ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

H Αττική στις φλόγες- Νεκρός εθελοντής πυροσβέστης - Εντολή εκκένωσης ακόμη τεσσάρων οικισμών (Φωτ.)

MakThes Team05 Αυγούστου 2021

Εντολή εκκένωσης των οικισμών Μαρκόπουλο Ωρωπού, Μήλεσι, Μπάφι, Μαυροσουβάλα και Λεβίσι δόθηκε αργά τη νύχτα καθώς η φωτιά στην Αττική παίρνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις.

Το τεράστιο μέτωπο με κατεύθυνση τη Μαλακάσα πέρασε αργά τη νύχτα την εθνική, στον κόμβο Μαρκοπούλου, με πορεία προς τον Ωρωπό μέσα από την πυκνή πευκόφυτη έκταση της περιοχής.

Με εισήγηση της Πυροσβεστικής, ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θαν. Αυγερινός εξέδωσε εντολή εκκένωσης των οικισμών Μαρκόπουλο Ωρωπού, Μήλεσι, Μπάφι, Μαυροσουβάλα και Λεβίσι. «Πρόκειται για πολύ δύσκολη νύχτα. Επιχειρούμε με όλες μας τις δυνάμεις και προσπαθούμε το καλύτερο. Στο μέτρο του δυνατού συνδράμοντας την Πυροσβεστική όπου κι όταν μας ζητηθεί» επισημαίνει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο ίδιος.

Νεκρός κατέληξε ένας άνδρας, ηλικίας περίπου 30 ετών, κάτοικος της Ιπποκρατείου Πολιτείας, καθώς διακομίστηκε σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο ΚΑΤ, λόγω τραυματισμού στο κεφάλι ως συνέπεια ατυχήματος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του νοσοκομείου ΚΑΤ, σήμερα στις 14:00 διακομίστηκε με το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο ΚΑΤ, κάτοικος της Ιπποκράτειου Πολιτείας, ηλικίας 38 ετών με κτύπημα στο κεφάλι με μη ανιχνεύσιμα ζωτικά σημεία, από πτώση στύλου της ΔΕΗ, σύμφωνα με μαρτυρίες παρευρισκομένων.

Έγινε προσπάθεια ανάνηψης επί 70 λεπτά χωρίς αποτέλεσμα, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Νοσοκομείου.

Εν τω μεταξύ, το μεσημέρι προσήχθη στην αστυνομία ένας άνδρας ο οποίος υποδείχθηκε από κατοίκους του Κρυονερίου, διότι θεώρησαν ότι κινείτο ύποπτα στην περιοχή του μετώπου. 

Η αστυνομία εξετάζει εάν πρόκειται για εμπρηστή, ή αν όντως είχε σπεύσει στο σημείο για να βοηθήσει, όπως ισχυρίζεται.

Δραματικές ώρες ζει η Αττική, καθώς η πυρκαγιά που αναζωπυρώθηκε χθες το μεσημέρι μαίνεται ανεξέλεγκτα καίγοντας δάση και περιουσίες σε Αφίδνες, Κρυονέρι, Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Νέα φωτιά στο Σούνιο

Νέα φωτιά ξέσπασε στα Λεγραινά στο Σούνιο, πάνω από το ξενοδοχείο Cape Sounio. Επιχειρούν 5 οχήματα με 15 πυροσβέστες.

Πέρασε στη Σταμάτα και απειλεί σπίτια - Εκκένωση σε Σταμάτα και Αμυγδαλέζα - Φτάνει στη λίμνη Μαραθώνα

Το πύρινο μέτωπο μαίνεται ασταμάτητο αφού οι άνεμοι πια κάνουν την πορεία του ταχύτατη. Πριν λίγο έγινε γνωστό ότι η φωτιά πέρασε στη Σταμάτα και μάλιστα απειλεί κατοικίες. Ο Δήμος Διονύσου κοινοποίησε απόφαση για εκκένωση της Σταμάτας και της Αμυγδαλέζας.

Στην Λίμνη Μαραθώνα έφτασε η φωτιά από την Πάρνηθα αφού πέρασε στον Άγιο Στέφανο. Καίγονται η Ιπποκράτειος Πολιτεία, οι Αφίδνες και οι πυροσβέστες προσπαθούν να μην περάσει στη Μαλακάσα και να μην ξεφύγει από τον Μαραθώνα. Νέα μέτωπα στο Ποικίλο Όρος που εξαπλώθηκε από τα Άνω Λιόσια και στο Σούνιο. Απολογισμός προς το παρόν ένας νεκρός στην Αττική και 9 τραυματίες.

Πριν από λίγο δόθηκε εντολή για εκκένωση και των Θρακομακεδόνων. Το βράδυ αναμένεται εφιαλτικό.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα στα Άνω Λιόσια και σύμφωνα με την Πυροσβεστική κινείται προς την Πετρούπολη καθώς στην περιοχή έχουν αρχίσει να πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Μέχρι στιγμής δεν κινδυνεύει κατοικημένη περιοχή ωστόσο γίνεται μάχη να ελεγχθεί η πυρκαγιά πριν νυχτώσει. Αυτή την ώρα επιχειρούν για την κατάσβεσή της 25 πυροσβέστες με δώδεκα οχήματα, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Σε εξέλιξη είναι και η πυρκαγιά στο 67ο χιλιόμετρο Αθηνών – Σουνίου μετά τα Λεγρενά, η οποία καίει χαμηλή βλάστηση και σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν απειλεί προς το παρόν κατοικημένη περιοχή.

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν είκοσι πυροσβέστες με οκτώ οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα και ένα ελικόπτερο.

