ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Euroferry Olympia: «Είχαν όλοι καμπίνα, απαγορευόταν να κοιμηθούν στις νταλίκες»

MakThes Team20 Φεβρουαρίου 2022

Με ανακοίνωση απαντά ο όμιλος Grimaldi, η εταιρεία που ανήκει το Euroferry Olympia,  στα όσα υποστηρίζει το συνδικάτων των οδηγών φορτηγών περί απαράδεκτων συνθηκών στις καμπίνες του πλοίου, και πως γι' αυτό οι οδηγοί δεν επιλέγουν τις καμπίνες αλλά κοιμούνται στις νταλίκες στο γκαράζ.

Σύμφωνα με την Grimaldi, υπάρχει τακτικός καθαρισμός των καμπινών και των κοινόχρηστων χώρων. Αναφέρει πως σύμφωνα με τους κανονισμούς δεν επιτρέπεται να είναι κανείς στο γκαράζ, σε αντίθεση με όσα έπραξαν ορισμένοι οδηγοί.

Αναφέρει επίσης πως το πλοίο δεν ήταν υπεράριθμο, όπως αναφέρει το Συνδικάτο, ούτε ήταν ακατάλληλο να μεταφέρει και επιβάτες και νταλίκες με τα συγκεκριμένα φορτία.

Τονίζει επίσης πως όλοι οι οδηγοί είχαν καμπίνα όπως και 26 επιβάτες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

«Σε σχέση με τους πρόσφατους ισχυρισμούς του Συνδικάτου/Σωματείου Επαγγελματιών Οδηγών Φορτηγών Αυτοκινήτων Ελλάδος (ΣΕΟΦΑΕ) σχετικά με υποτιθέμενες κακές συνθήκες ταξιδιού των μελών του στο πλοίο Euroferry Olympia, το οποίο πήρε φωτιά τη νύχτα της 18ης Φεβρουαρίου 2022, ο όμιλος Grimaldi επιθυμεί να προβεί στην ακόλουθη δήλωση.

Όπως και τα άλλα πλοία του ομίλου Grimaldi, το Euroferry Olympia υποβάλλεται σε τακτικό καθαρισμό και απολύμανση τόσο των καμπινών όσο και των κοινόχρηστων χώρων, ενώ οι εργασίες συντήρησης είναι συνήθη πρακτική. Οι καλές συνθήκες του πλοίου επιβεβαιώθηκαν, μάλιστα, στις 16 Φεβρουαρίου 2022 στην Ηγουμενίτσα, όπου το Euroferry Olympia υποβλήθηκε σε επιθεώρηση και έλεγχο από τις ελληνικές Λιμενικές αρχές (συμπεριλαμβάνονται και τα συστήματα ανίχνευσης καπνού και πυρόσβεσης), η οποία έληξε με ικανοποιητικά αποτελέσματα.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.