ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Φρένο» στην παρουσία «πράσινων» στελεχών σε εκδηλώσεις υποψηφίων δημάρχων βάζει η Νομαρχιακή Επιτροπή Α’ Θεσσαλονίκης

Βαγγέλης Στολάκης13 Οκτωβρίου 2022

Θετικός είναι ο απολογισμός από τις διαδικασίες Ολομελειών των δημοτικών οργανώσεων στο ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής Θεσσαλονίκης, όπως προέκυψε από την χθεσινή συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής της Α’ Περιφέρειας. Στην χθεσινή συνεδρίαση έγινε μια αποτίμηση των συναντήσεων αυτών και όπως ειπώθηκε «ο στόχος για να ξανασυναντηθούμε επιτεύχθηκε».

Το βάρος πλέον των θεσμικών τοπικών παραγόντων του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης πέφτει στις εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης στις 16 και 17 Οκτωβρίου 2022, όπου το κόμμα θα «κατέβει» με δική του «πράσινη» παράταξη γιατρών, κάτι που δεν έγινε στις τελευταίες εκλογές. Για το λόγο αυτό μάλιστα, σήμερα το βράδυ θα υπάρξει και σχετική συνάντηση σε μπαρ- εστιατόριο στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η απόφαση που έλαβε το όργανο και η οποία ψηφίστηκε ομόφωνα. Μετά από πρόταση του γραμματέα Ευριβιάδη Ελευθεριάδη αποφασίστηκε τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής να μην παραβρεθούν σε εκδηλώσεις ανακοίνωσης υποψηφιοτήτων ενόψει των δημοτικών εκλογών 2023 σε δήμους της Α’ Θεσσαλονίκης. «Στην κατεύθυνση αυτή, η Νομαρχιακή Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα, προς αποφυγή αποπροσανατολιστικών μηνυμάτων, να μην συμμετέχουν τα μέλη της στις προεκλογικές εκδηλώσεις υποψηφίων δημάρχων, εξαιρουμένων των νυν Δημάρχων που προέρχονται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ» αναφέρει η ανακοίνωση.

Όπως εξηγούσε «πράσινο» στέλεχος στο makthes.gr το σκεπτικό για την απόφαση είναι ότι ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο και δεν έχει ξεκινήσει επίσημα η συζήτηση στο κόμμα, παρά τις δηλώσεις του Ανδρουλάκη πως προσανατολίζονται στο να μην δοθούν χρίσματα.

«Η πρώτη μάχη που πρέπει να δοθεί είναι αυτή των βουλευτικών εκλογών και εκεί ρίχνουμε το ενδιαφέρον μας. Οι δημοτικές εκλογές θα ακολουθήσουν των εθνικών. Το κόμμα επιδιώκει να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων και αυτό γίνεται με αύξηση των ποσοστών του. Εάν αποπροσανατολιστούμε τότε δεν θα επιτευχθεί» έλεγε το ίδιο στέλεχος χαρακτηριστικά.

Οι πρόσφατες παρουσίες στελεχών του ΠΑΣΟΚ, που κατέχουν έναν θεσμικό ρόλο, σε παρουσιάσεις υποψηφιοτήτων ήδη προκάλεσαν... γκρίνιες στα αντίπαλα στρατόπεδα.

Εξάλλου, όπως έχει γράψει το makthes.gr πρόθεση της Νομαρχιακής Επιτροπής Α’ Θεσσαλονίκης είναι το επόμενο διάστημα να συγκαλέσει σύσκεψη με όλους τους εκλεγμένους στα δημοτικά συμβούλια δήμων της πρώτης περιφέρειας, που είναι μέλη του ΠΑΣΟΚ ανεξαρτήτως συνδυασμών και υποψήφιων δημάρχων με τους οποίους εξελέγησαν προκειμένου να αποφασιστεί ένας κοινός βηματισμός για την προώθηση των πολιτικών θέσεων του κόμματος στα δημοτικά συμβούλια (πχ καταδίκη υπόθεσης παρακολουθήσεων».

Το «άτυπο» αυτό όργανο θα συνεδριάζει ανά τακτά χρονικά διαστήματα και ανάλογα με τα ζητήματα της επικαιρότητας.

Υπενθυμίζεται πως όπως άλλωστε έχει γράψει πρόσφατα η «ΜτΚ» στα μέσα Νοεμβρίου αναμένεται να οριστούν από το ΠΑΣΟΚ κεντρικά γραμματείς Τομέων, συνεπώς και γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης και θα ανοίξει και η συζήτηση για την στάση της Χαριλάου Τρικούπη ενόψει της κάλπης στον πρώτο και δεύτερο βαθμό αυτοδιοίκησης.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.