Λόγω της πυρκαγιάς έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Αθηνών Σουνίου από το ύψος του καταστήματος MARIDASEAFOOD RESTAURANT έως το ναό του Ποσειδώνα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη, οι φλόγες έφτασαν στον παράδρομο της Εθνικής Οδού στο ύψος του Αγίου Στεφάνου, ενώ κύκλωσε τον οικισμό Ποντίων.



Εκκενώνονται Σταμάτα και Ροδόπολη


Εκκενώνονται με νέο μήνυμα του 112 οι οικισμοί Πευκόφυτο και Ποντίων Αγίου Στεφάνου καθώς η πυρκαγιά που απειλούσε το Καλέτζι Μαραθώνα κατευθύνεται προς τα εκεί. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν γίνει αναφορές στην Πυροσβεστική για εγκλωβισμένα άτομα στους παραπάνω οικισμούς που γίνεται τώρα επιχείρηση από την αστυνομία και την πυροσβεστική για να απομακρυνθούν.

Σύμφωνα με το μήνυμα του 112 οι κάτοικοι καλούνται να εκκενώσουν προς Αθήνα μέσω λεωφόρου Θησέως και προς Κηφισιά.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται επίσης τα μέτωπα στις Αφίδνες όπου η φωτιά έχει προξενήσει ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις, στο Κρυονέρι όπου οι φλόγες πέρασαν μέσα από αυλές σπιτιών και στην Ιπποκράτειο Πολιτεία.


Μήνυμα στάλθηκε μέσω του 112 για εκκένωση των οικισμών Πευκόφυτο και Ποντίων του Αγίου Στεφάνου. Το μήνυμα αναφέρει: « Αν βρίσκεστε στους οικισμούς Πευκόφυτο, Ποντίων, Αγίου Στεφάνου εκκενώστε τώρα προς Αθήνα μέσω Λεωφόρου Θησέως, Κηφισίας. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Μια πολύ δύσκολη κατάσταση αυτή την ώρα, περίπου 14:00, στην περιοχή Κρυονερίου και Αγίου Στεφάνου περιγράφει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Διονύσου, Γιάννης Καλαφατέλης.

«Η κατάσταση είναι τραγική, είναι έκρυθμη. Η φωτιά είναι στα Κατηφόρια, κοντά στα σπίτια, υπάρχουν και εναέριες και επίγειες δυνάμεις που όμως δεν επαρκούν δυστυχώς για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση. Έχει πολύ δυνατό αέρα αυτήν ώρα», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γιάννης Καλαφατέλης.

Σήμερα το μεσημέρι, Παρασκευή, ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Αττικής, Βασίλης Κόκκαλης έκανε λόγο για μεγάλο μέτωπο από την πλευρά της Μαλακάσας αλλά και από το Κρυονέρι έκανε λόγο.

«Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα πριν τη Μαλακάσα. Είμαστε εδώ, επιχειρούμε, έχει εργοστάσιο με γκαζάκια και χρώματα και πριν λίγο ακούγονταν εκρήξεις», τόνισε ο κ. Κόκκαλης μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και πρόσθεσε: «Υπάρχει μεγάλο μέτωπο από την πλευρά της Μαλακάσας και το Κρυονέρι, έχουν ενισχυθεί οι άνεμοι και είναι δύσκολη η κατάσταση. Η φωτιά έχει περάσει την εθνική και κατευθύνεται προς Πολυδένδρι-Καπανδρίτι αλλά από τη δεξιά πλευρά τους».

Περισσότερα εναέρια μέσα κατάσβεσης πριν το μεσημέρι, ζητά ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, δεδομένης της μετεωρολογικής πρόβλεψης για ενίσχυση της έντασης των ανέμων στα 6-7 μποφόρ.

Τα διάσπαρτα μέτωπα, με ισχυρότερα αυτά στην περιοχή Βασιλικά της Βαρυμπόμπης, στις Αφίδνες εντός του οικισμού και δεξιά της Εθνικής Οδού προς τη λίμνη του Μαραθώνα, αντιμετωπίζονται με εναέρια μέσα και όλες τις επίγειες δυνάμεις «σε μια μάχη σώμα με σώμα», επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γ. Πατούλης, υπογραμμίζοντας ότι «μόνο με στοχευμένες συνεχείς ρίψεις στα μέτωπα και τις εστίες θα ανακοπεί η ορμή της και θα κερδίσουμε το στοίχημα της κατάσβεσης». Σημειώνει ότι κρίσιμο συντελεστή στο τιτάνιο αυτό έργο θα αποτελέσει και η κατεύθυνση των ανέμων, η οποία «ίσως αποβεί θετική εάν παραμείνει σε δυτική κατεύθυνση». Όπως «θετικά λειτούργησε η αλλαγή της φοράς του ανέμου αργά χθες τη νύχτα για την Ιπποκράτειο Πολιτεία», προσθέτει ο ίδιος.

Ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας είναι σε πλήρη ανάπτυξη με 42 υδροφόρες, 25 σκαπτικά και χωματουργικά μηχανήματα, 15 μικρά πυροσβεστικά (ενός τόνου) και 5 λεωφορεία , όπως μας ενημερώνει ο υπεύθυνος για τον συντονισμό τους Β. Κόκκαλης και συνδράμει στην πυρόσβεση υπό τις οδηγίες της ΠΥ και της Πολ. Προστασίας. Ο ίδιος από την περιοχή της Δροσοπηγής, μας παραθέτει το χαρτογραφημένο μέτωπο των πυρκαγιών, καθώς εξελίσσεται και από τις δύο πλευρές της Εθνικής Οδού στο ύψος των Αφιδνών.


