Ουδέποτε τέθηκε θέμα ανταλλαγών με τον Χρήστο Τζανερίκο, σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, ο οποίος δήλωσε επίσης ότι η συνάντηση που είχε με τον πρώην αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου ήταν απολύτως φανερή.
Όπως είπε στην ΕΡΤ ο κ. Γεραπετρίτης, η μεταξύ τους συνάντηση ήταν σύντομη και για θέματα διαδικαστικά για θέματα της δικαιοσύνης. «Ουδέποτε ετέθη θέμα ουσιαστικής κρίσης και ουδέποτε ετέθη θέμα ανταλλάγματος. Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν γνωρίζω πώς ή ίδια γνωρίζει το περιεχόμενο αυτής της», πρόσθεσε ο υπουργός Επικρατείας.
«Η Πολιτεία αποφασίζει κυριαρχικά για τα θέματα που αφορούν ιδίως πολιτειακά ζητήματα της δημοκρατίας. Το ποιος έχει κώλυμα να συμμετέχει στην εκλογική διαδικασία στο πλαίσιο του Συντάγματος είναι κάτι το οποίο το αποφασίζει κυριαρχικά η Πολιτεία δια του συνταγματικού οργάνου που είναι η Βουλή», συμπλήρωσε.
Και συνέχισε: «Όλη αυτή η συζήτηση γίνεται από την αξιωματική αντιπολίτευση που θέλει να μεταφέρει τη ζήτημα από το μείζον και σημαντικό, το οποίο είναι με ποιο τρόπο θα εμποδίσουμε φασιστικά μορφώματα να εισέλθουν στο δημόσιο βίο, στον πολιτικό βίο και να αλλάξουν τη φυσιολογία της δημοκρατίας, διότι περί αυτού πρόκειται. Εκεί λοιπόν η αξιωματική αντιπολίτευση για δεύτερη φορά όταν κατετέθη η διάταξη ήταν απούσα, ουσιαστικά παρούσα, χωρίς να υποστηρίζει όμως τη συγκεκριμένη διάταξη, αντίθετα με το Κίνημα Αλλαγής. Σε αυτό λοιπόν το ζήτημα, διαστρεβλώνοντας ο ΣΥΡΙΖΑ την κατάσταση, προσπαθεί μεταφέροντας τη συζήτηση να αποσείσει τη δική του απουσία από τη μάχη υπέρ της δημοκρατίας».
Όπως είπε ο κ. Γεραπετρίτης, θα περίμενε μία ευρύτερη συναίνεση και μια πολιτική γενναιότητα σε αυτή την πρωτοβουλία της κυβέρνησης.
Σχολάζοντας τα όσα έχουν γίνει τις τελευταίες ημέρες και τις καταγγελίες του κ. Τζανερίκου, ο υπουργός Επικρατείας απάντησε ότι ο πρώην αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου παραιτήθηκε δύο μήνες πριν ολοκληρωθεί η θητεία του και ο ίδιος γνωρίζει τους λόγους για τους οποίους το έπραξε. «Ο λόγος όμως που επικαλείται είναι ένας λόγος ο οποίος, κατά την ταπεινή μου άποψη, δεν στέκει για τον απλούστατο λόγο ότι διευρύνεται και το σώμα (του Αρείου Πάγου), γίνεται πιο ακέραιο και γίνεται πιο αντικειμενικό».
Τι είπε για το κόμμα Κασιδιάρη
Αναφορικά με την ανάληψη της ηγεσίας του κόμματος Κασιδιάρη από τον Αναστάσιο Κανελλόπουλο, ο Γιώργος Γεραπετρίτης σημείωσε: «Ο νόμος είναι σαφής. Εάν καταδικασμένος για εγκληματική οργάνωση είναι είτε τυπικά είτε ουσιαστικά αρχηγός ενός κόμματος, το κόμμα αυτό δεν ανακηρύσσεται. Θέλω μία σαφή απάντηση από όλα τα κόμματα του δημοκρατικού φάσματος εάν αυτό είναι ορθό ή όχι. Μπορεί να ανεχθεί η δημοκρατία διά βίου κάποιον, ο οποίος έχει καταδικαστεί ως εχθρός της δημοκρατίας; Είναι δυνατόν να αποδεχόμαστε ό, τι μπορεί να συμμετέχει είτε ως ουσιαστικός είτε ως τυπικός αρχηγός; Μία απλή απάντηση. Οφείλουμε θωράκιση της δημοκρατίας. Εάν ναι, εμείς αισθανόμαστε και έχουμε ήσυχη τη συνείδησή μας ότι πράξαμε ό, τι μπορούσαμε».
Παράλληλα, ανέφερε ότι γίνεται έρευνα για τη δράση του Ηλία Κασιδιάρη μέσα από τις φυλακές Δομοκού.
Τέλος, κάνοντας μία αποτίμηση του κυβερνητικού έργου ενόψει των επικείμενων εκλογών, ο κ. Γεραπετρίτης δήλωσε ότι «υπήρξαν λάθη και παραλείψεις αλλά έγιναν πολλά και σημαντικά για το κράτος» ενώ υπεραμύνθηκε για το επιτελικό κράτος λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η αντιπολίτευση δείχνει έλλειμα κατανόησης για το επιτελικό κράτος.