ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έρχεται ημερίδα για τον ρόλο της Τεχνητής Νοημοσύνης στη λειτουργία της Δικαιοσύνης

MakThes Team01 Οκτωβρίου 2024

Ο Όμιλος Προβληματισμού για τον Εκσυγχρονισμό της Δικαιοσύνης προγραμματίζει επιστημονική ημερίδα με τίτλο «Τεχνητή Νοημοσύνη και Νέες Τεχνολογίες στη λειτουργία της Δικαιοσύνης» στην Αθήνα, την Τρίτη, 15 Οκτωβρίου του 2024 και ώρα 4.00 μ.μ. στο αμφιθέατρο του υπουργείου Δικαιοσύνης, «Λάμπρος Μαργαρίτης» .

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΠΕΔ, κύριοι ομιλητές στο πρώτο πάνελ θα είναι:

α) ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης, κ. Ιωάννης Μπούγας,

με θέμα ομιλίας, «Η Δικαιοσύνη στην ψηφιακή εποχή»,

β) ο Αντιπρόεδρος του ΣΤΕ, Διευθυντής του Νομικού Γραφείου της Προεδρίας της Δημοκρατίας, Εθνικός Εκπρόσωπος στη CEPEJ, κ. Κωνσταντίνος Κουσούλης, με θέμα ομιλίας, «Είναι δυνατό να υπερκεραστούν οι χρόνιες κακοδαιμονίες της Ελληνικής Δικαιοσύνης με την αξιοποίηση εφαρμογών Τεχνητής Νοημοσύνης;»,

γ) ο Πρόεδρος Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του Πρωτοδικείου Θεσ/κης, κ. Πέτρος Αλικάκος, ΔΝ, Εφέτης, με θέμα ομιλίας, «Η επίδραση της τεχνητής νοημοσύνης κατά τη μελέτη, εκδίκαση και σύνταξη των ποινικών και πολιτικών αποφάσεων»,

δ) ο Γενικός Γραμματέας Παρατηρητηρίου Θεσμών ΕΚΠΑ, Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος Προγράμματος ΕΚΠΑ, κ. Δημήτρης Μελίδης, Δικηγόρος, με θέμα ομιλίας, “Τεχνητή Νοημοσύνη, Ηλεκτρονική Δικαιοσύνη και Τεχνοηθική: Προκλήσεις και Προοπτικές”.

Το πρώτο πάνελ ομιλητών συντονίζει Επικεφαλής Ομάδας Εργασίας του ΟΠΕΔ, η κα Εύα Σκλιοπίδου, Δικαστική Υπάλληλος.

Συμμετέχοντες στο δεύτερο πάνελ ομιλητών (transition workshop) θα είναι:

- η κα Μαρινίκη Θεοδώρου, ΜSc, Δικηγόρος,

- η κα Μαρία - Ωραιοζήλη Κουτσουπιά, ΔΝ, Δικηγόρος,

- ο Επίκουρος Καθηγητής Νομικής ΑΠΘ, κ. Γεώργιος Νούσκαλης, ΔΝ, Δικηγόρος,

- ο Πρόεδρος ΟΕΕ Β.Δ. Πελοποννήσου και Δυτ. Ελλάδας, κ. Νικόλαος Παππάς, Λογιστής-Ορκωτός Ελεγκτής.

Το δεύτερο πάνελ ομιλητών συντονίζει Επικεφαλής Ομάδας Εργασίας του ΟΠΕΔ, o κ. Ευάγγελος Ρηγάτος, Δικαστικός Υπάλληλος.

Ο ΟΠΕΔ είναι ένας νεοσύστατος, ανεξάρτητος, μη κερδοσκοπικός φορέας έρευνας και μελέτης στον οποίο συμμετέχουν επαγγελματίες όλου του φάσματος της Δικαιοσύνης. Ο Όμιλος στοχεύει στην ενίσχυση των συνεργασιών ανάμεσα στους τέσσερις βασικούς πυλώνες της Δικαιοσύνης: Ακαδημαϊκούς, Δικαστικούς Λειτουργούς, Δικηγόρους και Δικαστικούς Υπαλλήλους, μέσα από έναν ανοιχτό και ειλικρινή διάλογο που αποβλέπει στον εκσυγχρονισμό του δικαστικού συστήματος και στο να συμβάλλει στην αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων στον τομέα της Δικαιοσύνης. (https://oped.gr)

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.