ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψη Μητσοτάκη στον Άγιο Παύλο: Διπλασιάζονται οι κλίνες του νοσοκομείου - 21 Απριλίου έτοιμα τα ΤΕΠ

Γιάννης Γκουμάκης09 Απριλίου 2024

Για το διπλασιασμό των κλινών από 200 σε 400 αλλά και την έναρξη λειτουργίας των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου Άγιος Παύλος ενημερώθηκε κατά την επίσκεψη του στο χώρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τον διοικητή της 4ης ΥΠΕ και το διοικητή του νοσοκομείου.

Τα βασικά σημεία της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Νοσοκομείο Άγιος Παύλος, συνόψισε σε δηλώσεις του, μετά την αποχώρηση του πρωθυπουργού, ο διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Δημήτρης Τσαλικάκης.

Ο κ. Τσαλικάκης δήλωσε πως ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το νοσοκομείο "Άγιος Παύλος" για να δει την εξέλιξη των έργων του ταμείου ανάκαμψης, την ανακαίνιση των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) και τα γραφεία της διοικητικής υπηρεσίας που αναβαθμίζονται, ενώ μίλησε ακόμα για την υπογραφή συμβάσεων αναβάθμιση με την αναπληρώτρια υπουργό υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη για 26 Κέντρα Υγείας της 4ης ΥΠΕ.

"Με την κ. Αγαπηδάκη υπογράψαμε τις συμβάσεις για 26 Κέντρα Υγείας της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας που θα αναβαθμιστούν εξωτερικά και τα 14 εκατ. ευρώ για το νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, αλλά και την αναβάθμιση μιας πτέρυγας του νοσοκομείου Χαλκιδικής".

Συνολικά τα έργα ξεπερνούν τα 100 εκατ. ευρώ στην 4η ΥΠΕ. "Η εξέλιξη των έργων προχωρά, με το νοσοκομείο "Άγιος Παύλος" είναι πολύ πιο μπροστά και 21 Απριλίου θα είναι έτοιμα τα ΤΕΠ για πλήρη λειτουργία", δήλωσε ο κ. Τσαλικάκης.

Παράλληλα, συζητήθηκε και το θέμα της νέας πτέρυγας του νοσοκομείου , συνολικής έκτασης 14 στρεμμάτων. "Το θέσαμε και εμείς στον πρωθυπουργό. Υπάρχει ο φάκελος και ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι θα δει προσωπικά το θέμα. Υπάρχουν 14 στρέμματα, έχει γίνει προμελέτη και όλα θα τα συζητήσουμε σε δεύτερο χρόνο", τόνισε καταληκτικά ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ.


Από πλευράς του ο κ. Κάτσακας είπε πως ο Άγιος Παύλος μέσα στην τετραετία έλαβε χρηματοδότηση 3,5 εκατ. από το Ταμείο Ανάκαμψης για ανακαίνιση όλων των κλινικών όλου του νοσοκομείου. Παράλληλα αλλά 3,5 εκατ. ελήφθησαν για την ενεργειακή αναβάθμιση που αρχίζει ώστε το νοσοκομείο από κατηγορία Ε' να περάσει σε ενεργειακή κατηγορία Β'.

"Θα αλλάξουμε παράθυρα. Θα γίνει κεντρική θέρμανση και ψύξη. Επίσης 2,5 εκατ. πήραμε από το ΕΣΠΑ για μηχανήματα. Ένα σύνολο 10.5 εκατ. επενδύθηκαν αυτά τα τέσσερα χρόνια στον Άγιο Παύλο", δήλωσε ο κ. Κάτσακας.

Αναφορικά με τη νέα πτέρυγα του νοσοκομείου ο διοικητής δήλωσε πως ο πρωθυπουργός είδε την καινούρια μελέτη για τη νέα πτέρυγα με μεγάλο ενδιαφέρον και ζήτησε να δει και το χώρο, ενώ ενημερώθηκε και για την αύξηση των κλινών. "Συνολικά προστίθενται άλλες 200 κλίνες στο νοσοκομείο και στο σύνολό τους γίνονται 400. Έτσι ο Άγιος Παύλος θα μπορεί να λύσει πολλά προβλήματα στη Θεσσαλονίκη", είπε μεταξύ ο διοικητής του νοσοκομείου.

Αναφορικά με την ανακαίνιση των μαγειρείων που θα γίνουν διοικητικά γραφεία, ο κ. Κάτσακας σήκωσε πως συνεχίζεται η ανακαίνιση τμήμα τμήμα.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.