ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Golden Visa: Αύξηση 37% στις αγορές ακινήτων από Ινδούς επενδυτές

MakThes Team21 Σεπτεμβρίου 2024

Σημαντική άνοδος στις αγορές ακινήτων από Ινδούς επενδυτές καταγράφεται στην Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα του NDTV που κάνει λόγο για αύξηση 37% από τον Ιούλιο έως τον Αύγουστο του 2024.

Η τάση πυροδοτήθηκε από την αλλαγή στους όρους ελάχιστου ορίου επένδυσης του προγράμματος Golden Visa της Ελλάδας, που προσφέρει προνόμια κατοικίας σε ανταλλαγή με επενδύσεις σε ακίνητα.

Το πρόγραμμα αρχικά απαιτούσε ελάχιστη επένδυση ύψους 250.000 ευρώ, το χαμηλότερο επίπεδο επένδυσης του είδους στην Ευρώπη. Η αύξηση της ζήτησης οδήγησε σε άνοδο των τιμών ακινήτων, ιδιαίτερα σε περιζήτητες περιοχές όπως η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, η Μύκονος και η Σαντορίνη. 

Σε απάντηση, η Ελληνική κυβέρνηση αύξησε το ελάχιστο όριο επένδυσης για χορήγηση Χρυσής Βίζας στα 800.000 ευρώ, που αφορά την αγορά ακινήτων στις περιοχές αυτές, μέτρο που τέθηκε σε ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου του 2024.

Σαν συνέπεια, πολλοί επενδυτές έσπευσαν να αγοράσουν ακίνητα που βρίσκονται ακόμη υπό κατασκευή και αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στους επόμενους 6 έως 12 μήνες.

Το Ελληνικό Πρόγραμμα Golden Visa συνεχίζει να προσελκύει Ινδούς επενδυτές λόγω του συνδυασμού οικονομικών πλεονεκτημάτων και πλεονεκτημάτων τρόπου ζωής στη χώρα μας. 

Τα ακίνητα στην Ελλάδα προσφέρουν αποδόσεις ενοικίασης 3-5% ετησίως και η αξία τους ανεβαίνει κατά περίπου 10% ετησίως, ιδιαίτερα στην περίοδο μετά την πανδημία.

Εκτός από τις πιθανές οικονομικές αποδόσεις, οι επενδυτές προσμετρούν την πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας υγειονομική περίθαλψη, εκπαίδευση και τη δυνατότητα να ιδρύσουν επιχειρήσεις εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Πριν από την πιο πρόσφατη αλλαγή των προϋποθέσεων για τη βίζα, οι Ινδοί αγοραστές ενδιαφέρονταν κυρίως για ακίνητα σε δημοφιλή ελληνικά νησιά όπως η Πάρος, η Κρήτη και η Σαντορίνη.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.