ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΔΙΕΘΝΗ

Γάζα: 73 Παλαιστίνιοι νεκροί από ισραηλινά πλήγματα το τελευταίο 24ωρο

MakThes Team08 Ιανουαρίου 2024

Εβδομήντα τρεις Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 99 τραυματίστηκαν στα πλήγματα των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας τις τελευταίες 24 ώρες, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας της Χαμάς, που κυβερνά τον θύλακο από το 2007.

Ο πόλεμος ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς διανύει πλέον τον τέταρτο μήνα του, χωρίς να υπάρχει ένδειξη πως τα όπλα θα σιγήσουν στη Λωρίδα της Γάζας.

O Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Αντονι Μπλίνκεν, ο οποίος πραγματοποιεί την τέταρτη περιοδεία του στη Μέση Ανατολή από την έναρξη της σύγκρουσης, κάλεσε τον ισραηλινό στρατό, που συνεχίζει τα πολύνεκρα αεροπορικά πλήγματά του, να κάνει περισσότερα για την προστασία των αμάχων. Προειδοποίησε παράλληλα για τον κίνδυνο εξάπλωσης της σύρραξης.

Κίνδυνος «μετάστασης του πολέμου»

Ο Μπλίνκεν υπογράμμισε χθες Κυριακή ότι είναι «επιτακτική ανάγκη» το Ισραήλ, που υποστηρίζεται στρατιωτικά και πολιτικά από τις ΗΠΑ, να κάνει περισσότερα για την προστασία των αμάχων στη Λωρίδα της Γάζας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Ντόχα, έχοντας πλάι του τον πρωθυπουργό του Κατάρ, τον Μοχάμεντ μπιν Αμπντελραχμάν αλ Θάνι.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.