ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευ. Λιακούλη: Υπάρχει αυτή τη στιγμή κρίση νομιμοποίησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση

MakThes Team01 Φεβρουαρίου 2024

Τις αγροτικές κινητοποιήσεις στην Ευρώπη παρέθεσε η Γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Ευαγγελία Λιακούλη απέναντι στη φράση του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά ότι περνάμε «από την Ευρώπη των κρίσεων στην Ευρώπη των λύσεων».

«Έχουμε μια μεγάλη αναταραχή στην Ευρώπη και αφορά τον αγροτικό πληθυσμό, δηλαδή αφορά την Ευρώπη της περιφέρειας και αυτό αγγίζει την καρδιά του κοινωνικού κράτους, της Ευρώπης της συνοχής, της Ευρώπης της απασχόλησης, της διεξόδου, που μπορεί ή δεν μπορεί να δώσει στον χώρο της παραγωγής και αυτό είναι πολύ σοβαρό, γιατί τα «τρακτέρ της οργής» που έχουν παραταχθεί στις εθνικές οδούς και σε όλες τις πλατείες των κρατών, δεν είναι μια μεθόδευση κάποιων ανθρώπων που θέλουν να δώσουν μηνύματα προς τις κυβερνήσεις των κρατών, αλλά είναι μια αγωνία με την οποία εκφράζουν την αδυναμία, πλέον, να ζήσουν σε τόπο μακριά από τα κεντρικά αστικά κέντρα και αυτό θα πρέπει να το δούμε και έτσι», είπε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Υπάρχει αυτή τη στιγμή κρίση νομιμοποίησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση και μια διαρκής αμφισβήτηση του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, είπε η κ. Λιακούλη, γιατί η Ένωση είχε σαν σκοπό τη μεγιστοποίηση της ευημερίας, την απασχόληση για όλους, την ισότητα, το κράτος δικαίου και «αυτά σαν ντόμινο, το ένα μετά το άλλο δείχνουν, αν όχι να καταρρέουν, σίγουρα να τρίζουν και οι τριγμοί είναι έντονοι. Η ενίσχυση των ακραίων μορφωμάτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένα καλό δείγμα γραφής για το τι ακριβώς συμβαίνει».

Η γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε όμως και στο κράτος δικαίου. Έχουμε τα σκάνδαλα και των υποκλοπών αλλά και των Τεμπών, της διάλυσης ενός τμήματος του κράτους και μιας διαδικασίας που συνοδεύτηκε με σκάνδαλα συγκάλυψης των υπευθύνων, αυτών που είχαν όλη την ευθύνη γι' αυτά και για πολλά άλλα. Η έρευνα της δικαιοσύνης θα πρέπει να φτάσει σε βάθος, αλλά και σε ύψος και συνήθως το πρόβλημα στη χώρα μας το έχουμε στο ύψος…», είπε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.