ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γλαβίνας για ευρωεκλογές: "Να αυξήσουμε τις δυνάμεις μας και να είμαστε στη δεύτερη θέση ακόμα και με μια ψήφο διαφορά"

Βαγγέλης Στολάκης15 Απριλίου 2024

Πως ο στόχος του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου είναι ξεκάθαρος: η δεύτερη θέση και η αύξηση των ποσοστών του κόμματος σε σχέση όχι με τις ευρωεκλογές του 2019 αλλά με τις εθνικές εκλογές του 2023 τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου της Χαριλάου Τρικούπη, Θανάσης Γλαβίνας σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους της Θεσσαλονίκης.

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο των ενημερώσεων και της ανοιχτής επικοινωνίας που θέλει ο κ. Γλαβίνας να έχει με τους εκπροσώπους τύπου της πόλης.

Όπως είπε ο κ. Γλαβίνας το κόμμα βρίσκεται σε εγρήγορση και κινείται με φουλ προεκλογικούς ρυθμούς, μετά το σήμα της έναρξης του προεκλογικού αγώνα που έδωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης στην πανηγυρική συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής όπου παρουσιάστηκαν οι 34 από τους 42 υποψήφιους ευρωβουλευτές. Οι άλλοι οκτώ θα ανακοινωθούν εντός της εβδομάδας, ενώ πληροφορίες θέλουν ο ένας από αυτούς να είναι Θεσσαλονικιός.

Ο κ. Γλαβίνας δεν μίλησε με αριθμούς. «Δεν θα μπούμε σε αριθμολογία. Σημασία έχει να αυξήσουμε τις δυνάμεις μας και να είμαστε στη δεύτερη θέση ακόμα και με μια ψήφο διαφορά (από τον ΣΥΡΙΖΑ)» τόνισε. «Η αύξηση των δυνάμεών μας για εμάς είναι επιβράβευση. Θα είναι ένα πολιτικό βήμα» εξήγησε.

Για τις δημοσκοπήσεις τόνισε πως «τις παρακολουθούμε, δεν τις αμφισβητούμε» και συμπλήρωσε πως το «ΠΑΣΟΚ έχει τη δύναμη και τον εκλογικό μηχανισμό όχι απλά να κάνει ένα καλό φώτο φίνις. Στις 9 Ιουνίου και οι δημοσκοπήσεις θα πέσουν έξω. Θα πετύχουμε το στόχο μας και θα τις διαψεύσουμε» είπε.


Θέτοντας το δίλλημα των ευρωεκλογών ο κ. Γλαβίνας είπε πως η χώρα δεν έχει επιλογή, υπάρχουν δυο δρόμοι ή το δίπολο που θα σχηματιστεί θα έχει από τη μια τη ΝΔ και το άλλο τον Κυριάκο Βελόπουλο ή κάτι το απροσδιόριστο που εκφράζει ο Στέφανος Κασσελάκης ή ο άλλος πόλος θα έχει το ΠΑΣΟΚ πρωταγωνιστεί «το μόνο κόμμα που έβαλε τα πραγματικά δύσκολα στη ΝΔ». Έκανε λόγο για μια κρίσιμη κάλπη με εθνικά χαρακτηριστικά, για ισχυρά πολιτικά διλήμματα που έβαλε ο πρωθυπουργός και πρέπει να απαντήσουν οι πολίτες στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα φραγμού «ως εδώ»!

"Το ΠΑΣΟΚ θέλει να είναι το κόμμα το οποίο θα οδηγήσει τις εξελίξεις στον προοδευτικό χώρο, απέναντι από τη Νέα Δημοκρατία, ώστε να δημιουργηθεί, με τη δυναμική που έχει το ΠΑΣΟΚ και με συνεννόηση και συναντίληψη με άλλες υγιείς πολιτικές δυνάμεις του χώρου, μια δύναμη η οποία θα μπορέσει στις επόμενες εθνικές εκλογές να ανταγωνιστεί τη ΝΔ ως προς τη διακυβέρνηση της χώρας. Για να γίνει αυτό πρέπει το ΠΑΣΟΚ να είναι στη δεύτερη θέση», είπε ο κ. Γλαβίνας.

