ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βελτιωμένη η εικόνα της φωτιάς στο Άγιο Όρος– Επιχειρούν καναντέρ και ελικόπτερα (Βίντεο-Φωτ.)

MakThes Team07 Σεπτεμβρίου 2021

Βελτιωμένη παρουσιάζεται η εικόνα από τη φωτιά που ξέσπασε το πρωί σε δύσβατη δασική περιοχή στην Σκήτη Αγίας Άννας, στο 'Αγιο Όρος. Χάρη στην άμεση κινητοποίηση των χερσαίων και εναέριων μέσων πυρόσβεσης, η φωτιά αντιμετωπίστηκε εγκαίρως, όπως τόνισε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υποδιοικητής του Αγίου Όρους Αρίστος Κασμήρογλου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η φωτιά βρίσκεται σε ύφεση, ενώ δεν κινδύνευσαν μοναχοί ή ησυχαστήρια. Στην περιοχή εξακολουθούν να επιχειρούν 39 πυροσβέστες με 11 οχήματα και τρία πεζοπόρα τμήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και ισάριθμα ελικόπτερα. Το έργο της πυρόσβεσης δυσκολεύουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν από νωρίς στην περιοχή.

Νωρίτερα, πληροφορίες από το vimaorthodoxias.gr ανέφεραν ότι από την φωτιά κινδυνεύουν κελιά στην περιοχή που είναι δύσβατη. Η φωτιά ξέσπασε πιθανό από φυσικά αίτια κάτω από τη θέση Καλύβη Θωμάδων. Σύμφωνα με μαρτυρία που δημοσιεύτηκε στο Facebook η φωτιά είχε εκδηλωθεί λίγο κάτω από το μονοπάτι που πηγαίνει προς Μικρά Αγία Άννα ενώ οι άνεμοι στην περιοχή ήταν έντασης 6 μποφόρ με ριπές που μπορεί να φτάνουν και τα 8 μποφόρ. 

Ενήμερος και σε διαρκή επικοινωνία με την πυροσβεστική είναι ο δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος που τόνισε ότι οι πυροσβεστικές δυνάμεις κάνουν το καλύτερο δυνατό για να μην καούν περισσότερα στρέμματα, ωστόσο δεν τίθεται θέμα επικινδυνότητας για ανθρώπινη ζωή ή υλικών ζημιών καθώς δεν υπάρχουν κτίσματα κοντά στο σημείο. Σήμερα για τη Χαλκιδική, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι υψηλός. 


This page might use cookies if your analytics vendor requires them.