Ειδικότερα και από την αριστερή πλευρά της ΕΟ εξελίσσονται δύο μέτωπα στη Βαρυμπόμπη, στα Βασιλικά κτήματα Τατοΐου με το ένα σε ιδιαίτερη έξαρση. Ένα μέτωπο στην Δροσοπηγή κοντά στην ΕΟ, ένα στις Αφίδνες περιμετρικά του οικισμού, όπου έχουν καταστραφεί και πολλά σπίτια και ένα από τις Αφίδνες προς την Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Από την δεξιά πλευρά της ΕΟ, περίπου 300 μ από τα διόδια, ένα μέτωπο κατευθύνεται προς την λίμνη του Μαραθώνα όπου κυρίως υπάρχουν κτήματα, θερμοκήπια, εγκαταστάσεις αγροτικών καλλιεργειών κλπ χωρίς σημαντικό αριθμό κατοικιών. Ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας μας ενημερώνει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος από την πυρκαγιά ούτε στο Καπανδρίτι ούτε στο Πολυδένδρι και ότι στην Δροσοπηγή επιχειρούσαν από το πρωί 3 αεροσκάφη τύπου Έρικσον. Με την ευκαιρία τονίζει με την σειρά του ότι «μόνο με εναέρια μέσα μπορεί να αντιμετωπιστεί η κατάσταση» και εκτιμά ότι οι αντιπυρικές ζώνες δεν βοηθούν ιδιαίτερα στο έργο της κατάσβεσης, καθώς οι φλόγες και τα εκτινασσόμενα ανθρακώμματα υπερπηδούν την εθνική μεταλαμπαδεύοντας άλλες εστίες».

Όλες τις κρίσιμες αυτές ώρες που δοκιμάζεται ο τόπος από τη πύρινη λαίλαπα στα μέτωπα και στις εστίες της παραβρίσκονται τόσο ο περιφερειάρχης όσο και οι αρμόδιοι αντιπεριφερειάρχες Πολιτικής Προστασίας Β. Κόκκαλης, Αν. Αττικής Θ. Αυγερινός, Οικονομικών Ν. Πέππας όσο και στελέχη των υπηρεσιών της Περιφέρειας.

Ο περιφερειάρχης αναφερόμενος στην επικινδυνότητα της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στις κατοικημένες περιοχές, μας ενημερώνει ότι όλοι σχεδόν οι κάτοικοι απομακρύνθηκαν έγκαιρα και καλεί όσους παραμένουν προσπαθώντας να διασώσουν ό,τι μπορούν από το πέρασμα της πύρινης λαίλαπας να υπακούουν στις σχετικές εντολές της Πολιτικής Προστασίας, της Αστυνομίας και όσων επιχειρούν για την ασφάλειά τους. «Κανείς δεν μπορεί να προστατέψει τίποτα με τέτοιες εστίες. Σημασία έχει η ανθρώπινη ζωή, για τα υπόλοιπα και την αποκατάσταση των πληγών θα ενσκήψει η πολιτεία την επόμενη ημέρα».

Επίσης απευθύνει έκκληση στους πολίτες και ιδιαίτερα σε όσους έχουν επιβαρυμένη υγεία να μην καταπονούνται σωματικά και να προφυλάσσονται από την βεβαρημένη ατμοσφαιρική ρύπανση. Υπενθυμίζει ότι ενεργοποίησε το Παρατηρητήριο ατμοσφαιρικών ρύπων και ανακοίνωσε την επαναλειτουργία της τηλεφωνικής υπηρεσία 1110, της Περιφέρειας και του ΙΣΑ για τους πολίτες με αναπνευστικά προβλήματα, προκειμένου να λαμβάνουν οδηγίες από αρμόδιους γιατρούς.

Νέο μέτωπο και επιπλέον εκκενώσεις

Ένα νέο μέτωπο φωτιάς εκδηλώθηκε κοντά στη λίμνη Μπελέτσι στην Αττική, ενώ οι πυροσβέστες παλεύουν με μια αναζωπύρωση στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, όπως μετέδωσε το OPEN. Το σημείο του νέου μετώπου βρίσκεται πίσω από τα πρώην Βασιλικά Κτήματα στο Τατόι.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το ethnos.gr στο ύψος των Αφιδνών στην Εθνική Οδό οι πυροσβέστες προσπαθούν να μην περάσει η φωτιά στο Καπανδρίτι, καθώς κατευθύνεται προς τη Μαλακάσα.

Το 112 έστειλε SMS στους κατοίκους της Μαλακάσας και της Σφενδάλης να εκκενώσουν τις περιοχές και να κατευθυνθούν προς τον Ωρωπό μέσω της Λεωφόρου Αθηνών-Ωρωπού.

Νέο μήνυμα, μέσω 112, για εκκένωση και πάλι του Καπανδριτίου και του Πολυδενδρίου εστάλη πριν από λίγη ώρα από την Πολιτική Προστασία λόγω των διαστάσεων που παίρνει η πυρκαγιά, η οποία έχει περάσει από τη νύχτα την Εθνική Οδό στο ύψος των Αφιδνών και κατευθύνεται προς Καπανδρίτι. Στο μήνυμα αναφέρεται: «αν βρίσκεται στο Πολυδένδρι ή Καπανδρίτι εκκενώστε τώρα προς Βαρνάβα-Νέα Μάκρη από επαρχιακή οδό Μαραθώνος-Καπανδριτίου».

Επίσης, μήνυμα μέσω του 112, εστάλη σε όσους βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή Βαρνάβα, Καλάμου, Μαρκοπούλου Ωρωπού, Ωρωπού, Μίλεσι και Αγ. Αποστόλων να κλείσουν καμινάδες, παράθυρα, πόρτες για να μη διεισδύσουν καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού.

