ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη στο makthes.gr: «Η μουσική είναι σαν τον ουρανό που ποτέ δεν είναι ίδιος»

Κυριακή Τσολάκη22 Ιουνίου 2023

Φέτος το καλοκαίρι η Άλκηστις Πρωτοψάλτη τραγουδάει «Έξω καρδιά»! Αυτός είναι ο τίτλος που εκείνη και οι συνεργάτες της επέλεξαν για την καλοκαιρινή τους περιοδεία, η οποία περιλαμβάνει ουκ ολίγες στάσεις, μεταξύ αυτών και τη Θεσσαλονίκη. «Ο τίτλος βγήκε αυθόρμητα στο studio ηχογράφησης του τραγουδιού “Θα στο λέω» που είναι η διασκευή στα ελληνικά της παγκόσμιας επιτυχίας των Gypsy Kings «Bamboleo». Αυτό που έζησα μαζί με τον King οf the Kings, Nicola Reyes, και η ανταπόκριση των μουσικών μου σηματοδότησε το συναίσθημα του καλοκαιριού. Σίγουρα δε ζω σε ένα παράλληλο σύμπαν, ούτε όλα στη ζωή κυλάνε ρόδινα, όμως από φύση είμαι αισιόδοξο και θετικό άτομο. Ο τίτλος μοιράζει και μοιράζεται συναισθήματα που μας είναι απαραίτητα αυτή την εποχή…», τονίζει η γνωστή ερμηνεύτρια στο makthes.gr.

Οι συναυλίες περιλαμβάνουν τραγούδια, στιγμές, αναμνήσεις που αγκαλιάζουν τον θεατή. «Κομμάτια με τα οποία έχει ονειρευτεί, που έχει συγκινηθεί, χαρεί και τραγουδήσει», τονίζει η Άλκηστις Πρωτοψάλτη που φέτος εμφανίζεται με μια ανανεωμένη ορχήστρα. «Είμαι πολύ χαρούμενη γι’ αυτό .Είναι σπουδαίοι μουσικοί. Πάντα με τον Θωμά Κοντογεώργη στο πιάνο, τον Πέτρο Βαρθακούρη στο όρθιο μπάσο ,τον Κώστα Μυλωνά στα ντραμς, τον Κώστα Καρακατσάνη στο βιολί και στη φυσαρμόνικα αλλά και τον 24χρονο νέο κιθαρίστα μας Ανδρέα Λάσο. Όλοι δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, δίνουν υπέροχες ιδέες στα τραγούδια και φυσικά ο Θωμάς Κοντογεώργης με τις απίθανες ενορχηστρώσεις του μας απογειώνει. Η μουσική δεν έχει σύνορα και όρια , είναι σαν τον ουρανό που ποτέ δεν είναι ίδιος!».


«Ο θεατής, ο ακροατής είναι η πηγή μου»

Μέσα σε όλα αυτά η ίδια οργώνει τη σκηνή με αυτή τη φοβερή και ανεξάντλητη ενέργεια που έχει. «Σας θυμίζω ότι υπήρξα αθλήτρια των 100 μέτρων στο στίβο και 4X100 σκυταλοδρομία… Αυτό με βοήθησε σωματικά πάρα πολύ μέχρι που έδωσε τη σκυτάλη στη μουσική… Αισθάνομαι τυχερή που γεννήθηκα με ένα τόσο δυνατό μέσο επικοινωνίας. Οι νότες , ο ρυθμός διαπερνούν κάθε κύτταρό μου και η ενέργεια πηγάζει από την απέραντη αγάπη για τη μουσική, την επικοινωνία με τον κόσμο και τη φύση μου… Νομίζω όμως οτι ο θεατής, ο ακροατής είναι η πηγή μου…», επισημαίνει η Άλκηστις Πρωτοψάτη.

Η ίδια θεωρεί ότι ο ερμηνευτής είναι και συνδημιουργός ενός τραγουδιού. «Ο συνθέτης είναι το τόξο , ο στιχουργός η χορδή του και ο ερμηνευτής το βέλος…Όλα παίζουν εξ ίσου σημαντικό ρόλο για να απογειωθεί ένα τραγούδι», λέει.

Έχει συνεργαστεί με τους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες, στιχουργούς και σκηνοθέτες. Υπάρχει κάποιος με τον οποίο θα ήθελε να συνεργαστεί πολύ και δεν κατέστη ακόμη δυνατό αυτό και ποια είναι τα επόμενα σχέδιά της; «’Ονειρα πάντα θα υπάρχουν στη Τέχνη του Τραγουδιού. Προς στιγμήν απολαμβάνω την τελευταία συνεργασία μου με τον Nicolaς Reyes τον King of the King των Gypsy Kings και τον κραδασμό αυτής της συνεργασίας. Ήταν όντως μια μεγάλη επιθυμία μου….Στα μελλοντικά σχέδια υπάρχει μια νέα συνεργασία Η συνεργασία του χειμώνα. Μόλις ολοκληρωθεί πιστεύω να έχουμε την ευκαιρία να ξαναμιλήσουμε γι’ αυτό», καταλήγει.

Παρασκευή 23 Ιουνίου στις 9.30μμ

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.