ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Φιλόδοξο ευρωπαϊκό πρόγραμμα για νοσηλευτές από την Β' Πανεπιστημιακή Νεογνολογική Κλινική ΑΠΘ

MakThes Team11 Απριλίου 2024

Σε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα, με στόχο να αναπτύξει καινοτόμα Προγράμματα Σπουδών Νοσηλευτικής τα οποία θα ανταποκρίνονται καλύτερα στις μαθησιακές ανάγκες των φοιτητών, συμμετέχει η Β΄ Πανεπιστημιακή Νεογνολογική Κλινική ΑΠΘ - Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών (ΜΕΝΝ) του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου.  
Στο πρόγραμμα, με τίτλο «Project Innovative Skills for Nurses», συμμετέχουν 6 ευρωπαϊκές χώρες (Ελλάδα, Πορτογαλία, Γαλλία, Ιταλία, Ρουμανία, Λιθουανία) και το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου είναι το μοναδικό νοσηλευτικό ίδρυμα που παίρνει μέρος από την ελληνική πλευρά. Σύμφωνα με τον επικεφαλής του προγράμματος στη χώρα μας, Διευθυντή της Β΄ Πανεπιστημιακής Νεογνολογικής Κλινικής ΑΠΘ - Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών (ΜΕΝΝ), καθηγητή Νεογνολογίας Χρήστο Τσακαλίδη, οι ειδικοί στόχοι του προγράμματος είναι:
• Η ανάπτυξη Προγράμματος Σπουδών που θα εφαρμοστεί σε όλα τα συνεργαζόμενα πανεπιστήμια για την εκπαίδευση του ειδικού (Specialist) και εξειδικευμένου νοσηλευτή (Advanced Practice Nurse) στα γνωστικά αντικείμενα της Αναισθησιολογίας, της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Ενηλίκων και της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών.
• Η παροχή σε εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενους μιας διαδικτυακής δεξαμενής με διάφορα σενάρια (ψηφιακά και εικονικά) και διαγνωστικές προκλήσεις, για να χρησιμοποιηθούν ως πηγές διδασκαλίας και μάθησης.


Το πρόγραμμα, που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, απευθύνεται σε νοσηλευτές και νοσηλεύτριες, που είτε μόλις αποφοίτησαν και επιθυμούν να ασχοληθούν με τα γνωστικά αντικείμενα του προγράμματος, είτε εργάζονται ήδη και θέλουν να εμπλουτίσουν και να επικαιροποιήσουν τις γνώσεις τους. Παρέχει πλήρη θεωρητική κατάρτιση, αλλά κυρίως πρακτική εξάσκηση στους νοσηλευτές και τις νοσηλεύτριες, προκειμένου να είναι προετοιμασμένοι να ανταποκριθούν στις εργασιακές απαιτήσεις.

Περισσότερες πληροφορίες για τους ενδιαφερόμενους παρέχονται στην επίσημη ιστοσελίδα του προγράμματος https://innoskillsnurses.umfst.ro/index.phpκαι στο τηλέφωνο 2313323360.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.