Η αποτυχία σύνδεσης με τρεις χώρες κατά τη διάρκεια του τελικού της Eurovision όταν έφτασε η σειρά τους να ανακοινώσουν τις βαθμολογίες τους με αποτέλεσμα να το κάνει αντ' αυτού ο πρόεδρος της EBU διόλου τυχαία ήταν παρά τα όσα ακούστηκαν περί τεχνικών προβλημάτων λόγω Ρώσων χάκερς.
Και αυτό καθώς η EBU αμφισβητεί και επίσημα τα αποτελέσματα των κριτικών επιτροπών από έξι χώρες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Μολδαβία, όταν κατά τη διάρκεια του τελικού της Eurovision, η εκπρόσωπος δεν εμφανίστηκε ποτέ να πει τη βαθμολογία της και την ανακοίνωσε ο πρόεδρος της EBU. Η απουσία της, όπως φαίνεται τελικά δεν οφείλεται σε... τεχνικό πρόβλημα.
«Κατά την ανάλυση της ψηφοφορίας των κριτικών επιτροπών στη δεύτερη πρόβα του δεύτερου ημιτελικού εντοπίστηκαν παράτυπα μοτίβα ψηφοφορίας στα αποτελέσματα έξι χωρών. Προκειμένου να συμμορφωθεί με τις Οδηγίες Ψηφοφορίας του Διαγωνισμού, η EBU συνεργάστηκε με τον εκλογικό εταίρο της για να υπολογίσει ένα υποκατάστατο συγκεντρωτικό αποτέλεσμα για κάθε ενδιαφερόμενη χώρα τόσο για τον Δεύτερο Ημιτελικό όσο και για τον Μεγάλο Τελικό (υπολογισμένο με βάση τα αποτελέσματα άλλων χωρών με παρόμοια μοτίβα ψηφοφορίας)», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η EBU. Οι χώρες για τις οποίες υπάρχουν ενδείξεις πως μπορεί να χειραγώγησαν την ψηφοφορία είναι το Αζερμπαϊτζάν, η Γεωργία, το Μαυροβούνιο, η Πολωνία, η Ρουμανία και το Σαν Μαρίνο.
Οι τρεις από τις 6 χώρες στις οποίες η EBU άλλαξε τη βαθμολογία, αρνήθηκαν να εμφανιστούν στον τελικό της Eurovision για να κάνουν τις ανακοινώσεις.
Πάντως, από τα ξημερώματα που βγήκε η ανακοίνωση μέχρι τώρα, οι "κακές γλώσσες" λένε πως προσπάθεια χειραγώγησης σίγουρα υπήρξε, όμως κανείς δεν ξέρει εάν όντως έγινε από τις έξι χώρες ή εκείνες αρνήθηκαν να δώσουν τα αποτελέσματα που ήθελαν οι ιθύνοντες.