Ο ασαφής κανονισμός περί διαχωρισμού γκολ και αυτογκόλ μπέρδεψε και τη Σούπερ Λίγκα, που τελικά δεν πίστωσε το δεύτερο τέρμα του ΠΑΟΚ επί του Απόλλωνα Σμύρνης στον Χοσέ Άνχελ Κρέσπο, αλλά το χρέωσε ως αυτογκόλ στον Μπορίς Γκαρός.
Για να είμαστε ξεκάθαροι, δεν υπάρχει κανονισμός επί τούτου, αλλά οδηγία προς τους διαιτητές. Μάλιστα, η συγκεκριμένη οδηγία ποικίλλει ανά χώρα, αν και η γενική ιδέα είναι πως το γκολ πιστώνεται στον επιτιθέμενο, εφόσον η μπάλα είχε πορεία προς την εστία.
Σε κάθε περίπτωση, αυτός που αποφασίζει είναι ο διαιτητής. Στην Αγγλία, εφόσον ο ρέφερι εμφανίζεται αναποφάσιστος, αναλαμβάνει δράση η επιτροπή που έχει συσταθεί για τα αμφισβητούμενα γκολ. Πέρσι, για παράδειγμα, η εν λόγω επιτροπή συνεδρίασε μετά από έφεση του επιθετικού της Τότεναμ, Χάρι Κέιν, στον οποίο τελικά πιστώθηκε γκολ που ως αρχικό σκόρερ είχε τον Κρίστιαν Έρικσεν. Ο λόγος που ο Κέιν είχε εφεσιβάλει το αποτέλεσμα της κρίσης του διαιτητή, ήταν πως στόχευε τον τίτλο του πρώτου σκόρερ, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας.
Την πιο κρυστάλλινη οδηγία προς διαιτητές την έχει δώσει η ΦΙΦΑ δια του πρώην προέδρου της, Μισέλ Πλατινί, ο οποίος σε άρθρο του σχετικά με τη σύγχυση μεταξύ γκολ και αυτογκόλ, είχε γράψει πως «οι διαιτητές έχουν ενημερωθεί πως πρέπει να πιστώνουν το γκολ στον ποδοσφαιριστή που είχε πρόθεση να σκοράρει, υπό την προϋπόθεση ότι η μπάλα είχε ήδη πορεία προς την εστία».
Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, η Σούπερ Λίγκα έπρεπε να χρίσει σκόρερ τον Κρέσπο, κάτι που είχε πράξει αρχικά, αλλά στη συνέχεια χρέωσε αυτογκόλ στον Γκαρός.