ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φάμελλος: Με ευθύνη Μητσοτάκη το Ταμείο Ανακάμψης εξελίσσεται σε μια χαμένη ευκαιρία για την Ελλάδα

MakThes Team17 Οκτωβρίου 2023

Αντί για μια μεγάλη ευκαιρία για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας εξελίσσεται σε εργαλείο αναδιανομής προς όφελος των λίγων και ημετέρων και τελικά σε μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία για την Ελλάδα με ευθύνη του Κυριάκου Μητσοτάκη, εκτιμά ο επικεφαλής της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος.

Ταμείο Ανάκαμψης: Έκθεση κόλαφος - Η κυβέρνηση δεν έχει αξιοποιήσει 4,5 δισ. ευρώ

Η δήλωση αυτή έρχεται μετά την έκθεση του Ινστιτούτου ΕΝΑ, το οποίο αποκάλυψε ότι έχουν μείνει αναξιοποίητα από την κυβέρνηση τουλάχιστον 4,5 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, κόντρα φυσικά στο κυβερνητικό -δήθεν- επιχείρημα των προηγούμενων ημερών ότι μόνο οι δήμαρχοι που αποτελούν επιλογές της ΝΔ μπορούν να αξιοποιήσουν τα εν λόγω χρήματα.

Όπως σημειώνει σε ανάρτηση του στα κοινωνικά δίκτυα ο Σωκράτης Φάμελλος, τα στοιχεία είναι συντριπτικά: «Μόνο 8% πραγματική απορρόφηση. Μόνο 2,5 δισ. πραγματικές πληρωμές. 4,5 δισ. λιμνάζοντες πόροι».

Υπογραμμίζει δε, μεταξύ άλλων, ότι «η μεγάλη πλειοψηφία της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας μένει έξω από την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση, ενώ η επικίνδυνη κυβερνητική ανεπάρκεια προκάλεσε και την καθυστέρηση της Γ' δόσης».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Σωκράτη Φάμελλου

Σε μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία για την Ελλάδα με ευθύνη του Κυριάκου Μητσοτάκη εξελίσσεται το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας εκτιμά ο επικεφαλής της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ Σωκράτης Φάμελλος.

Η αλήθεια για το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Αντί για μια μεγάλη ευκαιρία για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας εξελίσσεται σε εργαλείο αναδιανομής προς όφελος των λίγων και ημετέρων και τελικά σε μια ΜΕΓΑΛΗ ΧΑΜΕΝΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ για την Ελλάδα με ευθύνη του Κ. Μητσοτάκη

Τα στοιχεία είναι συντριπτικά:

Μόνο 8% πραγματική απορρόφηση.

Μόνο 2,5 δισ.€ πραγματικές πληρωμές.

4,5 δισ. € λιμνάζοντες πόροι.

86% των δανείων του ΤΑΑ μόλις σε 36 μεγάλες εταιρίες.

Αδιαφάνεια στη διαχείριση και κρυφή αναθεώρηση του ΤΑΑ.

Η μεγάλη πλειοψηφία της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας μένει έξω από την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση.

Αδύναμες δράσεις για υγεία, στέγη, ανθεκτικότητα, σιδηρόδρομο, κλπ. Απένταξη ακόμα και αντιπλημμυρικών έργων.

Επικίνδυνη ανεπάρκεια που προκάλεσε και την καθυστέρηση της Γ' δόσης.

Στοιχεία: ENA Ινστιτούτο

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.