νέο αρχηγό στο τιμόνι του.

Σημειώνεται, πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει τοποθετηθεί ακόμα για τον Στέφανο Κασσελάκη. Το μόνο που έχει γίνει είναι η τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του για να τον συγχαρεί και το ραντεβού ανάμεσα στους δυο το οποίο εκκρεμεί και τοποθετείται για την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη αρκετοί βουλευτές έχουν σπεύσει να εγγραφούν στην λίστα των ομιλητών προκειμένου να τοποθετηθούν και να εκθέσουν ενώπιον του πρωθυπουργού τα προβλήματα των περιφερειών τους.

Η χρονική στιγμή θεωρείται κομβική καθώς βρισκόμαστε και μια ανάσα από τις αυτοδιοικητικές εκλογές 2023, με το στοίχημα της ΝΔ να είναι να «βαφτεί γαλάζιος» ο χάρτης και στις 13 περιφέρειες.

Η συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ έχει προγραμματισθεί για τις 12 το μεσημέρι και ο πρωθυπουργός αναμένεται επίσης να ζητήσει από τα μέλη της να βάλουν πλάτη και να μην αφήσουν μέρα να πάει χαμένη έως τις κάλπες της 8ης Οκτωβρίου.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Απολογισμός έργου και τα επόμενα βήματα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του προς τους βουλευτές του εκτός από τον απολογισμό που θα κάνει για το έργο που έχει συντελεστεί εν μέσω αλλεπάλληλων κρίσεων θα περιγράψει και τα επόμενα βήματα αλλά και τους στόχους της κυβέρνησης με τον ίδιο να υπογραμμίζει ότι οι πόρτες των υπουργών του πρέπει να είναι ανοικτές για τους βουλευτές που αποτελούν τον βασικό κρίκο στην αλυσίδα της επαφής με τους πολίτες.

Θα τους ζητήσει επίσης να στηρίξουν το μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης το οποίο και παίρνει σταδιακά σάρκα και οστά μέσα από το μπαράζ νομοθετημάτων που παίρνουν τον δρόμο για την Βουλή και έχουν να κάνουν με τους βασικούς πυλώνες του προεκλογικού προγράμματος του κυβερνώντος κόμματος που είναι η αξιοκρατία στο Δημόσιο, η στήριξη των νοικοκυριών απέναντι στην ακρίβεια, η υγεία αλλά και το σύνολο της οικονομικής πολιτικής που θα ακολουθηθεί τα επόμενα 4 χρόνια.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να στείλει και μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση επαναλαμβάνοντας ότι όλοι κρίνονται καθημερινά αλλά και πως η βασική προτεραιότητα για την κυβέρνησή του είναι η επίλυση των προβλημάτων των πολιτών.

Στην σημερινή συνεδρίαση θα γίνει και η εκλογή του νέου γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ και σύμφωνα με πληροφορίες θα προταθεί για τη θέση αυτή ο πρώην υπουργός και βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης, ένας έμπειρος κοινοβουλευτικός με μεγάλη αποδοχή από τους συναδέλφους του.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.