ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Εύοσμος: Επανήλθε σε ορισμένα σημεία το ηλεκτρικό ρεύμα μετά από 14 ώρες - Το Σάββατο το πρωί θα επιδιορθωθεί η βλάβη εκτιμά ο ΔΕΔΔΗΕ (φωτ.)

MakThes Team19 Ιουλίου 2024

Αντιμέτωποι με πολύωρη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος παραμένουν εδώ και σχεδόν 12 ώρες σήμερα, Παρασκευή, κάτοικοι του Ευόσμου, σε μεγάλο τμήμα του, στον δήμο Κορδελιού Ευόσμου, λόγω βλάβης στο δίκτυο μέσης τάσης του ΔΕΔΔΗΕ.

Μάλιστα η επίσημη ενημέρωση από τον ΔΕΔΔΗΕ αναφέρει ότι το πρόβλημα θα έχει αποκατασταθεί αύριο, Σάββατο, στις 10:30 το πρωί και αυτό είναι εκτίμηση και όχι βεβαιότητα.

Η κατάσταση σε πολλά σπίτια είναι ανυπόφορη λόγω και τους επελαύνοντος καύσωνα σε κεντρικές περιοχές όπως στην οδό Καραολή και Δημητρίου. 

Επιπλέον, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες του makthes.gr, δεν λειτουργούν και φανάρια στην περιοχή.

Σε νεότερη επικοινωνία του makthes.gr με τον ΔΕΔΔΗΕ στις 11:00 το βράδυ, το τηλεφωνικό κέντρο του οποίου «πέφτει» συνεχώς, αναφέρθηκε ότι σε κάποια σημεία του Ευόσμου, της Σταυρούπολης και πέριξ του λιμανιού έχει ήδη επανέλθει η ηλεκτροδότηση. Ταυτόχρονα όμως, ο ΔΕΔΔΗΕ δεν γνωρίζει καν σε ποιες οδούς ακριβώς έχει επανέλθει το ρεύμα, ούτε αν η επαναφορά είναι προσωρινή, δεδομένου ότι η εκτιμώμενη ώρα αποκατάστασης της βλάβης στο υπόγειο καλώδιο παραμένει η 10:30 αύριο το πρωί, Σάββατο.

Πληροφορίες του makthes.gr από τον ΔΕΔΔΗΕ αναφέρουν ότι η βλάβη εντοπίστηκε εδώ και ώρες σε υπόγειο καλώδιο της μέσης τάσης. 

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο ΔΕΔΔΗΕ δεν είναι σε θέση να δηλώσει σαφώς τι ώρα εκδηλώθηκε το πρόβλημα ούτε το σύνολο των οδών που πλήττονται από το πρόβλημα.

Παράλληλα, καταστηματάρχες εστίασης της περιοχής που μίλησαν στο makthes.gr δηλώνουν ότι δεν μπορούν να λειτουργήσουν σήμερα και επιπροσθέτως θα αναγκαστούν να πετάξουν τρόφιμα από τα ψυγεία τους. Στο ίδιο πλαίσιο κλειστά παραμένουν και πολλά ιατρεία ιδιωτών γιατρών που δεν μπορούν να εξετάσουν τους ασθενείς τους λόγω της διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος.

Επίσης καταστηματάρχες που δεν μπορούν να κατεβάσουν τα προστατευτικά ρολά στις προσόψεις λόγω της διακοπής ρεύματος,  όπως σε κοσμηματοπωλεία, σκέφτονται να κοιμηθούν ακόμα και μέσα στα καταστήματά τους σήμερα το βράδυ, για να τα προστατέψουν.

Οργισμένος ο δήμος με τον ΔΕΔΔΗΕ

Οργίλη ανακοίνωση εξέδωσε σήμερα η αντιδημαρχία Επιχειρηματικότητας και Τοπικής Ανάπτυξης του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου, μέσω της οποίας εκφράστηκε η δυσαρέσκεια προς τον ΔΕΔΔΗΕ για τις συνθήκες που επικρατούν ακόμη και αυτή την ώρα.

«Η ΔΕΗ φέρει την ευθύνη για την ταλαιπωρία και τις ζημιές που υφίστανται οι δημότες και οι επιχειρήσεις του Δήμου μας. Καλούμε τη διοίκηση της ΔΕΗ να ανταποκριθεί άμεσα στα αιτήματά μας και να επιδείξει τη δέουσα σοβαρότητα και υπευθυνότητα», αναφερόταν, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Θέμα: Διακοπές Ρεύματος στον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου

Με την παρούσα ανακοίνωση, η Αντιδημαρχία Επιχειρηματικότητας και Τοπικής Ανάπτυξης του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου εκφράζει την έντονη αγανάκτησή της για τις συνεχείς και πολύωρες διακοπές ρεύματος που πλήττουν την περιοχή μας τις τελευταίες ώρες

Οι επιπτώσεις αυτών των διακοπών είναι καταστροφικές για τις τοπικές επιχειρήσεις, οι οποίες υφίστανται ανεπανόρθωτες ζημιές, ενώ τα προϊόντα καταστρέφονται, προκαλώντας σημαντικές οικονομικές απώλειες.
Απαιτούμε από τη ΔΕΗ να λάβει άμεσα μέτρα για την επίλυση του προβλήματος και να εξασφαλίσει την ομαλή ηλεκτροδότηση του Δήμου μας. Συγκεκριμένα, ζητάμε:

1. Άμεση και έγκαιρη ενημέρωση: Η ΔΕΔΔΗΕ οφείλει να ενημερώνει τους δημότες και τις επιχειρήσεις εγκαίρως και σωστά για προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος ή για βλάβες που ενδέχεται να προκύψουν, ώστε να μπορούν να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

2. Αποτελεσματική λειτουργία του τεχνικού τμήματος:
Απαιτούμε το τεχνικό τμήμα της ΔΕΗ αυτες τις δυσκολες μέρες του καύσωνα να είναι πλήρως εξοπλισμένο και στελεχωμένο, ώστε οι βλάβες να αποκαθίστανται όσο το δυνατόν συντομότερα.

Η συνέχιση της παρούσας κατάστασης είναι απαράδεκτη και η ΔΕΗ φέρει την ευθύνη για την ταλαιπωρία και τις ζημιές που υφίστανται οι δημότες και οι επιχειρήσεις του Δήμου μας. Καλούμε τη διοίκηση της ΔΕΗ να ανταποκριθεί άμεσα στα αιτήματά μας και να επιδείξει τη δέουσα σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

Η Αντιδημαρχία μας θα παρακολουθεί στενά την εξέλιξη του ζητήματος και θα προβεί σε περαιτέρω ενέργειες αν δεν υπάρξει άμεση βελτίωση της κατάστασης».

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.