ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Έβρος: Εκκενώθηκε ο καταυλισμός των μεταναστών

Βαγγέλης Στολάκης27 Μαρτίου 2020

«Μέσα σε λίγες ώρες έγινε κανονική εκκένωση του καταυλισμού που είχαν στήσει οι πρόσφυγες και μετανάστες στα σύνορα». Με αυτόν τον τρόπο περιγράφει στο makthes.gr o Σταύρος Τζιαμαλίδης, πρόεδρος της κοινότητας στις Καστανιές Έβρου.

Όπως λέει ο πρόεδρος της κοινότητας που όλο αυτό το διάστημα ζούσε σχεδόν καθημερινά τα επεισόδια που προκαλούσαν οι χιλιάδες μετανάστες που είχαν συγκεντρωθεί πίσω από τον φράχτη σε συνεργασία με τις τουρκικές αρχές και τον τουρκικό στρατό “γύρω στις 2 τα ξημερώματα οι μετανάστες κατέβηκαν στο ποτάμι στο δάσος. Έβαλαν μεγάλη φωτιά στις σκηνές και γύρω στις έξι τα ξημερώματα ήρθαν μηχανήματα και τα ισοπέδωσαν όλα. Καθάρισαν τα πάντα. Έγινε εκκαθάριση κανονική. Τους μετέφεραν με πούλμαν” σχολιάζει ο κ. Τζιαμαλίδης.

“Η φωτιά ήταν πολύ μεγάλη. Κάηκαν τα πάντα. Καθάρισαν όλα μέχρι τις 10 το πρωί” υποστηρίζει.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν υπάρχουν πίσω από το φράχτη στην περιοχή της Τουρκίας ούτε Τούρκοι αστυνομικοί, ούτε στρατιώτες. “Αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται κάνεις. Βέβαια παραμένουμε σε επιφυλακή” καταλήγει ο πρόεδρος στις Καστανιές.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.