ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΔΙΕΘΝΗ

Fake news ο θάνατος του Τσόμσκι - Η σύζυγός του επιβεβαιώνει ότι είναι ζωντανός

MakThes Team18 Ιουνίου 2024

Ψευδείς είναι οι πληροφορίες που κυκλοφορούν εδώ και ώρες σήμερα το βράδυ, Τρίτη, και κάνουν λόγο για τον θάνατο του Αμερικανού διανοούμενου, συγγραφέα, ακτιβιστή και καθηγητή Γλωσσολογίας, Νόαμ Τσόμσκι.

Διάφορα μέσα ενημέρωσης, όπως η ιταλική La Stampa, μετέδωσαν την «είδηση» του θανάτου του 95χρονου Τσόμσκι, με αποτέλεσμα να γίνει και καταχώρηση στη Wikipedia. 

«Ο 95χρονος Αμερικανός γλωσσολόγος, διανοούμενος, συγγραφέας και ακτιβιστής Νόαμ Τσόμσκι πέθανε σε νοσοκομείο της Βραζιλίας μετά από εγκεφαλικό που υπέστη πριν από περίπου ένα χρόνο» έγραψε η La Stampa, πριν κατεβάσει στη συνέχεια την ανάρτηση.

Ο Τσόμσκι, σύμφωνα με το Folha, βρισκόταν σε νοσοκομείο του Σάο Πάολο, όπου ζούσε με τη σύζυγό του από το 2015. 

Άλλα μέσα ενημέρωσης επισημαίνουν ότι επικοινώνησαν με τη σύζυγο του Νόαμ Τσόμσκι, Βαλέρια, ξεκαθαρίζοντας ότι τους διαβεβαίωσε πως ο Τσόμσκι ζει. 

«Οι αναφορές ότι ο Νόαμ Τσόμσκι πέθανε είναι ψευδείς, μου λέει η σύζυγός του Βαλέρια» γράφει σε ανάρτησή του στο twitter ο Chris Looft, δημοσιογράφος του ABC. «Είναι καλά» γράφει ότι του είπε η Βαλέρια Τσόμσκι. «Ο Τσόμσκι δεν έχει πεθάνει. Μόλις μίλησα με τη Βαλέρια, τη σύζυγό του» έγραψε ο Cauê Seigner Ameni, Βραζιλιάνος δημοσιογράφος. «Ο Νόαμ Τσόμσκι είναι ζωντανός! Στις 3:41 μ.μ. σήμερα, 18 Ιουνίου 2024, η σύζυγός του, Βαλέρια, μου επιβεβαίωσε ότι η υγεία του Νόαμ Τσόμσκι βελτιώνεται. Οι φήμες για το θάνατό του είναι ψευδείς» σημείωσε στο twitter ο Jose M. Santana, επιστημονικός συνεργάτης του MIT. 

Ο ίδιος ανέβασε μάλιστα και ένα στιγμιότυπο από τη γραπτή συνομιλία του με τη σύζυγο του Τσόμσκι σε εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων. 

Παρόμοια ανάρτηση για τον θάνατο του Τσόμσκι έκανε και η ομάδα της Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο. 

Η «είδηση» του θανάτου του Τσόμσκι έλαβε διαστάσεις στα social media. 

Υπενθυμίζεται ότι ο κορυφαίος διανοούμενος  ελεγχόταν καθημερινά από νευρολόγο, λογοθεραπευτή και πνευμονολόγο για να τον βοηθήσουν στην ανάρρωση από το εγκεφαλικό που υπέστη.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.