Το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην ευρύτερη περιοχή Βαρνάβα, Κάλαμο, Μαρκόπουλο Ωρωπού, Ωρωπό, Μίλεσι ή Αγ. Αποστόλους κλείστε καμινάδες, παράθυρα, πόρτες για να μη διεισδύσουν καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Ταυτόχρονα, λίγο μετά τις 11:30 σημειώθηκαν εκρήξεις στις Αφίδνες σε εργοστάσιο αλουμινίου, στον παράδρομο της εθνικής οδού στο ύψος των διοδίων.

Η κατάσταση στο σημείο είναι επικίνδυνη και σύμφωνα με πληροφορίες έχουν απομακρυνθεί και οι πυροσβέστες στο ενδεχόμενο να σημειωθούν νέες εκρήξεις.

Δείτε ζωντανά εικόνα από τις πυρκαγιές στην Αττική, όπως μεταδίδει το OPEN:

Ξεκίνησαν «κυλιόμενες» διακοπές ρεύματος στην Αττική

Εντολή στον ΔΕΔΔΗΕ να αποκατασταθούν και τα υπόλοιπα φορτία που είχαν αποκοπεί νωρίτερα στην Αττική, για την προστασία του συστήματος, έδωσε ο ΑΔΜΗΕ.

Το επόμενο διάστημα θα ολοκληρωθεί η αποκατάσταση όπου δεν υπάρχουν βλάβες στο δίκτυο, είτε εξαιτίας της πυρκαγιάς είτε τοπικές βλάβες σε άλλα σημεία. Όπως επισημαίνεται από τον ΑΔΜΗΕ, γίνονται συνεχώς χειρισμοί ανάλογα με την πορεία της πυρκαγιάς η οποία εξακολουθεί να απειλεί τα κρίσιμα κυκλώματα του ΚΥΤ Αγίου Στεφάνου.


Τίθεται σε εφαρμογή το σχέδιο προγραμματισμένων περικοπών στη ηλεκτροδότηση στην Αττική από σήμερα, όπως ανακοίνωσε ο ΔΕΔΔΗΕ.

«Αναμένεται να πραγματοποιηθούν μετά από σχετική εντολή του ΑΔΜΗΕ εκ περιτροπής διακοπές της ηλεκτροδότησης στην Αττική, οι οποίες είναι αναγκαίες για τη διατήρηση του ισοζυγίου παραγωγής / ζήτησης, προκειμένου να διασφαλισθεί η ομαλή λειτουργία του ηλεκτρικού συστήματος της ηπειρωτικής χώρας», αναφέρει ο Διαχειριστής.

Κατά τη διάρκεια των διακοπών του ηλεκτρικού ρεύματος, ο ΔΕΔΔΗΕ εφιστά την προσοχή στους πολίτες στα ακόλουθα:

-Να αποφεύγουν τη χρήση ανελκυστήρων προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο εγκλωβισμού τους.

-Για λόγους ασφαλείας, όλοι οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η ηλεκτροδότηση μπορεί να επανέλθει ανά πάσα χρονική στιγμή και άρα όλες οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις θα πρέπει να θεωρούνται διαρκώς «υπό τάση».

Οι περιοχές στις οποίες προγραμματίζονται διακοπές είναι:

Βριλήσσια, Χαλάνδρι, Πάτημα Χαλανδρίου, Πεντέλη, Γέρακας, Πολύδροσο

Βούλα, Βάρη, Βουλιαγμένη, Βάρκιζα, Καβούρι, Γλυφάδα, Λαγονήσι, Αγία Μαρίνα

Κηφισιά, Πεύκη, Νέο Ηράκλειο, Μεταμόρφωση, Μαρούσι, Μενίδι, Νέα Φιλαδέλφεια, Λυκόβρυση, Γαλάτσι, 'Ανω Κυψέλη, Παλαιό Ψυχικό, Φιλοθέη, Νέα Ιωνία, 'Αγιοι Ανάργυροι, Ίλιον, Νέα Χαλκηδόνα, Καματερό, Περισσός, 'Ανω Πατήσια

Ηλιούπολη, 'Αλιμος, Καλαμάκι, 'Αγιος Δημήτριος, Καλλιθέα, Νέος Κόσμος, Νέα Σμύρνη, Αργυρούπολη, Υμηττός, Γλυφάδα, Δάφνη, Καρέας, Παλαιό Φάληρο, Ελληνικό

Μαρκόπουλο, Πόρτο Ράφτη, Βραυρώνα, Κορωπί, Καλύβια, Παιανία, Κερατέα

Κάλαμος, Βαρνάβας, Αφίδνες, Πολυδένδρι, Μαλακάσα, Ιπποκράτειος Πολιτεία

Νέα Μάκρη, Μαραθώνας, Σχοινιάς, Κάτω Σούλι, Μάτι, 'Αγιος Ανδρέας, Πικέρμι, Ραφήνα, Καλλιτεχνούπολη, Διόνυσος

Εκάλη, Νέα Ερυθραία, 'Αγιος Στέφανος, Δροσιά, Σταμάτα, Ροδόπολη, Διόνυσος, 'Ανοιξη, Βαρυμπόμπη, Κρυονέρι

Σπάτα, Μαρκόπουλο, Λούτσα, Κορωπί.

Ως προς την διάρκεια των διακοπών, διευκρινίζεται ότι θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της πυρκαγιάς και ότι θα καταβληθεί προσπάθεια να μην είναι μεγάλης διάρκειας.

