ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Έβρος: Δραματικές ώρες στο Σουφλί - Μήνυμα από το 112 - «Να είστε σε ετοιμότητα» (βίντεο & φωτ.)

MakThes Team31 Αυγούστου 2023

Δεν έχει τέλος το δράμα που βιώνουν οι κάτοικοι του Έβρου καθώς περνούν τη 13η συνεχόμενη νύχτα αγωνίας δεδομένου πως ούτε χθες, Πέμπτη, δεν κατάφεραν οι πυροσβεστικές δυνάμεις να ελέγξουν τα πύρινα μέτωπα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του makthes.gr από την πυροσβεστική στις 00:30 το βορειοανατολικό κομμάτι της πυρκαγιάς ήταν σε πλήρη εξέλιξη ενώ νωρίτερα το βράδυ της Πέμπτης το 112 εξέδωσε νέο μήνυμα προς τους κατοίκους του Σουφλίου καλώντας τους να είναι σε ετοιμότητα διότι η φωτιά μαίνεται κοντά στην πόλη.

Στη διάρκεια της νύχτας και μέχρι την ανατολή του ήλιου σήμερα το πρωί, Παρασκευή, όταν θα σηκωθούν και πάλι τα εναέρια μέσα, οι προσπάθειες των πυροσβεστών επικεντρώνονται στο να περιορίσουν το μέτωπο και να μην απειληθεί το Σουφλί. Μέχρι τώρα πάντως δεν έχουν απειληθεί οικισμοί με τις φλόγες να καίνε δασικές και αγροτικές εκτάσεις. 

Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές από την πυροσβεστική, δεν είναι σταθερή η πορεία της φωτιάς καθώς αλλάζει κατεύθυνση αναλόγως της διεύθυνσης των ανέμων οι οποίοι πνέουν στην περιοχή του Έβρου.

Μάλιστα κάτοικοι σε αναρτήσεις τους και βίντεο τονίζουν πως κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι πρέπει να μετακινήσουν τα ζώα και τις μέλισσές τους προς την Κορνοφωλιά.

Στο επίκεντρο της φωτιάς είναι, όπως και χθες, η περιοχή που περικλείεται από το Σιδηρό και τη Γιαννούλη ενώ οι φλόγες προσεγγίζουν το Πρωτοκκλήσι και λίγο πιο δίπλα είναι και η Αγριάνη

Στη μάχη με την πυρκαγιά συμμετέχουν 582 πυροσβέστες με 122 οχήματα και σε πεζοπόρα τμήματα, ενώ μέχρι τη δύση του ηλίου επιχειρούσαν 10 αεροσκάφη και επτά ελικόπτερα.

Εικόνα από τη σελίδα του Forecast Weather Greece στο Facebook


Ζωντανή μετάδοση από το πύρινο μέτωπο

Η εικόνα των μετώπων στη διάρκεια της μέρας 

Δραματικές είναι οι ώρες που βιώνουν οι κάτοικοι στον Έβρο με τις πυρκαγιές να μαίνονται εκτός ελέγχου για 13η συνεχόμενη ημέρα, στην μεγαλύτερη καταγεγραμμένη φωτιά της Ευρώπης εδώ και χρόνια. 

Αυτή την ώρα ανεξέλεγκτο μαίνεται το μέτωπο στο Σουφλί με τις επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μεγάλη μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς.

Οι εικόνες των χρηστών των κοινωνικών μέσων από το μέτωπο είναι αποκαρδιωτικές.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.