ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά στην Αττική: «Θρηνούμε τον θάνατο της Νάντιας» - Ποια ήταν η εργαζόμενη που βρέθηκε απανθρακωμένη στο Πάτημα Χαλανδρίου (βίντεο, φωτ.)

MakThes Team13 Αυγούστου 2024

Τραγικός είναι ο απολογισμός από τη μεγάλη φωτιά που καίει για δεύτερο 24ωρο στην Αττική. Ο αριθμός των καμένων σπιτιών, αυτοκινήτων, δασικών και καλλιεργήσιμων εκτάσεων, κτηνοτροφικών μονάδων και πάσης φύσεως επιχειρήσεων παραμένει άγνωστος.

Εκτός, όμως, από τα τα δεκάδες ζώα που κάηκαν ζωντανά, μια γυναίκα δεν πρόλαβε να βρει ασφαλές καταφύγιο και βρέθηκε απανθρακωμένη στο Πάτημα Χαλανδρίου.

«Χάσαμε τη φίλη, τη Νάντια. Τη γνώριζα πολλά χρόνια. Χάσαμε μια πολύ καλή φίλη και συνάδελφο», δήλωσε στην ΕΡΤ γείτονας της επιχείρησης.

Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης είπε επίσης στην ΕΡΤ: «Πώς δεν έφυγε, δεν μπορώ να καταλάβω. Εργαζόταν σε εμένα 20-25 χρόνια. Έχω περίπου 14 υπαλλήλους, είχαν σχολάσει από νωρίς γιατί δεν είχε δουλειά. Αλλά πώς έμεινε εδώ μέσα, δεν μπορώ να καταλάβω. Κι εγώ τα έχω χαμένα, δεν ξέρω τι να σας πω, κι εγώ εκπλήσσομαι από ό,τι συνέβη. Θρηνούμε τον θάνατο της Νάντιας».

Να σημειωθεί πως, σύμφωνα με την ΕΡΤ, στο σημείο η ατμόσφαιρα εξακολουθεί να είναι αποκαρδιωτική ενώ η μυρωδιά του καμένου συνεχίζει να προκαλεί δυσφορία.


Πώς συνέβη η τραγωδία

Πρόκειται για μια αλλοδαπή γυναίκα 60-62 ετών, ονόματι Νάντια, που εργαζόταν σε εταιρεία στεφανιών και ανθοστολισμών κοντά στο νεκροταφείο στο Πάτημα Χαλανδρίου. Το βράδυ της Δευτέρας (12.8.2024) οι συνάδελφοί της δήλωσαν πως η γυναίκα αγνοούνταν. Είχε προκληθεί ιδιαίτερη ανησυχία καθώς η γυναίκα δεν απαντούσε στο κινητό της τηλέφωνο.

Λίγη ώρα αργότερα η γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή, καθώς είχε απανθρακωθεί μέσα στη βιοτεχνία όπου εργαζόταν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πιθανολογείται ότι το θερμικό φορτίο οδήγησε στην κατάρρευση της μεταλλικής σκεπής με αποτέλεσμα τον θάνατο της γυναίκας. Το κτήριο βρίσκεται στην διασταύρωση της οδού Αναπαύσεως και Στρατονίκης, στα σύνορα Χαλανδρίου – Βριλησσίων, αλλά διοικητικά ανήκει στο Χαλάνδρι.

Η περιοχή στην οποία βρισκόταν η βιοτεχνία, όπου υπάρχουν πολλά θερμοκήπια όπου απασχολούνταν εργάτες, έχει καταστραφεί ολοσχερώς. Επιχειρήσεις, σπίτια και αυτοκίνητα έχουν γίνει στάχτη.

Κάτοικος στο Πάτημα Χαλανδρίου, που μένει δίπλα στην βιοτεχνία που κάηκε ολοσχερώς, είδε το σπίτι του να καίγεται ολοσχερώς.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.