ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

«Φρένο» στα τραπεζοκαθίσματα στην Λ. Νίκης

Βαγγέλης Στολάκης11 Ιουνίου 2021

«Φρένο» στην ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων κατά μήκους της παραλιακής λεωφόρου Νίκης βάζει ο δήμος Θεσσαλονίκης. Από σήμερα, δημοτικοί υπάλληλοι θα ενημερώνουν τους καταστηματάρχες της εστίασης που δραστηριοποιούνται κατά μήκους του δρόμου για την σχετική απόφαση που ελήφθη και ανακοινώθηκε χθες στην συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Από αύριο Σάββατο, όποιος δεν συμμορφώνεται θα του επιβάλλεται το σχετικό πρόστιμο και οι διοικητικές κυρώσεις.

Αφορμή για να ληφθεί η παραπάνω απόφαση στάθηκε τροχαίο ατύχημα προ ημερών, ευτυχώς χωρίς κάποια απώλεια ανθρώπινης ζωής. Σε έγγραφό της η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, έγγραφο που υπογράφει ο διευθυντής της υπηρεσίας Θωμάς Γέρμανος ζήτησε από την διοίκηση του δήμου να μεριμνήσει, καθώς από αυτοψία που πραγματοποιήθηκε διαπιστώθηκε ότι στο άκρο του πεζοδρομίου της Λ. Νίκης αναπτύσσονται τραπεζοκαθίσματα, ενώ παράλληλα στην αριστερή λωρίδα αυτής καταγράφεται αυξημένη κίνηση οχημάτων. «Ενυπάρχει σοβαρός κίνδυνος πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων» αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο.

Από την πλευρά της, η διοίκηση του δήμου αποφάσισε μετά από τα παραπάνω να μην χορηγεί άδειες επέκτασης τραπεζοκαθισμάτων πλησίον του κρασπέδου της Λ. Νίκης, παρά το γεγονός ότι η σχετική νομοθεσία μετά τον κορονοϊό το επιτρέπει μέχρι την 31.10.2021. Τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που λειτουργούν στην Λ. Νίκης θα πρέπει να καταλαμβάνουν πλάτος που δεν θα ξεπερνά τα 2,5 μέτρα από τον τοίχο του καταστήματος με την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει 1,5 μέτρο διάδρομος διέλευσης πεζών χωρίς εμπόδια.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.