ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η επίσκεψη Κασσελάκη στη Θεσσαλονίκη, το γραφείο του στην πόλη και το κάλεσμα... επιστροφής σε όσους αποχώρησαν

Βαγγέλης Στολάκης22 Νοεμβρίου 2023

Η χθεσινή επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Στέφανου Κασσελάκη στα γραφεία του κόμματος στη Θεσσαλονίκη ήταν μια συνάντηση γνωριμίας μεν, διερεύνησης προθέσεων δε. Ο κ. Κασσελάκης επισκεπτόταν για πρώτη φορά τα γραφεία στον αριθμό 76 της Εγνατίας. Η χρονική δε, συγκυρία της επίσκεψης επίσης δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη. Βρέθηκε εκεί, λίγες ημέρες μετά την παραίτηση του Συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής Α’ Θεσσαλονίκης, Κώστα Αμπατζά από την θέση του Συντονιστή και του Χρήστου Μαϊκίδη, όχι μόνο από την θέση του Συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής Β’ Θεσσαλονίκης αλλά και της αποχώρησης του τελευταίου από το κόμμα.

Ακολούθησαν οι παραιτήσεις της πλειονότητας των μελών της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ από τη Θεσσαλονίκης και η πολύωρη τηλεδιάσκεψη της ομάδας των «6+6» της Έφης Αχτσιόγλου που βρίσκονται σχεδόν έξω από την Κουμουνδούρου.

Η επίσκεψη στα κομματικά γραφεία έγινε με αφορμή την παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη στην πόλη για ομιλία στο 7ο Thessaloniki Summit. Τον υποδέχτηκαν οι αναπληρωτές συντονιστές των Νομαρχιακών Επιτροπών σε Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι ο συντονιστής της Α’ Μίλτος Οικονόμου που τον καλωσόρισε, στις εσωκομματικές διαδικασίες υποστήριξε την υποψηφιότητα του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Και ενώ οι παραιτήσεις και οι αποχωρήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης είναι πλέον μια καθημερινότητα, κομματικά στελέχη μιλούν για τρεις με τέσσερις παραιτήσεις μελών καθημερινά, ο κ. Κασσελάκης που μίλησε σε μέλη των δυο νομαρχιακών επιτροπών και υποστηρικτές του σημείωσε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του (περίπου ένα τέταρτο) πως τα στελέχη που πρόσφατα αποχώρησαν με την «Ομπρέλα» έφυγαν όχι για λόγους πολιτικούς αλλά για προσωπικές διαφωνίες που είχαν μαζί του, ενώ απηύθυνε και... προσκλητήριο επιστροφής στο κόμμα σε όσους αποχώρησαν αναφέροντας, σύμφωνα με τους παρευρισκόμενους, «εμείς δεν κρατάμε κακία» και πως οι πόρτες του κόμματος είναι ανοιχτές.

Ο κ. Κασσελάκης μεταξύ άλλων... επιθεώρησε τον δεύτερο, τον τρίτο και τον τέταρτο όροφο του κτιρίου όπου βρίσκονται τα γραφεία των νομαρχιακών επιτροπών και των βουλευτών της Θεσσαλονίκης, δείχνοντας μια προτίμηση στον... τέταρτο, όπου όπως ανέφερε θα δημιουργήσει το γραφείο του στην πόλη. Το γραφείο προέδρου θα πλαισιώνεται από μια μεγάλη αίθουσα συσκέψεων όπου ο κ. Κασσελάκης θα κάνει συναντήσεις με πολίτες και κομματικά στελέχη όταν δημιουργηθεί η δομή.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Κασσελάκης δήλωσε: «Πήγε πάρα πολύ καλά. Είμαι πάρα πολύ περήφανος για τις οργανώσεις μελών, για τις νομαρχιακές μας. Ο κόσμος έχει χαμόγελο και θα πάμε όλοι μαζί δυνατά μπροστά» δήλωσε μετά από σύσκεψη που είχε με τοπικά στελέχη του κόμματος.

Στο μεταξύ, σήμερα ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ ο δικηγόρος Γιάννης Αντωνιάδης που είχε διατελέσει ειδικός συνεργάτης στη γενική γραμματεία του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, στο γραφείο της Κατερίνας Νοτοπούλου, ενώ ήταν και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Θεσσαλονίκη για Όλους» του Σπύρου Πέγκα. «Ένα ταξίδι τελείωσε σήμερα, η περιπέτεια όμως συνεχίζεται. Πριν λίγο παραιτήθηκα από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Προφανώς στην ανανεωτική αριστερά που είμαι από έφηβος παραμένω» έγραψε στα social media.

Την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Α’ Θεσσαλονίκης παρουσία ενός εκ των δυο γραμματέων του κόμματος, Ράνιας Σβίγγου ή Γιώργου Βασιλειάδη προκειμένου να δοθούν κατευθύνσεις για την υλοποίηση της πρόσφατης απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής σε τοπικό επίπεδο. Εκεί, σε εκείνη την συνεδρίαση θα φανεί πόσα στελέχη από το όργανο θα συνεχίσουν στον ΣΥΡΙΖΑ και πόσα αποφάσισαν να αποχωρήσουν.

Η εκλογή του νέου γραμματέα, μετά την παραίτηση Αμπατζά αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως θα είναι γένους θηλυκού λόγω της ποσόστωσης.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.