Τέλος οι πολίτες παρακαλούνται κατά τις ώρες αιχμής 13:00-15:00 και 18:00-22:00 να:

-Αποφεύγουν τη χρήση των ηλεκτροβόρων συσκευών (πλυντήριο, φούρνος, θερμοσίφωνας κ.λπ.) και να τη μεταθέτουν κατά τις λοιπές ώρες (εκτός αιχμής).

-Ρυθμίζουν τη θερμοκρασία των κλιματιστικών στους 26 βαθμούς.

ΥΠΕΝ: Βλάβες στα κυκλώματα Υπερυψηλής Τάσης η αιτία για τις εκ περιτροπής διακοπές ρεύματος

Η επέκταση της πυρκαγιάς στο βόρειο σύνορο του Κρυονερίου είχε ως αποτέλεσμα να τίθενται εκτός λειτουργίας τα συγκλίνοντα κυκλώματα Υπερυψηλής Τάσης που τροφοδοτούν το ΚΥΤ Αγίου Στεφάνου, τα οποία είναι ιδιαίτερα κρίσιμα για την ομαλή τροφοδότηση της Αττικής. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ενεργοποιήθηκε το σχέδιο άμυνας του συστήματος ηλεκτροδότησης που περιλαμβάνει περικοπές καταναλωτών σε περιοχές της Αττικής, οι οποίες έχουν προσδιοριστεί ήδη με ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ, υποστηρίζει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Σημειώνει ότι τόσο το ΥΠΕΝ όσο και οι Διαχειριστές βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να προστατευθούν κατά το δυνατόν οι Γραμμές Μεταφοράς Υψηλής και Υπερυψηλής Τάσης, καθώς και ότι όλες οι πλευρές καταβάλλουν αγωνιώδεις προσπάθειες για την αποσόβηση των προβλημάτων και την ταχύτερη δυνατή αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης των καταναλωτών.

Τις ενέργειες για την αντιμετώπιση των έκτακτων συνθηκών που έχει προκαλέσει η εν εξελίξει πυρκαγιά στη ΒΑ Αττική συντονίζουν στο Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας του ΑΔΜΗΕ, υπό τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, ο πρόεδρος και διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μάνος Μανουσάκης και ο διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ Αναστάσιος Μάνος.


Σώθηκε επταμελής οικογένεια στον Άγιο Στέφανο

Στην 651 Αποθήκη Βάσεως Υλικού Πολέμου (ΑΒΥΠ) στον Άγιο Στέφανο Αττικής μετέβη στις 5:30 το πρωί ένας προωθητής γαιών του 725 Τάγματος Μηχανικού (ΤΜΧ) και έσπασε την περίφραξη στο βόρειο τμήμα του στρατοπέδου συμβάλλοντας στον απεγκλωβισμό 7μελούς οικογένειας από την οικία της, η οποία απειλούνταν από την πυρκαγιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας, υπήρχε ηλικιωμένο άτομο, μη δυνάμενο να μετακινηθεί.

Σχετικό αίτημα για τη διάθεση του μηχανήματος είχαν υποβάλει εθελοντές πυροσβέστες και εγκρίθηκε από το ΓΕΕΘΑ.


Εκκενώθηκε γηροκομείο στον Αγ. Στέφανο

Προληπτική εκκένωση του Γηροκομείου Νέα Θάλπη στον Άγιο Στέφανο έγινε τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων:

«Στην εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση την οποία καλούμαστε να διαχειριστούμε ως χώρα, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, από την Τρίτη 3 Αυγούστου σε πλήρη συντονισμό με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, την Πυροσβεστική, το Υπουργείο Υγείας, το ΕΚΑΒ και την Πρώτη Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής είναι σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα για την εκκένωση δομών, όπως Γηροκομείων και Μονάδων Φροντίδας ατόμων με αναπηρία.

Σήμερα Παρασκευή 6 Αυγούστου, ξεκίνησε στις 3:00 τα ξημερώματα προληπτική εκκένωση του Γηροκομείου Νέα Θάλπη στον Άγιο Στέφανο. Οι σαράντα δύο κατάκοιτοι από τους ενενήντα επτά συνολικά ωφελούμενους, μεταφέρθηκαν από το ΕΚΑΒ, στα νοσοκομεία Παμμακάριστος, ΕΛΠΙΣ και Αγ. Ελένη ενώ οι υπόλοιποι περιπατητικοί ωφελούμενοι μεταφέρθηκαν προληπτικά σε ξενοδοχεία και τις οικογένειές τους.

Την Τρίτη 3 Αυγούστου είχε επιχειρησιακά οργανωθεί εκκένωση του Γηροκομείου «ΕΠΑΥΛΙΣ» στις Αχαρνές, η οποία ευτυχώς δεν χρειάστηκε να πραγματοποιηθεί.

Όπως δήλωσε η αρμόδια υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου, «κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για προστατεύσουμε τους συνανθρώπους μας σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες. Είμαστε σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα και παρεμβαίνουμε για να διασφαλίσουμε τη ζωή και την υγεία όλων των συνανθρώπων μας και δη όσων δεν μπορούν να προστατεύσουν τον εαυτό τους – των ηλικιωμένων και πλέον ευάλωτων».

Δήμαρχος Ωρωπού: Πολύ μεγάλες αναζωπυρώσεις

Εξάλλου, τα ενάερια μέσα επιχειρούν από το πρωί, δίνοντας έναν πραγματικό αγώνα δρόμου, αφού αναμένεται από το μεσημέρι και μετά οι άνεμοι να γίνουν ακόμα πιο ισχυροί.

