ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γάζα: 8 εγκλωβισμένοι Έλληνες στο μοναστήρι του Αγίου Πορφυρίου (βίντεο)

MakThes Team07 Νοεμβρίου 2023

Πολίτες με ελληνικά διαβατήρια, οκτώ στον αριθμό βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο μοναστήρι του Αγίου Πορφυρίου στην πόλη της Γάζας, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Κατά τις ίδιες πηγές, το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών είναι σε συνεχή επαφή τους μαζί τους μέσω του Γενικού Προξενείου Ιεροσολύμων και τα ονόματά τους έχουν ήδη δοθεί τόσο στις ισραηλινές, όσο και στις αιγυπτιακές Αρχές, ούτως ώστε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την ασφαλή έξοδό τους από την εμπόλεμη ζώνη.

Αρχικά είχε ανακοινωθεί εσφαλμένα πως οι πολίτες ήταν πέντε. Το υπουργείο Εξωτερικών παραμένει σε ετοιμότητα, και «όταν ανοίξει εκ νέου η διάβαση της Ράφα και καταστεί δυνατή η μετάβασή εκεί των Ελλήνων πολιτών θα μεταφερθούν, εφόσον το επιθυμούν, στην Αίγυπτο».

Ο Άγιος Πορφύριος είναι η πιο παλιά, ενεργή ακόμη εκκλησία στον παλαιστινιακό θύλακα. Βρίσκεται σε ιστορική συνοικία της παλιάς Γάζας και, σύμφωνα με την παράδοση, εκεί φυλάσσονται τα λείψανα του Αγίου Πορφυρίου, ο οποίος διετέλεσε επίσκοπος Γάζας τον 5ο αιώνα.

Το Μοναστήρι είχε βομβαρδιστεί στις 19 Οκτωβρίου, με τις δυνάμεις του Ισραήλ να επιρρίπτουν την ευθύνη στη Χαμάς και την οργάνωση από πλευράς της, να φωτογραφίζει τον Ισραηλινό στρατό ως υπαίτιο

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.