Οι νεότεροι ίσως να μην το γνωρίζουν, αλλά ολόκληρες γενιές Ελλήνων φιλάθλων μεγάλωσαν με την σε εβδομαδιαία βάση προσμονή για να έλθει η ώρα της "Αθλητικής Κυριακής", της πιο ιστορικής αθλητικής εκπομπής στην ελληνική τηλεόραση.
Η "Αθλητική Κυριακή" ξεκίνησε με άλλη ονομασία και μάλιστα ένα βράδυ Δευτέρας, σαν σήμερα, 3 Οκτωβρίου 1966, ενώ έλαβε τον οριστικό της τίτλο στις 27 Φεβρουαρίου 1972.
Ο αρχικός τίτλος της ήταν "Ματιές στα Σπορ" με τον Γιάννη Διακογιάννη στο πειραματικό κανάλι της ΕΙΡ (Εθνικού Ιδρύματος Ραδιοφωνίας). Η εκπομπή μεταφέρθηκε αργότερα στη φυσική της θέση, την Κυριακή και στην πορεία ο Γιάννης Μαμουζέλος ανέλαβε την αρχισυνταξία και ο Νίκος Φέξης την σκηνοθεσία.
Το σήμα της εκπομπής είχε επιλέξει η μουσική επιμελήτρια της ΕΙΡ Αιμιλία Ροδά, σύζυγος του ιδρυτή της LYRA Αλέκου Πατσιφά. Η σύνθεση ήταν του Χρήστου Λεοντή, ο οποίος δεν πληρώθηκε ποτέ για την μουσική επένδυση του σήματος.
Το 1983 ο Διακογιάννης αποχώρησε και τον διαδέχθηκε ο Νίκος Κατσαρός πλαισιωμένος από τον Γιάννη Μαμουζέλο και τον Χρήστο Σωτηρακόπουλο, που έκανε τότε ντεμπούτο στην ελληνική τηλεόραση.
Ο Νίκος Κατσαρός μεγάλωσε τη διάρκεια της εκπομπής και μία ώρα, εισήγαγε τις συνδέσεις με όλα τα γήπεδα και συνεντεύξεις μετά τη λήξη των αγώνων.
Μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ, οι απολυμένοι εργαζόμενοι που παρέμεναν στο Ραδιομέγαρο, ξεκίνησαν εκ νέου την προβολή ζωντανών εκπομπών της "Αθλητικής Κυριακής" στις γνωστές ώρες προβολής της. Ταυτόχρονα, η ΔΤ, ο μεταβατικός φορέας ραδιοτηλεόρασης της Ελλάδας, ξεκίνησε με την σειρά της την προβολή της "Αθλητικής Κυριακής" τις ίδιες ώρες με αυτήν της ΕΡΤ, μέχρι τις 4 Μαΐου 2014, όταν το κανάλι έκλεισε.
Στις 7 Νοεμβρίου, μετά την εισβολή των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο, η ΕΡΤ3 ανέλαβε την μετάδοση των εκπομπών, αφού δεν εκπέμπει από το Ραδιομέγαρο. Ταυτόχρονα η ΝΕΡΙΤ ξεκίνησε εκ νέου τις εκπομπές της "Αθλητικής Κυριακής", χωρίς όμως να έχει τα πνευματικά δικαιώματα για τον τίτλο.
Η εκπομπή μετά το άνοιγμα της ΕΡΤ επέστρεψε με νέο σήμα και τους ίδιους παρουσιαστές που είχε πριν το κλείσιμο.