Για πολύ μεγάλες αναζωπυρώσεις της πυρκαγιάς στην περιοχή των Αφιδνών και πολύ ισχυρούς δυτικούς ανέμους, αυτήν την ώρα, (στις 11 το πρωί), έκανε λόγο, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος Ωρωπού, Γιώργος Γιασημάκης, ο οποίος βρισκόταν στο Καπανδρίτι. Όπως ανέφερε, βρίσκεται στα 30-40 μέτρα από την Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας, με φορά προς την Αθήνα καίγοντας δασική έκταση.

«Εδώ που είμαι βλέπω να καίγεται δάσος αλλά είμαι σίγουρος ότι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, που είχαμε μεγάλη αναζωπύρωση και πριν πιάσει τόσο δυνατός αέρας, θα έχουμε προβλήματα άλλα. Τα μέτωπα είναι πολλά, όχι μόνο ένα, έχω μετρήσει τουλάχιστον τέσσερα και κινδυνεύουν και οικισμοί», τόνισε ο κ. Γιασημάκης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας η φωτιά πέρασε την εθνική οδό προς Καπανδρίτι, στο ύψος των διοδίων, ενώ από την άλλη πλευρά έφτασε στην Ιπποκράτειο Πολιτεία.


Αυτήν την ώρα, το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στις Αφίδνες, όπου καίγονται στον παράδρομο τις εθνικής οδού εγκαταστάσεις, ενώ οι πληροφορίες κάνουν λόγο και για καμένα σπίτια. Επίσης, στην περιοχή σημειώνονται εκρήξεις, καθώς οι φλόγες έχουν φτάσει σε μάντρα αυτοκινήτων. Δίνεται τιτάνια μάχη για να σταματήσει η επέλαση της πυρκαγιάς.

Η νύχτα του εφιάλτη

Εφιαλτική νύχτα πέρασαν οι κάτοικοι της Αττικής με την πύρινη λαίλαπα να σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά της.

Οι ελπίδες στρέφονται στα εναέρια μέσα, που σύμφωνα με την πυροσβεστική ξεκίνησαν να επιχειρούν. Μάχη με τις φλόγες δίνουν 450 πυροσβέστες με 40 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 150 οχήματα, το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ, 3 Ε/Π και 7Α/Φ.

Συνδρομή παρέχουν 40 πυροσβέστες από τη Κύπρο, ο Ελληνικός Στρατός με πεζοπόρα τμήματα, η ΕΛ.ΑΣ., εθελοντές πυροσβέστες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.

Ο Δήμαρχος Μαραθώνα, Στέργιος Τσίρκας, επιβεβαίωσε στον ΣΚΑΙ την πληροφορία πως δόθηκε εντολή εκκένωσης στη περιοχή Καλέντζι στον Μαραθώνα.

"Έχουν ειδοποιηθεί οι κάτοικοι πόρτα-πόρτα, έχουμε βάλει και πούλμαν για τη μεταφορά όσων κατοίκων δεν διαθέτουν όχημα. Οι κάτοικοι μεταφέρονται στο πολιτιστικό κέντρο στη Νέα Μάκρη για προληπτικούς λόγους", είπε ο κ. Τσίρκας.

"Η φωτιά είναι αυτή τη στιγμή προς τον Άγιο Στέφανο μετά τη λίμνη. Το Καλέντζι είναι μεταξύ λίμνης και Μαραθώνα", πρόσθεσε.

Εξέφρασε φόβους για τις μετεωρολογικές συνθήκες και συγκεκριμένα τον δυτικό άνεμο που μπορεί να φέρει ανατολικά τις φωτιές.

Τα κύρια μέτωπα της φωτιάς σύμφωνα με την πυροσβεστική εστιάζονται σε Κρυονέρι και Αφίδνες.

"Είναι μια κατάσταση άνευ προηγουμένου. Προς νότια φτάνει στη δημοτική κοινότητα Κηρέως. Η φωτιά τρέχει πολύ γρήγορα και προς βόρεια και προς νότια. Έχει μπει στο δήμο Ιστιαίας Αιδηψού. Και τα δύο μέτωπα είναι πολύ δύσκολα. Χρειάζονται εναέρια μέσα. Τα επίγεια έχουν εξαντληθεί", ανέφερε στο MEGA ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός.

«Η φωτιά είναι περιμετρικά και έχει αρχίσει και καίει δίπλα ακριβώς στα σπίτια του χωριού. Στο σημείο επικρατεί ένα ελαφρύ αεράκι. Η φωτιά κατευθύνεται από το Πέτσουλι προς τη Πάρνηθα», είπε ο δήμαρχος Ωροπού στον ΣΚΑΙ. Ωστόσο, ο αέρας αλλάζει πορεία συνεχώς.

Στο Κρυονέρι το μέτωπο φουντώνει με κατεύθυνση προς το υδραγωγείο, σύμφωνα με την ΕΡΤ, με τους κατοίκους να ανησυχούν για τυχόν προβλήματα υδροδότητησης που θα δυσχεράνει το έργο της κατάσβεσης.

Οι εικόνες από τις πύρινες ζώνες χιλιομέτρων που καταπίνουν τα πάντα στο πέρασμά τους είναι συγκλονιστικές. Η φωτιά κατακαίει καθαρό δάσος όπου δεν μπορούν να προσεγγίσουν επίγειες δυνάμεις, με την πρόγνωση για ισχυρούς ανέμους 7 και 8 μποφόρ να προκαλεί μεγάλη ανησυχία για την εξέλιξη των πυρκαγιών.

Στη μάχη συνδράμουν και 40 πυροσβέστες από την Κύπρο.

