ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά στην Αττική: Πύρινο μέτωπο 30 χλμ - Σοκάρει o χάρτης της NASA - Μέχρι πού έχουν φτάσει οι καπνοί

MakThes Team12 Αυγούστου 2024

Η φωτιά συνεχίζει να καίει ανεξέλεγκτη στη βορειοανατολική Αττική και η προσπάθεια της πυρόσβεσης καθίσταται εξαιρετικά δύσκολη. Η οριοθέτηση της πυρκαγιάς παραμένει πρακτικά αδύνατη λόγω των συνεχών αναζωπυρώσεων.

Ήδη από το απόγευμα της Κυριακής η ατμόσφαιρα είχε αρχίσει να γίνεται αποπνικτική σε αρκετές περιοχές της Αττικής, ανάλογα και με τη φορά των ανέμων. Στάχτη και αποκαΐδια κάλυψαν τα πάντα σε μεγάλη απόσταση από το πύρινο μέτωπο, ενώ οι ειδικοί συνέστησαν -ειδικά στα άτομα με επιβαρυμένο αναπνευστικό- να κλείσουν τα παράθυρα, προκειμένου να προφυλαχθούν.

Το μέτωπο της φωτιάς εκτείνεται πλέον σε 30 χιλιόμετρα, ενώ οι φλόγες σε ορισμένα σημεία φτάνουν τα 25 μέτρα ύψος.

Οι εικόνες από τον δορυφόρο στη NASA είναι αποκαρδιωτικές, με τις διάσπαρτες εστίες να αποτυπώνονται ξεκάθαρα στον χάρτη.



Στο μεταξύ, η κακή ποιότητα του αέρα στην Αττική, εξαιτίας της μεγάλης φωτιάς, πιστοποιείται και από τα αποτελέσματα των μετρήσεων της ρύπανσης σε Αγία Παρασκευή, Γλυφάδα και Βουλιαγμένη.

Οι καπνοί ταξίδεψαν 300 χλμ.

Από το meteo εξάλλου καταγράφηκε η διασπορά του καπνού από τη μεγάλη πυρκαγιά που ξεκίνησε στη βορειοανατολική Αττική. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι καπνοί ταξίδεψαν περισσότερα από 300 χλμ.

Η μεγάλη διασπορά του καπνού της δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη αποτυπώνεται στην δορυφορική εικόνα από τον Ευρωπαϊκό μετεωρολογικό δορυφόρο METEOSAT-11, που επεξεργάστηκε το Αστεροσκοπείο. Η απόσταση στην οποία έχει μεταφερθεί νοτιοδυτικά ο καπνός εκτιμάται σε περισσότερα από 300 km. Στην δοροφορική εικόνα είναι επίσης εμφανής και η διασπορά του καπνού από τη δασική πυρκαγιά στο Μενοίκιον Όρος του νομού Σερρών.



This page might use cookies if your analytics vendor requires them.