ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η επόμενη ημέρα στο Κίνημα Αλλαγής- Οι ημερομηνίες «σταθμός» για τις εσωκομματικές εκλογές

Βαγγέλης Στολάκης13 Οκτωβρίου 2021


Καθοριστικές αναμένονται οι επόμενες ώρες σε ό,τι αφορά τις εσωκομματικές εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής και τις επικείμενες εσωκομματικές εκλογές ανάδειξης νέου αρχηγού, μετά την επιδείνωση της κατάστασης της υγείας της νυν Προέδρου Φώφης Γεννηματά και της νοσηλείας της στο νοσοκομείο, που την οδήγησαν στην απόφαση να αποσύρει την υποψηφιότητά της από την κούρσα διεκδίκησης της ηγεσίας του κόμματος.

Τα μηνύματα συμπαράστασης του κόσμου αλλά και σύσσωμης της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας του τόπου από χθες το απόγευμα, οπότε και έγινε γνωστό ότι η κ. Γεννηματά νοσηλεύεται δίνουν και παίρνουν.

Περαστικά και καλή ανάρρωση της ευχήθηκαν και οι συνυποψήφιοί της για την ηγεσία, Νίκος Ανδρουλάκης, Ανδρέας Λοβέρδος και Χάρης Καστανίδης. Ο κ. Λοβέρδος βρέθηκε χθες στο «Ευαγγελισμό», ενώ σύμφωνα με πληροφορίες κάτι αντίστοιχο θα πράξει και ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα επιτελεία των τριών υποψηφίων αρχηγών βρίσκονται σε επικοινωνία τόσο μεταξύ τους όσο και με τους στενούς συνεργάτες της προέδρου του κόμματος. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ενδεχομένως και σήμερα το απόγευμα να υπάρξει συνάντηση των τριών υποψηφίων αρχηγών προκειμένου να συζητηθούν διαδικαστικά ζητήματα επί των εκλογών.

Νωρίτερα σήμερα, συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά συγκεντρώθηκαν στην Χαριλάου Τρικούπη προκειμένου να γίνει μια πρώτη συζήτηση, ενώ όπως υποστηρίζει στέλεχος του ΚΙΝΑΛ στο makthes.gr «όλα θα εξαρτηθούν από τις εξετάσεις της προέδρου». Η ίδια πάντως η κ. Γεννηματά έστειλε το μήνυμα μέσα από το νοσοκομείο πως θα παραμείνει πρόεδρος του κόμματος μέχρι την ανάδειξη νέας ηγεσίας. «Ως Πρόεδρος μέχρι την ανάδειξη νέας ηγεσίας αλλά και ως βουλευτής μετά, προτεραιότητα μου παραμένει η ενότητα και η προοπτική της παράταξης» ανέφερε στη δήλωσή της η κ. Γεννηματά.

Οι ημερομηνίες- σταθμός για την επόμενη ημέρα στο Κίνημα Αλλαγής είναι τρεις. Η 15η Οκτωβρίου, ημερομηνία υποβολής από τους υποψήφιους προέδρους των υπογραφών που στηρίζουν την κάθε υποψηφιότητα, όπως άλλωστε ορίζει το καταστατικό, η 5η Δεκεμβρίου ημερομηνία του πρώτου γύρου των εκλογών και η 12 Δεκεμβρίου ημερομηνία διεξαγωγής του δεύτερου γύρου της εκλογικής διαδικασίας.

Σε ό,τι αφορά τις ημερομηνίες μέχρι στιγμής δεν αλλάζει κάτι. Και αυτό γιατί, για να υπάρξει οποιαδήποτε αλλαγή στον σχεδιασμό θα πρέπει να συνεδριάσει η ΕΔΕΚΑΠ, Επιτροπή Καταστατικού του Κινήματος Αλλαγής, να λάβει σχετική απόφαση και να εισηγηθεί αντιστοίχως στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, η οποία θα πρέπει να συνεδριάσει και να λάβει οριστικές αποφάσεις. Μέχρι στιγμής, όπως εξηγούσε στο makthes.gr μέλος της ΕΔΕΚΑΠ δεν έχει υπάρξει κάποια κρούση και ενημέρωση για την πραγματοποίηση συνεδρίασης.

Επομένως, μέχρι στιγμής όλα βαίνουν βάση συλλογικών αποφάσεων και όπως αρχικώς είχε προγραμματιστεί.

Οι όποιες συζητήσεις γίνονται, κι αυτές άτυπα μέχρι τώρα, είναι να υπάρξει ενδεχόμενη αλλαγή της ημερομηνίας υποβολής και κατάθεσης των υπογραφών από τα στρατόπεδα των υποψηφίων σε περίπτωση που εκδηλωθεί κάποια νέα υποψηφιότητα, καθώς η απόσυρση Γεννηματά δημιουργεί νέα δεδομένα. Ωστόσο, για να υπάρξει μια τέτοια απόφαση, επίσης απαιτείται απόφαση συλλογικού οργάνου.

Πάντως, η κ. Γεννηματά μέσα από το νοσοκομείο στέλνει στους συνομιλητές της το μήνυμα ότι θα νικήσει κι αυτή την μάχη όπως έκανε στο παρελθόν!

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.