Λίγα λεπτά πριν από τη 1:00 τα ξημερώματα, ο επίσημος λογαριασμός της Πολιτικής Προστασίας στο twitter, ανάρτησε φωτογραφία με τους 83 Γάλλους πυροσβέστες που έφτασαν στη χώρα μας στα πλαίσια της ενεργοποίησης του ευρωπαϊκού μηχανισμού.
«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Γαλλία για την αποστολή 2 καναντέρ και 83 πυροσβεστών μετά την ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ από την Ελλάδα προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις δασικές πυρκαφιές – Έμπρακτη αλληλεγγύη!».


To χρονικό

Μέσα στη νύχτα η φωτιά έφθασε μέχρι και τις παρυφές της πλατείας, αλλά και στη Δροσοπηγή, ενώ εισήλθε και στην Ιπποκράτειο Πολιτεία. Τα ξημερώματα η φωτιά πέρασε εκ νέου την Εθνική Οδό, και κατευθύνεται προς τον Άγιο Στέφανο και Καπανδρίτι, όπου στρατιωτικές δυνάμεις ανοίγουν αντιπυρική ζώνη, καθώς απειλούνται σπίτια.

Διακόπτεται η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας, εξαιτίας της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Β. Αττική.

Συγκεκριμένα, με αποφάσεις της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, μέχρι εξάλειψης των προκληθέντων από την πυρκαγιά δυσμενών συνθηκών ορατότητας, θα ισχύσει προσωρινή και πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, ως εξής:

Α) Όλων των οχημάτων, στο τμήμα από το ύψος του Α/Κ Καλυφτάκη (χ/θ 20,060) μέχρι τη χ/θ 55,689 (κόμβος Οινοφύτων) και

Β) Φορτηγών οχημάτων στο τμήμα από το ύψος του Α/Κ Καλυφτάκη (χ/θ 20,060) μέχρι τη χ/θ 58,520 (όρια με Ν. Βοιωτίας).

Επιπλέον, θα ισχύσει απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων και λοιπών βαρέων οχημάτων, με προορισμό ή διέλευση το νόμο Αττικής, ωφέλιμου φορτίου άνω των 1,5 τόνου, στο ρεύμα κυκλοφορίας από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα, επί του Οδικού άξονα Π.Α.Θ.Ε, από χ/θ 242,079 (όρια με Ν. Μαγνησίας) έως χ/θ 121,250 (όρια με Ν. Βοιωτίας)

Από την απαγόρευση εξαιρούνται:

-Οχήματα οδικής βοήθειας.

-Βυτιοφόρα οχήματα μεταφοράς νερού (υδροφόρα) όταν αυτά κινούνται για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών

-Βυτιοφόρα οχήματα που μεταφέρουν καύσιμα για τον ανεφοδιασμό μέσων πυρόσβεσης.

-Οχήματα εκτάκτου ανάγκης.

Δύο μηνύματα για εκκένωση περιοχών σε Πολυδένδρι, Καπανδρίτι και Άγιο Στέφανο στάλθηκαν μέσω του 112.

Το πρώτο μήνυμα αναφέρει: « Αν βρίσκεστε στο Πολυδένδρι ή Καπανδρίτι, εκκενώστε τώρα προς Βαρνάβα - Νέα_Μάκρη από Επαρχ. Οδό Μαραθώνος - Καπανδριτίου. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Το δεύτερο μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στον Οικισμό Πευκόφυτου ή τον Οικισμό Ποντίων της περιοχής του Αγίου Στεφάνου εκκενώστε τώρα προς Αθήνα μέσω Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Διαταγή εκκένωσης των οικισμών Καπανδρίτι, Πολυδένδρι και Αγ. Στέφανος εξέδωσε η Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής στις 23:00 μετά από εισήγηση του Διοικητή Αττικής της Πυροσβεστικής Κ. θεοφιλόπουλου. 

«Δυστυχώς είναι ιδιαίτερα δύσκολη η νύχτα και τεράστιο το πύρινο μέτωπο ενώ δεν επιχειρούν τα εναέρια μέσα», επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Αν. Αττικής Θανάσης Αυγερινός ο οποίος έδωσε και την εντολή εκκένωσης .

Ανάλογο σήμα από την ΠΥ και εντολή από την ΠΕΑΑ, είχε δοθεί για το Κρυονέρι και νωρίτερα το απόγευμα για τους οικισμούς Δροσοπηγή, Αφίδνες και Ιπποκράτειο Πολιτεία, προσθέτει ο ίδιος, υπενθυμίζοντας ότι η Περιφέρεια αποφασίζει κατόπιν εισήγησης της ΠΥ. Στη συνέχεια της ασφαλούς απομάκρυνσης των πολιτών επιλαμβάνονται οι Δήμοι, η Αστυνομία, η Πολιτική Προστασία καθώς και οι εθελοντές.

Αναφορικά με την επικινδυνότητα της πυρκαγιάς ο κ. Αυγερινός επισημαίνει ότι ο δασικός χαρακτήρας του πεδίου δεν επιτρέπει την πρόσβαση των επίγειων δυνάμεων και έκλεισε με την ευχή να μην θρηνήσουμε ανθρώπινα θύματα .

Στο μέτωπο της πυρκαγιάς από την άλλη πλευρά της εθνικής μεταβαίνει αυτή την ώρα και ο αντιπεριφρειάρχης Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κόκκαλης, ο οποίος συντονίζει και τον μηχανισμό Πολ. Προστασίας της Περιφέρειας και υπό της εντολές της ΠΥ.


