ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκκενώνεται η Πλάκα Λιτοχώρου λόγω της φωτιάς - Ακινητοποιούνται αμαξοστοιχίες και αναμένονται καθυστερήσεις

MakThes Team18 Αυγούστου 2024

Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε χαμηλή βλάστηση στην Πλάκα Λιτόχωρου Πιερίας, ενώ πριν από λίγο εστάλη στους κατοίκους και μήνυμα από το 112.

Το μήνυμα ενημερώνει: «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή #Πλάκα του Δήμου #Δίου #Ολύμπου. Αν βρίσκεστε στην ανωτέρω περιοχή, απομακρυνθείτε προς #Κατερίνη και #Λεπτοκαρυά».

Στην περιοχή έσπευσαν και επιχειρούν 18 πυροσβέστες με 7 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο, ενώ συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ.

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες η φωτιά απειλεί κατοικημένη περιοχή γι αυτό εκκενώνεται η Πλάκα Λιτοχώρου με μήνυμα μου στάθληκε από το 112. 

Το μήνυμα καλεί τους κατοίκους της περιοχής να εκκενώσουν την περιοχή Πλάκα και να κατευθυνθούν προς Κατερίνη και Λεπτοκαρυά: 

Ενεργοποίηση 112. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Πλάκα του Δήμου Δίου Ολύμπου. Αν βρίσκεστε στην ανωτέρω περιοχή, απομακρυνθείτε προς Κατερίνη και Λεπτοκαρυά. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών“, αναφέρεται στο μήνυμα που εστάλη.

Επίσης καθυστερήσεις αναμένονται στις γραμμές του ΟΣΕ. Δύο αμαξοστοιχίες είναι ήδη καθηλεμένες σε Νέους Πόρους και Αιγίνιο.

Η ενημέρωση από τη Hellenic Train:

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση από τη Hellenic Train, “με εντολή πυροσβεστικής διακοπή ρεύματος της γραμμής κοντά στο σταθμό Λιτοχώρου λόγω πυρκαγιάς. Η αμαξοστοιχία 1596 θα παραμείνει στο σταθμό των Νέων Πόρων και η αμαξοστοιχία 1597 στο σταθμό του Αιγινίου. Αναμένονται καθυστερήσεις“.


“Με εντολή πυροσβεστικής διακοπή ρεύματος της γραμμής κοντά στο σταθμό Λιτοχώρου λόγω πυρκαγιάς. Η αμαξοστοιχία 1596 θα παραμείνει στο σταθμό των Νέων Πόρων και η αμαξοστοιχία 1597 στο σταθμό του Αιγινίου. Αναμένονται καθυστερήσεις”.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.