Η Χαλκιδικιώτικη εταιρεία Φούρνος Λεμονή, αρχές Δεκεμβρίου 2023 εγκαινίασε τον πρώτο της φούρνο στη Θεσσαλονίκη, απέναντι από τα Κεραμεία Αλλατίνη, φτάνοντας συνολικά τα δέκα καταστήματα. Το καινούργιο σημείο συνάντησης στη γειτονιά της Πυλαίας το έχουν επισκεφτεί μέχρι στιγμής πάνω από 15.000 άτομα.
Το νέο κατάστημα αναπτύσσεται σε 600 τ.μ., μαζί με τους βοηθητικούς χώρους, διαθέτει σαλόνι με θέσεις για 100 πελάτες και είναι πλήρως προσβάσιμο για άτομα με κινητικές δυσκολίες. Το κατάστημα ανακαινίσθηκε πλήρως πριν ανοίξει, παραμονές των γιορτών.
Στο νέο κατάστημα, η εταιρεία συνεργάστηκε για πρώτη φορά με τα ιταλικά εστιατόρια «Hot Pot», τα οποία έχουν τη δική τους γωνιά (shop in shop) εντός του καταστήματος, προσφέροντας σαλάτες και μακαρονάδες. Με τη συγκεκριμένη συνεργασία δημιουργείται ένα νέο μοντέλο σύγχρονου φούρνου με διευρυμένη ποικιλία προϊόντων, που ανταποκρίνεται στις διατροφικές ανάγκες των σημερινών καταναλωτών.
«Είναι στη φιλοσοφία της εταιρείας Φούρνος Λεμονή να συμβάλλει με τα καταστήματα της στην ανάπτυξη των γειτονιών και να ενισχύει τις τοπικές κοινωνίες, είτε αυτές αποτελούν μικρούς οικισμούς, είτε συνοικίες μιας πόλης. Αποφασίσαμε για πρώτη φορά να δραστηριοποιηθούμε εκτός της Κασσάνδρας διότι θέλαμε να συμμετέχουμε κι εμείς στην ανάπλαση της περιοχής γύρω από τα Κεραμεία Αλλατίνη, η οποία θα διαμορφώσει σε σημαντικό βαθμό την ανατολική είσοδο της Θεσσαλονίκης», δήλωσε ο Μιχάλης Λεμονής, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας.
Το κατάστημα της Πυλαίας βρίσκεται στην οδό Αλλατίνη 11 με Νίκης και λειτουργεί καθημερινά από τις 07:00 μέχρι τις 22:00. Όπως και οι υπόλοιποι φούρνοι του δικτύου, διαθέτει τον δικό της καφέ «Umoya», ένα αρωματικό χαρμάνι 100% Arabica, 20 ειδών ψωμιά, χειροποίητες πίτες, αρτοσκευάσματα, κρύα σάντουιτς, τσουρέκια, κουλουράκια και λογής-λογής γλυκά.
Η εταιρεία Λεμονής ξεκίνησε ως οικογενειακή επιχείρηση το 1978 στο Παλιούρι Χαλκιδικής και το 2002 αναβαθμίστηκε σε μια δυναμική εταιρεία με δίκτυο καταστημάτων. Σήμερα, διαθέτει δέκα σύγχρονους και φιλόξενους φούρνους στην Κασσάνδρα και υποστηρίζει ένα διευρυμένο δίκτυο χονδρικής, ενώ παράγει τα προϊόντα της σε νέα και πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια, στα οποία εφαρμόζεται πιστοποιημένο σύστημα διαχείρισης και ελέγχου τροφίμων. Όλες οι εταιρικές δραστηριότητες στοχεύουν στη δημιουργία αμοιβαίας αξίας για τον τόπο, τους εργαζόμενους και τους συνεργάτες.