«Τα πραγματικά πολιτικά δύσκολα στη ΝΔ τα βάζουμε εμείς» δήλωσε ο κ. Γλαβίνας και έφερε ως παράδειγμα της αντιπολιτευτικής τακτικής του ΠΑΣΟΚ την πρόσφατη πρόταση δυσπιστίας που είχε ως αποτέλεσμα την παραίτηση δυο κορυφαίων υπουργών του Μεγάρου Μαξίμου, την ακύρωση από το ΣτΕ του νόμου που δεν έδινε στον Νίκο Ανδρουλάκη τη δυνατότητα να ενημερωθεί για την παρακολούθησή του, τις πρόσφατες αλλαγές στο νόμο για την Golden Visa, αλλά και την υπόθεση των Σπαρτιατών για τους οποίους ο ίδιος έχει καταθέσει ένσταση στο εκλογοδικείο.

«Το ΠΑΣΟΚ κινείται θεσμικά ως σοβαρή αντιπολίτευση» σχολίασε τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ έχει υιοθετήσει μοντέλο «real estate αντιπολίτευσης». «Δεν είναι μόνο το lifestyle αλλά και η ανερμάτιστη πολιτική του» συμπλήρωσε. Ενώ μίλησε και για «παραπολιτική και συκοφαντική» ατζέντα που έχει υιοθετήσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά του Νίκου Ανδρουλάκη.

Τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι η «υγιής δύναμη της Κεντροαριστεράς στη χώρα» ενώ σημείωσε ότι η μάχη των ευρωεκλογών είναι πολύ κρίσιμη. «Θα κάνουμε τα πάντα για να είναι το ΠΑΣΟΚ στην όχθη των νικητών. Το ΠΑΣΟΚ είναι το μόνο κόμμα που αυξάνει τη δύναμή του» σχολίασε. Έριξε τα βέλη του και κατά του κόμματος της Ελληνικής Λύσης που υπόσχεται συντάξεις 3000-4000 ευρώ.

«Κόντρα σε όσους πουλάνε ευχολόγια και τάζουν λαγούς με πετραχήλια εμείς καταθέτουμε προτάσεις» σχολίασε ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ.

Ο κ. Γλαβίνας με αφορμή την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ την καταδίκασε και τάχθηκε υπέρ της λύσης της δημιουργίας δυο ανεξάρτητων χωρών. «Θα δώσει λύση και στο δράμα της Γάζας. Δεν μπορεί να συνεχιστεί η αιματοχυσία» είπε.

Αναφορικά με το πως θα κινηθεί το ΠΑΣΟΚ προεκλογικά τόνισε ότι δεν θα γίνουν πολλές κεντρικές προεκλογικές ομιλίες αλλά θα δοθεί έμφαση στις περιοδείες του αρχηγού του κόμματος σε όλη τη χώρα και στην προσωπική επαφή με τους πολίτες. Πληροφορίες αναφέρουν πως την Παρασκευή ο κ. Ανδρουλάκης θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη. 

Για τις εξελίξεις στο ζήτημα του FlyOver υπενθύμισε ότι το ΠΑΣΟΚ είχε ταχθεί υπέρ της εναλλακτικής του εξωτερικού δακτύλιου, είχε θέσει δημόσια το ζήτημα των μελετών και κάλεσε τους αρμόδιους να αναλάβουν τις ευθύνες τους. «Παρακολουθούμε και περιμένουμε. Δεν κάνουμε λαϊκιστική αντιπολίτευση» τόνισε ο κ. Γλαβίνας.

Για την συζητημένη υποψηφιότητα Μπελέρη με το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ εξέφρασε τις επιφυλάξεις του οι οποίες σχετίζονται όπως εξήγησε με την εξωτερική πολιτική της χώρας.

Σε ό,τι αφορά τα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι «πιο ανοιχτό ΠΑΣΟΚ δεν έχει υπάρξει».

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.