Δραματική είναι η κατάσταση για την Αττική εξαιτίας της μεγάλης αναζωπύρωσης στη φωτιά της Βαρυμπόμπης. Οι πύρινες γλώσσες που είχαν φτάσει μέχρι τις Αφίδνες κατακαίοντας το δάσος στο πέρασμά τους και σκορπώντας τρόμο, πέρασαν την εθνική οδό παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες της πυροσβεστικής να τις περιορίσουν. Η νύχτα προμηνύεται εφιαλτική αφού η φωτιά από ένα σημείο και μετά είναι ανεξέλεγκτη και ο κίνδυνος είναι πλέον να φτάσει μέχρι το Καπανδρίτη και τον Αγιο Στέφανο. Λίγο μετά τις 10 άρχισε να καίει σπίτια στις Αφίδνες οι οποίες όμως είχαν εκκενωθεί.

Xαρακτηριστικό της δραματικής κατάστασης είναι πως λίγο πριν τις 11 το βράδι δόθηκε εντολή για εκκενωθούν προληπτικά και το Καπανδρίτι, το Πολυδένδρι και ο Αγιος Στέφανος. Οι επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής, των εθελοντών και των ομάδων πολιτικής προστασίας δίνουν μια πραγματική μάχη με το χρόνο για να προλάβουν να ανοίξουν νέες ζώνες δασοπυρόσβεσης μέσα στη νύχτα και  να τιθασεύουν φλόγες που φτάνουν σε ύψος τα 20 μέτρα.

Δύο μηνύματα για εκκένωση περιοχών σε Πολυδένδρι, Καπανδρίτι και Άγιο Στέφανο στάλθηκαν μέσω του 112.

Το πρώτο μήνυμα αναφέρει: « Αν βρίσκεστε στο Πολυδένδρι ή Καπανδρίτι, εκκενώστε τώρα προς Βαρνάβα - Νέα_Μάκρη από Επαρχ. Οδό Μαραθώνος - Καπανδριτίου. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Το δεύτερο μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στον Οικισμό Πευκόφυτου ή τον Οικισμό Ποντίων της περιοχής του Αγίου Στεφάνου εκκενώστε τώρα προς Αθήνα μέσω Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Νωρίτερα μήνυμα στάλθηκε μέσω του 112 σε όσους βρίσκονται σε Πολυδένδρι, Καπανδρίτι, Ταξιάρχες, Άγ. Γεώργιο, Πουρίθι να κλείσουν όλες τις καμινάδες, παράθυρα, πόρτες ώστε να μη διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού, να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών.

Το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε σε Πολυδένδρι, Καπανδρίτι, Ταξιάρχες, 'Αγ. Γεώργιο, Πουρίθι κλείστε όλες τις καμινάδες, παράθυρα, πόρτες ώστε να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Το μήνυμα εστάλη καθώς ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη πολλές εστίες φωτιάς από την απέναντι πλευρά της εθνικής οδού, στο ύψος των Αφιδνών προς Άγιο Στέφανο και Καπανδρίτη. Συμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, δεν υπάρχει ενιαίο μέτωπο, αλλά γίνεται μάχη προκειμένου να ελεγχθούν οι εστίες πριν πάρουν μεγάλες διαστάσεις.

Είναι χαρακτηριστικό πως οι φλόγες πέρασαν πάνω από το τείχος με εκατοντάδες οχήματα που είχαν στήσει οι πυροσβέστες. Ανεμοστρόβιλοι που εκδηλώθηκαν έπαιρναν τις καύτρες από τα καμμένα και τις μετέφεραν εκατοντάδες μέτρα μακριά δημιουργώντας νέες εστίες! Σύμφωνα με μαρτυρίες οι φλόγες κατάφεραν να υπερπηδήσουν το πύρινο τείχος και να φτάσουν ακόμα και 500-600 μέτρα μακριά! Οι εστίες φωτιάς πλέον είναι διάσπαρτες, ενώ δυστυχώς ο αέρας έχει δυναμώσει. Η μάχη που δίνουν οι πυροσβέστες αλλά και οι εθελοντές είναι τιτάνια μέσα στη νύχτα. Το σκηνικό πολέμου συμπληρώνουν τα μηχανήματα έργου, σκαπτικά μηχανήματα και οι μπουλντόζες, του στρατού που μεταφέρθηκαν στην περιοχή για να αναχαιτίσουν την πύρινη λαίλαπα, που όμως μοιάζει να μη σταματιέται. 

Η αναζωπύρωση της φωτιάς στη Βαρυμπόμπη το μεσημέρι της Πέμπτης έχει σαρώσει τη βόρεια Αττική έχοντας κάψει σπίτια και χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης σε Δροσοπηγή, Κρυονέρι, Tατόι και Αφίδνες. Η φωτιά έχει, πλέον, μπει και στην Ιπποκράτειο Πολιτεία όπου καίγονται τα πρώτα σπίτια.

Από το καταστροφικό πέρασμά της η φωτιά έχει προκαλέσει μέχρι στιγμής τον τραυματισμό πέντε ατόμων, οι οποίοι έχουν μεταφερθεί με εγκαύματα στο ΚΑΤ. Δύο εθελοντές δασοπυροσβέστες είναι σε σοβαρότερη κατάσταση και έχουν μεταφερθεί στη ΜΕΘ του ΚΑΤ. Παράλληλα, δασοπυροσβέστης που επιχειρούσε για την κατάσβεση της φωτιάς στο Κρυονέρι, έπεσε σε πηγάδι και μεταφέρθηκε στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.





Το απόγευμα πολίτες έβλεπαν αυτές τις εικόνες







This page might use cookies if your analytics vendor requires them.