ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ COVID-19

Επιθεώρησε τα περίπτερα-εμβολιαστικά κέντρα της ΔΕΘ ο Ν. Χαρδαλιάς-Πώς θα εξυπηρετούν τους πολίτες

MakThes Team04 Φεβρουαρίου 2021

Το εμβολιαστικό κέντρο το οποίο ετοιμάζεται εντός της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης και σας παρουσίασε χθες, Τετάρτη, το makthes.gr, επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, με αφορμή την παρουσία του στη Θεσσαλονίκη.

Το εμβολιαστικό κέντρο εντοπίζεται σε δύο περίπτερα, το 13 και το 15, συνολικού εμβαδού 12.000 τ.μ.

Ο υφυπουργός επιθεώρησε τις εργασίες που αναμένεται να ολοκληρωθούν σε, περίπου, 15 μέρες, ώστε να ξεκινήσει η λειτουργία τους στα τέλη Φεβρουαρίου.

Στα δύο περίπτερα θα μπορούν να εμβολιάζονται ταυτόχρονα 108 πολίτες και οι εμβολιασμοί θα γίνονται από τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και της Πολιτικής Προστασίας.

Πιο αναλυτικά, στο εμβολιαστικό κέντρο της ΔΕΘ εκτιμάται ότι θα πραγματοποιούνται 432 εμβόλια την ώρα, δηλαδή 6.048 ανά ημέρα και σχεδόν 157.248 κάθε μήνα.

Οι πολίτες θα κλείνουν ηλεκτρονικά τα ραντεβού τους και στη συνέχεια θα μεταβαίνουν στο κέντρο, όπου θα συμπληρώνουν την αίτηση, θα την παραδίδουν στον γιατρό, ο οποίος θα λαμβάνει το ιστορικό τους και ακολούθως θα εμβολιάζονται. Στα δύο περίπτερα έχει προβλεφθεί και ειδικός χώρας για την αναμονή των συνοδών των εμβολιαζόμενων.

Μετά την επίσκεψη Χαρδαλιά στη ΔΕΘ, ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, Τάσος Τζήκας, τόνισε ότι «σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία διαθέσαμε τα περίπτερα 13 και 15 στη Θεσσαλονίκη και το εκθεσιακό μας κέντρο στο Μαρούσι της Αττικής για να γίνουν τα μεγαλύτερα εμβολιαστικά κέντρα στην Ελλάδα».

«Ο ρόλος μας δεν είναι μόνο να δημιουργούμε επιχειρηματική δραστηριότητα, αλλά να παίρνουμε υπόψιν μας τι γίνεται στην κοινωνία και να είμαστε παρόντες. Η έκθεση έχει διαθέσει τις υποδομές της στην πολιτεία για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε όλοι μαζί αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο», πρόσθεσε ο κ. Τζήκας.

Εξάλλου, ερωτηθείς σχετικά με το εάν θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο η Διεθνής Έκθεση, με τιμώμενη χώρα τη Γαλλία, ανέφερε πως είναι πολύ αισιόδοξος και πως ξεκινάει η προετοιμασία της.

* Αίθουσα σύνταξης makthes.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.