ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ

Γνωριμία με ανώτερα στελέχη φαρμακοβιομηχανιών είχαν φοιτητές του ΑΠΘ (φωτ.)

MakThes Team13 Δεκεμβρίου 2023

Hμερίδα με τίτλο «Φαρμακοβιομηχανία ένα παράθυρο στο μέλλον. Γέφυρες επικοινωνίας – απασχόληση – μοντέρνα φάρμακα» πραγματοποιήθηκε χθες, 12 Δεκεμβρίου και διοργανώθηκε από το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Βιομηχανική Φαρμακευτική του ΑΠΘ, υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας.

Στο αμφιθέατρο του κτιρίου Κέντρου Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων ο αριθμός των φοιτητών που συμμετείχαν άγγιξε τους 300. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του τμήματος Φαρμακευτικής του ΑΠΘ οι φοιτητές ήταν στη πλειονότητα τους προπτυχιακοί (81%) και μεταπτυχιακοί φοιτητές των τμημάτων κυρίως Φαρμακευτικής (55,5%) και Χημείας (30,8%) καθώς και άλλων όπως Χημικών Μηχανικών, Βιολογίας, Γεωπονίας, Βιοϊατρικών Επιστημών και Επιστήμης Διατροφής και Διαιτολογίας.

Οι ομιλητές οι οποίοι προέρχονται κυρίως από την αγορά εργασίας της Βιομηχανίας Φαρμάκου (ΠΕΦ, Pharmathen, Elpen, CBL Patras, Genepharm, Boehringer Ingelheim, Νοσοκομείο Αγίου Λουκά, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης, Vincerx Pharma, Demo, Uni-pharma, Roche, ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-Lilly) έδωσαν την δυνατότητα στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν τις εργασιακές δυνατότητες που προσφέρει η φαρμακοβιομηχανία στους αποφοίτους των σχολών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου καθώς και τις απαιτούμενες δεξιότητες που θα πρέπει να κατέχουν ώστε να γίνουν αποδεκτοί και να ξεχωρίσουν στις θέσεις που είτε είναι ήδη διαθέσιμες είτε πρόκειται να δημιουργηθούν σύμφωνα με τις τεχνολογικές και επιστημονικές απαιτήσεις του μέλλοντος.

Επιπλέον δόθηκε η δυνατότητα στους φοιτητές, μέσα από μια σειρά διαφανειών και οπτικοακουστικού υλικού που παρουσιάστηκαν από τα στελέχη της φαρμακοβιομηχανίας, να μυηθούν και να γνωρίσουν τις πρακτικές και τις διαδικασίες που εφαρμόζονται στον εργασιακό χώρο της βιομηχανίας του φαρμάκου. Στο τέλος κάθε ομιλίας οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να συνδιαλλαχθούν με τους ομιλούντες, εκφράζοντας τις απορίες και τις ανησυχίες τους για το επαγγελματικό τους μέλλον.


Το παρώνν έδωσαν στην ημερίδα ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας ΑΠΘ καθηγητής Δαρδαβέσης Θεόδωρος, ο πρόεδρος του Τμήματος Φαρμακευτικής καθηγητής Καχριμάνης Κυριάκος, η διευθύντρια του ΠΜΣ Βιομηχανική Φαρμακευτική καθηγήτρια Μαρκοπούλου Αικατερίνη καθώς και τα μέλη του διδακτικού προσωπικού του τμήματος Φαρμακευτικής καθηγήτρια Χατζηπαύλου Δήμητρα, αναπληρωτής καθηγητής Ζαχαρής Κωνσταντίνος, αναπληρωτής καθηγητής Βιζιριανάκης Ιωάννης.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.